Lögnerskan

Avsätt Socialutförsäkringsministern vid nästa valApropå Cristina Husmark Pehrssons oförmåga att hålla sig till sanningen har jag uppmärksammats på en sammanställning av hennes förmåga att ljuga i samband med en chat på tidningen Sydsvenskans hemsida i mars. Inte i ett enda svar på de sju frågor hon besvarar lyckas hon hålla sig till sanningen. Jag vidhåller mina tidigare slutsatser, Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) är de Rödgrönas främsta vallokomotiv. Det förvånar mig att Mona Sahlin och gänget inte ger henne en bättre eloge för detta.

Från den 1 juli släpps marknaden för Bilbesiktningen fri. Då är det fritt fram för privata entreprenörer att tjäna en hacka på obligatorisk bilbesiktning. Det hela är naturligtvis ett led i Högeralliansens strategi att privatisera allt som går att privatisera. Den ansedda konsultbyrån McKinsey har nu, för Regeringens räkning, gjort en beräkning för hur priserna kommer att förändras. McKinsey räknar med att priset kommer att gå upp från 300 till 500 kronor för en besiktning. Anledningen är att det ju kommer att bli fler besiktningsanläggningar, men det innebär också att det blir färre besök på varje. Det är ju inte direkt en marknad som genom marknadsföring kommer att öka. Snarare är det så att den marknadsföring som nu kommer att behövas för att locka kunderna från konkurrenten också kommer att göra att priserna ökar (eftersom kostnaden ökar). Men det är ju som sagt viktigare att privatisera än att göra det bra för konsumenten.

Springtimeuppladdning 2010: Det var dags för långrunda i dag så jag valde rundan om Maglaremaa som jag nu mätt upp till ca 11,6 km. Det var soligt i dag, men också ganska blåsigt. Men det mesta av blåsten märkte jag först på hemvägen vilket väl kanske är tur. Jag kunde konstatera att det var en hel del grodor i Maglaremaa. På något ställe skuttade det runt 4-5 stycke på en liten yta i strandkanten. Jag kunde också konstatera att vitsipporna nu börjar komma ordentligt. På många ställen var det inte bara enstaka som kommit upp utan det fanns ganska vita ytor. Tiden 1.08.00 är nästan 2 minuter bättre än förra gången. Men det går ju inte direkt fort för det. Men jag har accepterat att åldern faktiskt tar ut sin rätt, och det kommer bara att gå saktare och saktare.

Och när vi nu ändå är inne på sportämnet så är ju den riktiga lagsporten, fotbollen, igång ordentligt. Och det ser ju riktigt trevligt ut. Två Skånelag i topp. Och jag gjorde en matematisk beräkning. De tre Skånelagen har totalt 36 poäng. De tre Göteborgslagen har totalt 26 poäng. De tre Stockholmslagen har totalt 13 poäng. Hade man lagt ihop de tre Stockholmslagens poäng så hade dom hamnat på tredje plats i tabellen, efter HIF och MFF. Kan det kännas bättre?

Apropå askmolnet från vulkanutbrottet på Island och som satt stopp för stora delar av Europas flygtrafik hörde jag en debatt om flygets framtid mellan Miljöpartiets Per Bolund och Moderaternas Sofia Arkelsten. Det som förvånade mig var att denna stockholmska uppgavs vara miljöpolitisk talesman för Moderaterna. Då ser det verkligen illa ut för miljön om moderaterna får fortsätta härja med den inställningen till miljön.

Slutligen noterar jag att reklamradion fortsätter att tappa lyssnare. Medan radiolyssnandet ökar totalt minskar lyssnandet på de kommersiella gödselspridarna medan Sveriges Radios kanaler alla ökar. Och det är väl inte så underligt om intelligenta svenskar lämnar den kommersiella radion åt sitt öde. Programledare med mundiarré och en spellista kortare än vad jag fick plats med på min MP3-spelare för 5 år sedan.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s