Rojalistisk spänning

Den havererade förlovningen mellan Madeleine Bernadotte och Jonas Bergström fick inte så mycket utrymme i dagens tidningar. Aftonbladet hade bara 12 sidor, vilket jag tolkar som att ämnet snart är uttömt och vi kan återgå till mer väsentliga frågor. Som t.ex. vilken färg Victoria ska ha på strumporna veckan innan bröllopet eller om Tjabo ska överlämna Vickan till Daniel under bröllopsceremonin. Det blir nog 14 sidor i morgon! Spänningen är olidlig.

I ett riktigt härligt vårväder var det dags för den sedvanliga skogspromenaden på förmiddagen. Friluftsfrämjandets Lunken är en god förevändning för hela familjen att ta en skogspromenad tillsammans. Kimmy älskar att gå i skogen, och även resten av familjen uppskattar tystnaden och naturen. Vitsipporna gör marken alldeles vit på många ställen, endast avbrutet av lite gult och kanske blått. Jag har ju de senaste veckorna visat upp tecken på gammal bebyggelse uppe på åsen. Den här upphöjningen som kan anas är resterna av grunden till ett hus som legat precis ovanför Fårhagen. Jag kommer inte ihåg något hus från barndomen, men däremot att man tydligt kunnat se grunden i varje fall. I dag är allt övervuxet, men upphöjningen kan fortfarande anas. Tipspromenaden slutade förresten i 7 rätt påstås det.

Eftermiddagen har mest ägnats åt att städa upp och möblera om i ”hoddan”. Trädgårdens förråd. En hel del som kan slängas, ommöblering med snöpulkor osv längst in och trädgårdsredskapen sorterade och lättare åtkomna. Dessutom har tandemcykeln plockats fram från förvaring längst in och längst ner under allt. Jag får ägna en dag åt genomgång, jag tänkte att Kimmy kanske skulle uppskatta lite cykelturer.

Jag läser förresten i en notis att det verkligen kan löna sig att vara politiker. Sarah Palin, den f.d. Alaskaguvernören som nu specialiserat sig på att hålla tal för den yttersta högern i USA tar bra betalt för detta. Hennes tal för Tea Party rörelsen nyligen fick hon 100.000 dollar i arvode för. Dom verkar ha gott om pengar. Förmöget folk har tydligen mycket att tjäna på att deras idéer får spridning.

Apropå Underfart Stockholm (det som av förespråkare kallas Förbifart Stockholm och som handlar om en motorvägstunnel under de fina förorterna och en motorväg genom de mindre fina förorterna) så såg jag att en av GPS-tillverkarna gjort en undersökning av hur trafiken flöt i Europas större städer. Stockholm var en av de 4-5 bästa städerna för biltrafiken av närmare ett 50-tal undersökta städer. Biltrafiken flöt förvånansvärt bra. I de flesta Europeiska större städer var trafiken i centrum rejält igenkorkad. Det är väl därför som det ska byggas Sveriges dyraste motorväg någonsin. En bygge som ska finansieras genom avgifter från en ÖKAD biltrafik i centrum.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s