Nya moderater och nya Försäkringskassan

Den nya moderata FörsäkringskassanLO har kommit fram till att en oproportionerligt hög andel av de sjuka människor som slängts ut över Ättestupan i Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrssons (m) reform för att bättra på statistiken är lågavlönade kvinnor i fysiskt tunga jobb. Jag hoppas att LO inte lagt allt för mycket pengar på att utreda detta för det hade jag kunnat berätta helt gratis. Den moderata Socialutförsäkringsministern begriper inte vad det är för fel på det. Hon är nämligen medveten om att det är just inom dessa grupper som alla latmaskarna finns. Dom som behöver en rejäl spark i häcken (dvs ytterligare sänkta inkomster) för att ge sig ut på den arbetsmarknad som är helt ointresserad av dom. Vem vill anställa en medelålders kvinna utan högskoleutbildning som måste ha ett anpassat arbete för att kunna jobba. Och som trots detta troligtvis kommer att ha en högre sjukfrånvaro än andra. Dom vill ju inte anställa en fullt frisk medelålders karl utan högskoleutbildning. Men egentligen är det hela bara ett resultat av de Nya Moderaterna.

De "nya" moderaternaNi har väl sett likheten mellan de Nya moderaterna och den Nya Försäkringskassan. Det är inte bara ”Nya” som är det samma. Mycket av den Nya ”hårda” Försäkringskassan är inspirerad av vår moderata Socialutförsäkringsminister.

Barack Obama verkar ha lyckats få igenom sin sjukvårdsreform. Detta trots ett våldsamt motstånd från alla USA:s bakåtsträvare. När man hör eller läser argumentationen mot förslaget vill man inte tro sina öron. Den reform som nu införs är inte på långa vägar lika heltäckande som vad som gäller i en normal välfärdsstat. Den omfattar fortfarande inte alla amerikaner och (trots hetspropagandan om socialism och liknande) så bygger den på att man ska teckna en privat försäkring. Det finns skäl till varför de amerikanska sjukvårdskostnaderna är de högsta i världen (räknat som andel av BNP) trots att alla amerikaner inte omfattas av någon sjukvård. Det amerikanska privatiserade försäkringssystemet är ofantligt dyrt. Jag läste förresten att Paraguay hann före med en allmän sjukvårdsförsäkring, som dessutom omfattar alla.

När nu snön har försvunnit så kan vi i det verkliga livet se att ”det som göms i snö kommer upp i tö”. Det är när man tar en promenad i dag och tittar ner i marken (och det måste man för att inte trampa i hundskit) som man ser inom vilka grupper vi hittar den största andelen oansvariga svin. De två grupper som har flest idioter är: 1/ Hundägare. 2/ Rökare. Det dräller av hundskit som lata hundägare (som inte borde ha hund) har låtit sina byrackor lämna efter sig. Jag anser att hundskatten ska återinföras. Avskaffandet av denna är ett av de största misstagen som gjorts. Men en grupp som egentligen hyser en ännu större andel idioter är rökarna. Det är, om man uttrycker det så, mycket mer cigarettfimpar i gräset än blomknoppar. Tror dessa idioter verkligen att fimpen (med filter) bara försvinner när man sprätter iväg den. Inför pant på filtret, lämpligen 5 spänn. Och böter för nedskräpning för den som bara sprätter iväg resterna efter att ha sugit på stinkpinnen.

Är er bloggare på dåligt humör? JA!

Frankrike har nu avverkat sin andra omgång av regionalvalen. Ett val som blev en katastrof för Nicolas Sarkozys högerparti UMP. Istället är det den förenade Vänstern som vunnit en rejäl seger. Socialister, Gröna och Kommunister som förenades inför den andra omgången fick omkring 55% av rösterna. Även för extremhögern gick tyvärr framåt. Som vanligt fungerar de lokala valen som en stor opinionsundersökning av den sittande regeringens popularitet. Med större deltagande än opinionsinstitutens undersökningar, men med mycket lägre valdeltagande än i de ”riktiga” valen. Vi ska vara tacksamma för att vi har en gemensam valdag i Sverige som slipper dessa val som kallas en sak men är något annat. Och som ofta de flesta skiter i.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Nya moderater och nya Försäkringskassan

  1. Dan Greider

    Intressant det där med Försäkringskassans nya logga…Nya försäkringskassan…hmmm…jag stänger in mig i garderoben och funderar över detta!Jag är själv hundägare och HATAR att trampa i hundbajs! Inför dödsstraff på oupp-plockning!(Och för cykelstöld.) Men inget annat.I Göteborg finns ett riktigt mardrömshus: Försäkringskassan, Skatteverket och Kronofogden under samma tak. Jag går förbi där ibland och ryser…Tjo för bra inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s