Försäkringskassan räknar fel

Jag har ett par gånger rapporterat om Försäkringskassans rapportering av hur det gått för de som vid årsskiftet slängdes ut ur sjukförsäkringen av Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m). Hur Försäkringskassan ”skönmålat” rapporteringen för att det skulle låta bättre än det verkligen var. Det visar sig nu också att siffrorna som visade att något färre än beräknat hade återvänt till Försäkringskassan var fel. Försäkringskassan hade ”glömt” att räkna med de som sökt sjukersättning! I själva verket har alltså FLER än beräknat tvingats återvända till sjukförsäkringen eftersom dom var för sjuka för Arbetsförmedlingen. Socialutförsäkringsministerns – ”Jag tycker detta är väldigt glädjande” får en lite annan betydelse när verkligheten hinner ikapp ministern.

Större delen av lördagen har ägnats åt vårens fotoutflykt med Åstorps Fotoklubb. Tyvärr gjorde sjukdom och andra omständigheter att vi inte blev så många som vi hoppats. Men det blev en trevlig utflykt trots detta. Första målet var Forsakar. Och första bilden kommer också därifrån. Tyvärr var vädret från början inte så strålande. En del regn föll på vägen dit, och det var ganska svalt i början. Forsakar är trevligt, men vi konstaterade att som fotomål blev det inte bra. Svårt med bra fotovinklar, och dessutom dåligt ljus. Vi fortsatte sedan till Brösarps Backar för en kort fikapaus. Och efter lite letande hamnade vi sedan vid Forsamölla. En plats som vi upplevde som ett bättre fotomål. Det kan bero på att nu hade solen och värmen kommit och det var alltså trevligare miljö. Se bild två. Innan vi styrde färden hem igen på andra sidan Skåne gjordes också en liten avstickare ner till Knäbäckshusen. Som helhet en trevlig utflykt, även om det inte blev så mycket fina bilder.

Jag ser att Wal-Mart köpt alla de danska Netto-butikerna i Storbritannien. Här i Åstorp stänger Netto sin butik i morgon. Inte pga dålig lönsamhet, utan istället pga för många rån. Dom ”vågar” inte ha den öppen längre. Har vi tur leder det till något positivt, dvs att Netto hittar en annan placering för sin butik med mer ändamålsenligt utseende samtidigt som någon annan öppnar i de lokaler där Netto i dag finns. Annars återstår bara Ica Maxi, Lidl samt Quang Minh Livs (15 sorters jasminris men bara en sorts bruna bönor…). Jag vill påpeka att jag tycker Quang Minh Livs är en trevlig butik.

Slutligen noterar jag att Ship to Gaza är på väg till Gaza, även om man från Cyperns sida försökt stoppa de ”kändisar” som velat följa med som vittnen. Arrangemanget är en propagandaförlust för Israel vad som än händer. En i stort sett enig värld har reagerat på blockaden av Gaza och på olika sätt stött transporten. Bland de varor som Israel stoppar från att föras in i Gaza är: Trä, betong, cement, choklad, plastleksaker, juice, fruktkonserver, koriander, kardemumma, textilier, musikinstrument, vinäger, kex, godis, färskt kött, fiskeutrustning, tidningar, anteckningsblock, element, åsnor, getter. Och det är något man inte kan försvara.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Försäkringskassan räknar fel

  1. Mettemarionette

    Jag hör till de som sökt sjukersättning och väntar i evigheter på svar.Siffror kan trollas och bollas i evighet. Men vi finns här ändå.

    • Sven Tycker

      Jo, det är tragiskt att det är som det är. Som gammal ”kassamänniska” så känns det extra tråkigt. Och jag vet att mina gamla arbetskamrater som är kvar är otillfrtedsställda med situationen. Dom gör så gott dom kan med hänsyn till resurser, organisation, lagar och anvisningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s