Hur ska dom ha’t?

Efter att läst och lyssnat på kritiken från höger mot de Rödgrönas infrastruktursatsning (läs järnvägsutbyggnad) så kan jag konstatera att en sammanfattning är: Det är ju för lite! Och? Hur mycket för lite är då inte Högeralliansens egen avsaknad av satsning. Bland annat kritiseras att utbyggnaden till 2020 av höghastighetsjärnvägen bara är en början. Och? Högeralliansen vill begrava hela frågan i ännu en utredning. Fast Fredrik Reinfeldt hade en ny invändning. Han tycker inte att man ska låna till investeringar. Han verkar tycka att man ska använda löpande utgifter till investeringar. Så då kan vi snart räkna med att det blir förbjudet att köpa hus med hjälp av banklån, förbud för företag att ta lån för att bygga ut, för flygbolag att det blir förbjudet att köpa flygplan på annat sätt än med kontant betalning. Investeringar för 25-50 år framåt i tiden betalar man mycket sällan kontant. Visste du inte det Fredde?

Jaroslaw Kaczynski, f.d. premiärminister i Polen, har förklarat att han tänker ställa upp i presidentvalet. Jaroslaw är tvillingbror till Lech Kaczynski som tillsammans med ytterligare 94 framstående polacker dödades vid en flygolycka i Ryssland den 10 april. Lech var en ytterst impopulär president, men den plötsliga döden ändrade snabbt på eftermälena. Jaroslaw var en lika impopulär premiärminister när han tvingades avgå. Så chanserna för honom att vinna ett presidentval är små. Hans enda chans är nog att lita till sympatiröster. Flygolyckan i Smolensk var en tragedi för Polen. Men, vi kanske ska ha i åtanke att fler hemlösa polacker har frusit ihjäl under vintern är som dog i flygolyckan. Men vissa människor har ju ett större värde än andra!

I morse hörde jag på radion en debatt mellan en sosse och en moderat i EU om ifall EU ska godkänna s.k. köttklister. I praktiken innebär det att du kan klistra ihop ett antal köttslamsor till en fin kotlett. Ett av argumenten från moderutten var att det skulle var mer effektivt om man utnyttjade allt istället för att få rester. Men jag vägrar tro att köttindustrin får några rester som slängs så det var ett dåligt argument. Vi vet att de sista delarna hamnar i korven, och det gör inget. Men om jag köper en kotlett eller en entrocote så ska det vara detta, inte några ihopklistrade överblivna bitar. Fuskandet handlar bara om att köttindustrin vill få bättre betalt för resterna. Nu har EU-Parlamentets miljöutskott på socialdemokraten Åsa Westlunds initiativ sagt Nej. Nästa instans blir EU-Parlamentet. Men Högeralliansen är inte eniga. Medan moderaterna tydligen vill kunna klistra kött var Jordbruksminister Eskil Erlandsson (c) glad åt nejet. Dom får väl klistra ihop regeringen en annan dag.

Sverige kommer allt längre ifrån att kunna uppfylla de miljömål som Riksdagen satt upp. Dessa sattes upp 1999 och skulle vara uppfyllda till 2020. Men länsstyrelsernas bedömning är mer pessimistisk i dag än vad man var för 4 år sedan. Det handlar helt enkelt om minskade resurser. I sedvanlig ordning är vår stackars Miljöminister Andreas Carlgren överkörd. Jag tycker väl att han blir allt plattare för var gång man ser honom.

Jag har ägnat lite tid i dag åt att en sista korrekturläsning av gamla Sven Tycker inlägg. Det är ju så att när man läser en text man precis skrivit så läser man vad där ska stå, inte vad där står. Alltså missar man felskrivningar. Och då är det nyttigt att läsa (och rätta) en tid efter också. Den 14 januari skrev jag om en folkpartikeldebattör som hette Charlie Levin som skrivit rappakalja om den svenska sjukförsäkringen. Så jag tänkte göra en sökning på Google för att se vem han egentligen är (och om han skrivit mer dumheter). Men svaret jag fick vid sökningen: ERROR: Invalid Input, säger kanske allt för tydligt vad det handlar om för en tjomme.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s