Ökande klyftor

Enligt en rapport från Socialstyrelsen har antalet direkt fattiga i Sverige minskat. Andelen svenskar som lever under fattigdomsgränsen har från 1997 till 2007 minskat från 11% till 5%. HSB Perssons politik var uppenbarligen inte helt felaktig. Samma rapport visar också att klyftorna har ökat mellan 2000 till 2007. Främst beror detta på att de som fått de största löneökningarna är de som redan innan hade bäst betalt. Inte heller här framgår hur det gått sedan Högeralliansen börjat med sitt rantafej i trygghetssystemen. Bland annat har ju Moderaterna och deras små stödpartier en medveten politik att klyftorna SKA öka. Större delen av skattesänkningarna som genomdrivits har gått till de som redan har sitt på det torra. Jobbskatteavdraget har direkt som syfte att öka klyftorna. Och när det gäller löner och andra inkomster har tendensen att det är de som redan har som roffar åt sig blivit ännu starkare. Vi kan alltså utan allt för stor tankemöda förstå att klyftorna har ökat ännu mer de senaste åren. Sänkta ersättningar till sjuka och arbetslösa och en kraftigt ökad arbetslöshet har med största sannolikhet ökat fattigdomen. Statistiken från kommunernas socialtjänst visar kraftigt ökade utbetalningar senaste åren.

USA:s flaggaNio terrorister åtalas i USA för att ha planerat terrorattentat i syfte att mörda amerikanska poliser. Fast dom kallas inte terrorister och rubriker är mindre. Anledning? Dom är inte extrema islamister, det handlar om extrema kristna grupper långt ute på högerkanten. Och det är det samma i Sverige. Vi jagar muslimska terrorister men det är extremhögern som står för våldet och mördandet även här.

”Nu satsar vi 28 miljarder på bygget av Förbifarten”
skriver Moderaterna och deras stödpartier i en debattartikel i Dagens Nyheter. Samtidigt som hela världen har insett att vi måste satsa på kollektivtrafiken och inte på mer bilar så ska Högeralliansen genomföra Sveriges största infrastruktursatsning någonsin. 28.000.000.000 kronor för att bygga ett antal mil motorväg under delar av Stockholm. All erfarenhet av motorvägsbyggen visar att biltrafiken ökar. Precis som nya järnvägar ökar tågresandet osv. Syftet med motorvägen är att avlasta trafiken i centrum. Effekten kommer att bli att många som i dag reser kollektivt in i centrum kommer att ta bilen istället när det blir mindre bilar i centrum. Samtidigt kommer andra att ta bilen på Förbifarten istället för kollektivresandet eftersom det nu blir enklare. Bra tänkt! Troligtvis är syftet att hjälpa Volvo och Saab att sälja fler bilar. Tyvärr har Högerpartierna tydligen stort stöd från högersossarna inom Stockholm.

AIK har nu fått sin bestraffning för att man lät delar av lagets supportrar stå och kasta föremål ner i Rögles bås under matchen för några dagar sedan och sedan misslyckades man med att förhindra supportrar från att tränga ner i båset och ge sig på Rögles tränare. Uppenbart är att de som fastställt straffet också har ett ansvar för AIK:s ekonomi. Straffet är 25.000 kronor i böter – inget annat. Direkt skandalöst! Eller som Rögles VD Peter Hedlund kommenterade det med, böterna blev i varje fall högre än de Brynäs fick för att ha visat en reklamfilm för mycket.

Slutligen noterar jag att jag inte fått ett enda mejl sedan strax efter tio i förmiddags. När detta skrivs strax före halv tio på kvällen är det fortfarande tomt i mejllådan. Om man ska se det som positivt eller negativt att inte få några erbjudande om billiga Viagrapiller, villiga flickor eller milliga vinster i någon obskyr Lottodragning i Nigeria, vet jag inte. Men tyvärr är ju även de seriösa mejlen borta. Tydligen har någon intelligent grävmaskinist grävt av en kabel som drabbat mitt webbhotell FS Data illa. Läs även på Helsingborgs Dagblad. Jag undrar om dom lyckas förhindra att mejlen försvinner totalt som förra gången.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s