Svenska folket ska skämmas

Lilla Bjästa har kommit överst på dagordningen hos många. Först visade många människor i Bjästa (och på många andra håll i landet) sig från sin sämsta sida genom att ställa upp för en våldtäktsman och mobba våldtäktsoffret. Men, när detta visades upp i SVT:s Uppdrag Granskning visade det sig att en stor del av resten av svenskarna inte var så mycket bättre. Den kampanj som fördes på Internet (och i Bjästa) mot våldtagna Linnea (som alltså egentligen heter något helt annat) var avskyvärd. Mycket tyder på att kampanjen påbörjades av Oscars mamma och storebror (Oscar heter alltså i verkliga livet något helt annat) för att bevisa hans oskuld men sedan spårade det ur totalt. Men efter TV-programmet har kampanjen urartat åt andra hållet. Och resten av Sverige har visat att vi är precis lika ondskefulla och vidriga som vi beskyller Bjästaborna för att vara. Oskar (som alltså verkligen heter Oskar och som gick i samma klass som Oscar som alltså inte heter Oscar) har tvingats flytta från Bjästa sedan han mordhotats och trakasserats. Och alla andra i Bjästa som mer eller mindre medvetet gjort misstag utsätts nu för en kampanj som är skrämmande. Vad har det blivit av det svenska folket? Är vi alla släkt med Skampålsminister Beatrice ”Tant Gredelin” Ask (m) och hennes idé om brännmärkning av alla misstänkta sexbrottslingar. Hennes pudel (som bara var en dvärgpudelvalp under press) gav jag inte mycket för.

FörsämringskassanJag hade ett litet kort samtal med en gammal arbetskamrat från Försäkringskassan som nu hamnat hos den nya Pensionsmyndigheten. Det fungerar inte direkt tillfredsställande om man så uttrycker det. Av tio inkommande telefonsamtal hinner dom med tre! Från att för några år sedan har kunnat få personlig service i varje kommun så är nu pensionärerna hänvisade till ett telefonnummer som leder till några få stora centraliserade mastodontkontor i landet. Och det fungerar naturligtvis inte. Lösningen är tydligen att ytterligare centralisera… 

En annan omorganisation (som alltså också innebar centralisering) är Transportstyrelsen. Den som ska ta körkort eller övningsköra har fastnat i en icke-fungerande centraliserad byråkrati sedan ansvaret flyttats från länsstyrelserna.

Italiens flaggaFrån Silvio Berlusconis Italien rapporteras att korruptionen och mutorna slår nya rekord. Enligt en artikel i Dagens Nyheter så ökade korruptionen i Italien förra året med 229%. Ett antal intressanta frågor inställer sig direkt. 1/ Hur tusan har man kunnat beräkna dessa siffror så exakt? Det måste ju handla om lika otillförlitliga gissningar direkt tagna ur luften som siffrorna som nyligen presenterades på hur mycket Försäkringskassan betalade ut felaktigt. 2/ Hur korkade är egentligen italienarna som låter detta fortgå. Och som fortsätter att välja om en kriminell mutkolv som Silvio Berlusconi? 3/ Hur kan landet tillåtas vara kvar som medlem i EU? Dom uppfyller ju egentligen inte ett enda krav för att få bli medlem.

Springtimeuppladdning 2010: Det regnade i varje fall inte i dag. Men så mycket vårväder var det inte heller. Hur som helst gav jag mig i väg på en runda under förmiddagen. Det kändes ganska tungt från början så jag tog det lugnt. Det är alltid om man sysslar med motionslöpande viktigt att ha någon yttre faktor redo att skylla på om det inte går så fort som man tänkt. I det här fallet tror jag det berodde på att rundan kom lite för tätt inpå frukosten. Trots detta valde jag att ytterligare förlänga rundan och sprang min vanliga åttakilometersrunda för första gången den här säsongen. Dvs upp till Tingvalla och sedan den s.k. Promenadrundan moturs. Jag tog mig runt springande, även de värsta backarna, men tiden 45.45 är inte mycket att skryta med. Men, som sagt, jag hade noga sett till att ha något att skylla på, så jag tog det ganska lugnt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s