ESC – Eurovision Spektakel Contest

Så gick det då åt skogen ordentligt för första gången för Sverige i det stora spektaklet. Och eftersom dom dumma europeiska tittarna inte gillade den svenska låten / den svenska scenshowen så ska vi inte vara med mer. I varje fall verkar tidningsläsarna ha blivit så putta på alla europeiska tittare att man tycker vi ska sitta i garderoben och sura något år. Jag vill dock poängtera att min syn på Schlagerspektaklet INTE har förändrats av Anna Bergendahls misslyckande. Det hela är ännu mer ett misslyckande för Christer Björkman och i allra högsta grad ett misslyckande för hela idén. En gång i tiden var detta en tävling mellan olika sånger / melodier eller i värsta fall artister. I dag är det en tävling om vem som kan komma med den mest spektakulära cirkusen. Det handlar om att spöka ut sig så spektakulärt som möjligt. Det handlar om att ha den mest spektakulära scenshowen. Hur låten låter – det har ingen större betydelse. Och detta handlar inte bara om den Europeiska tävlingen. Det handlar lika mycket om den svenska uttagningen som dras ut som ett gummiband så långt att jag är förundrad över att det inte spruckit redan tidigare. Jag har sagt det i flera år, lägg ner skiten och börja om från början. ESC betyder Eurovision SONG Contest, inte Eurovision Spektakel Contest!

PS. Jag har inte tittat på det hela, jag bara läser vad andra säger om skiten.

Ingela berättade att det stog en doft av friterat över Bjuv i dag på morgonen. En doft som kom från Buddhisttemplet som ligger precis vid järnvägsstationen. Om ni åker tåg förbi Bjuv så ta en titt, det syns tydligt från tåget. Lite forskning på nätet visade att det i dag är Vesakha Puja / Buddhadagen. För att fira Buddhas födelse, hans upplysning och hans död. Praktiskt att ta allt på en gång, som om vi skulle fira Jul, Påsk och Pingst samma dag.

Veckans mest korkade uttalande kommer nog från ”artisten” Lada Gaga: – ”Lite ecstasy då och då har ingen dött av.” Min rekommendation är att dra ner rullgardinen!

Jag har förresten blivit en av nästan 10.000 som lagt in mitt gillande på Facebookgruppen ”Alla vi som tycker att Daniels mamma ska lämna över Daniel på bröllopet”. Själv tycker jag att riktigt spännande hade varit om Silvia förde fram Daniel och sedan Daniels pappa förde fram Victoria. DET hade väl varit en spännande upplevelse?

Och på tal om Bröllopet (med stort B) så är tydligen intresset från oss svenskar för att åka till Stockholm inte så stort som bussbolagen (och SJ) räknat med. Många planerade bussresor till Stockholm har fått ställas in, och SJ har problem att fylla extratågen som skall gå. Det är uppenbarligen många svenskar som är intelligent och helst håller sig borta från trängsel och spektaklet. Ska man tvunget se det hela så gör man det nog bäst på en TV. Kanske kommer dom inte skära pengar med tälgkniv i Stockholm som dom räknat med?

Enligt miljonärernas egen tidning, Connoisseur, som gjort en undersökning, om försäljningen av miljöbilar till Sveriges miljonärer. Så visar det sig att intresset för att ha en miljöbil minskar. Andelen miljöbilar bland miljonärerna är 18%, och det är en minskning från förra året. Men, det är klart, har man tillräckligt mycket pengar så behöver man inte tänka på så’na banaliteter som miljön. Och får man dessutom inte extra bidrag för att köpa en miljöbil så finns det ju ingen anledning att göra detta. Subventionerna har ju dragits in. Och miljonärerna är i sedvanlig ordning bidragsberoende.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “ESC – Eurovision Spektakel Contest

  1. :))))

    Du skriver ditt skit men om du granskar sajten du lägger din själ i så ser du att den är full av rasistiskt skit från botten till toppen. Granska bloggaren Ted och hans skräp och efter ett par anmälnigar låter AB denna skit ligga kvar. Fanskapet uppmanar till och med till väpnat uppror och sprider vilseledanden uppgifter för att sprida hat mellan olika grupper. Ingen på denna blogga tycks ha all hästar hemma och varför skulle man förundras. Denna sajt är en skam för ett demokratisk och rättfärdigt land. Om någon tror i sin vildast fantasi att denna typ av propaganda ska vara oemotsagd lever i en drömvärld. Vi blöder på likartat sätt och de som gärna visar fram sitt skitiga huvud likt en varg kommer förr eller senare att springa likt ett skräckslaget får för sitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s