Tant Gredelins dvärgpudelvalp

Efter allt för lång tid har nu äntligen Justitieminister Beatrice ”Tand Gredelin” Ask (m) gjort den pudel hon borde gjort redan efter fem minuter. Men när jag hör henne på Lunchekot försöka prata bort vad hon sagt så blir jag övertygad om att den här pudeln är bara en dvärgpudelvalp. Det var ett mycket pinsamt svamlande om att hon inte sade vad hon sade, för det hon sade menade hon inte eftersom hon egentligen inte sade det, det bara låter som om hon sade vad hon sade. Skäms Tant Gredelin!

Migrationsminister Tobias ”släng ut dom” Billström (m) har lagt fram ett förslag som innebär att stora delar av de ensamkommande barn (och ungdomar) som kommer till Sverige ska kunna utvisas till sina hemländer. Ryktet om att Tobias Billström begärt medlemskap i Sverigedemokraterna tillbakavisas dock på det bestämdaste från Utvisningsdeparte…f’låt Migrationsdepartementet. Nä, ursäkta. Det hela lyder under Justitiedepartementet. Och där är dom ju vana vid att trampa i klaveret.

Springtimeuppladdning 2010: I dag har vi haft den härligaste vårdagen än så länge i år. Vid lunchtid visade min kökstermometer 13 grader, och det var riktigt härligt att ge sig ut på en joggingtur. Jag valde att springa den lite längre sexkilometersrundan via Björnås och sedan bort om Bronsåldersvägen. Det gick ganska bra redan från början. Om det berodde på den positiva inspirationen från våren, på att värmen gjorde att man kunde springa i lite mindre kläder eller helt enkelt på att jag har fått gradvis bättre kondis vet jag inte. Men det var väl en kombination av allt. Tiden 34.20 är i varje fall mer än en minut bättre än tiden för knappt en vecka sedan. Det börjar kännas optimistiskt inför Springtime. Jag ska nog kunna komma i ganska bra form tills dess.

Greklands flaggaGrekland vars ekonomi ju drivits långt under isen av den förra konservativa högerregeringen tvingas nu trots detta av Eurozonens stormakter Tyskland och Frankrike att fullfölja dyra militärköp. Bland annat en U-båt från Tyskland som Grekland tidigare vägrat betala för eftersom den inte fungerade. Från Frankrike ska det köpas andra militärfartyg. Att inte Tyskland och Frankrike skäms för att tvinga Grekland till detta är skamligt. Först har Eurozonens ekonomiska politik anpassats till att passa de stora staterna i centrum, vilket drabbat de mindre medlemsstaterna i utkanten. Nu tvingar dom Grekland till våldsamma budgetnedskärningar med lönesänkningar, pensionsförsämringar och uppsägningar. Men militären… Nänä!

Man har vissa problem på länstrafikbolagen. Här i Skåne skulle i dag minst 10 nya Pågatåg ha levererats från den tyska leverantören (närmare 50 är beställda). Inte ett enda är i trafik än. Öresundstågen står på verkstan. Bolaget Arriva som för två år sedan lämnade lägsta anbudet på stadstrafiken i Malmö lämnar in. Det blev så billigt att dom går med förlust och dom vill nu bli av med kontraktet. Och i Dagens Nyheter har jag kunnat följa hur bolaget Busslink som sköter en del av trafiken i Stockholm misstänks för att ha lurat till sig mångmiljonbelopp genom att ta betalt för extrabussar som aldrig lämnade garaget.

Slutligen noterar jag att fjäskandet för Sveriges småföretagare nu har börjat. Näringsminister Maud ”Mauderaten” Olofsson (c) har i dag lagt fram ett förslag som innebär att en kvarts miljon småföretagare inte längre behöver vad varenda liten fotoklubb med 15 medlemmar alltid har – en revisor. Skattemyndigheten har avrått och varnat för att skattefifflandet och lurandet ska öka. Erfarenheterna från andra länder stödjer Skattemyndigheten. De flesta företagare är ärliga och hederliga. Men nu gör man det enklare för den som vill lura oss andra skattebetalare eller andra företag. Men lite svinn får man väl räkna med tycks Mauderaten resonera. Samtidigt har Arbetslöshetsminister Sven Otto Littorin föreslagit att den som startar eget företag ska få behålla nivån i sin A-kassa och Sjukförsäkring i två år som skydd. Och det är väl ett generöst erbjudande för en del. Jag undrar om det innebär att den som blir arbetslös och tvingas ta ett jobb med lägre lön också får behålla sin A-kassa och Sjukpenning på den högre nivån i två år utan att få den sänkt till den nya inkomsten?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s