På resa i Österled med Mauderaten

Just nu pågår Expo 2010 i Shanghai i Kina, alltså världsutställningen i Kina. Och naturligtvis är även Sverige representerade. Och bland annat har jag sett att Näringsminister Mauderaten Olofsson (c) har varit i Kina för att hjälpa till med draghjälpen. Jag läste någon krönikör i en tidning som gjorde sig lustig över Mauderatens något humoristiska uttal av kinesiska mångmiljonstäder i sina tal. Men det tycker jag var lågt. Jag hade inte gjort det mycket bättre själv och det finns så mycket annat vettigt att kritisera den damen för. För någon dag sedan fick jag ett nytt nummer av tidningen The Messenger, som jag får gratis från China Radio International (den kinesiska utlandsradion). Och tidningen hade ett temanummer om just Expo 2010. Man presenterade olika länders utställningar, så jag tänkte det kunde vara spännande att läsa vad dom skrev om den svenska paviljongen. Det började naturligtvis med den egna kinesiska utställningen, sedan den från Hong Kong och den från Macau. Så var det Taiwans paviljong, en gemensam afrikansk paviljong, USA, Storbritannien, Finland, Frankrike, Tyskland, Island, Indien, Japan, Sydkorea, Pakistan, Ryssland, Schweiz och… Nä, där var det slut. Något har blivit fel, Sverige fanns inte med! Vi får glädjas med Island och Finland som i varje fall var tillräckligt intressanta.

Moderaterna i Stockholm har ju drabbats av en otrevlig fuskskandal. Det har fifflats med medlemsregistret för att kunna påverka den interna partidemokratin. Ett fifflande som går högt upp i partiets interna hierarki. Men publicitet om detta är inte populärt inom Moderaterna. TV4:s reporter fick beskedet från Ulf Adelsohn att: – ”ni kommer få så mycket problem att ni anar inte” om man fortsatte att granska skandalen. TV4 reportern Helena Gissén berättar att hennes team utsatts för ”viss påtryckning som då naturligtvis har syftat till att skrämma oss från att sända de här uppgifterna”. Ulf Adelsohn har varit kommunikationsminister i en tidigare borgerlig regering och är gift med nuvarande kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth.

Och det är inte första gången man från Moderaterna försöker tysta ner media som granskar Moderaterna. För några år sedan avslöjades att MUF i Malmö fuskat med bidragen och dom tvingades betala tillbaka mer än 150.000 kronor. Då fick tidningen Skånska Dagbladet från nuvarande Migrationsminister Tobias Billström höra att: ”andra tidningar varit mer förstående vad gäller moderaternas önskan att tysta ner det här.” Det var väl Sydsvenskan det handlade om och Expressens lokala utgåva Kvällspesten kan jag gissa.

SOM-Institutet har förresten offentliggjort sin senaste undersökning av svenska folkets inställning till invandrare. Och aldrig tidigare sedan undersökningarna började har vi varit så positiva till att invandring även berikar vårt samhälle. Mest positiva är Miljöpartiets väljare. Mest negativa är inte förvånande Moderata väljare. Det är väl därför Utvisningsminis… f’låt Migrationsminister heter det ju, Tobias Billström, för den politik han gör. Uppenbart är väl att Sverigedemokraternas väljare inte ingår i undersökningen. För dom kan väl trots allt inte vara mer positiva än moderata väljare. Troligtvis förbereder sig Tobias Billström för en Högerregering som är beroende av SD.

Jag ser förresten att Hans Majestät Carl XVI Gustav har bekymmer för vad Daniel Westling egentligen ska få för titel. Just nu lutar det visst åt Ers Kungliga Höghet Prins Daniel. Intressant spörsmål.

Ett annat intressant spörsmål är hur allvarligt sjuk Madde egentligen är. Hon fortsätter att utebli från sitt jobb. Men verkar ha helkul med sina överklassvänner i Florida. Har verkligen Försäkringskassan godkänt hennes sjukskrivning? Det måste vara ett trendbrott att godta att man sjukskriver sig veckovis för att man mår dåligt efter att ha tvingats dumpa pojkvännen. Lika inför lagen?

Förresten är visst Knugen också i Kina och gör PR för Sverige. Jag tror faktiskt att han uttalar de kinesiska städerna bättre än Mauderaten. Jag tror nämligen att hans rådgivare är skickligare.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “På resa i Österled med Mauderaten

  1. fint skrivet tycker jag faktiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s