En surrande hyresgäst som är tyst

Vi har fått hyresgäster i trädgården. Det här getingboet upptäckte jag i går i ett av päronträden. Visst är det en väldigt tjusig ”ingång” som man byggt. Risken är inte så stor att det regnar in… Men, jag tror inte hyresgästerna bor kvar. Jag knackade på, efter att ha fotograferat. Men det var ingen som kom ut surrande. Men det kan ju också bero på att dom är smartare än jag och höll sig inomhus i höstkylan. För det är just det vi drabbats av – höstkyla. Visserligen verkar vi klara oss utan regn i dag, men det är mulet. Och prata inte om temperaturen… Det är inte direkt mitten av juni!

Jag har ju en månad med Dagens Nyheter just nu. Dagens tidning innehåller en matlagningsbilaga med Sommarmat. Och vad det egentligen handlar om, kan vi se av vilka annonser som finansierar bilagan. Av 21 annonser är 12 vin och sprit. Dvs det är alkoholen som finansierar det hela. Vill vi vara riktigt elaka mot DN kan vi säga att bilagan publiceras för att svensken ska dricka mer alkohol. Det är mycket pengar att tjäna på att svensken super mer.

Andra som helst vill fortsätta supa är båtfolket. Det har ju beslutats om att införa alkoholgränser även på sjön, precis som på vägarna. Och protesterna från det fina folket på båtarna är ganska intensiva. Ska man nu inte ens få ta sig en (eller ett par) rackabajsare innan man tar en runda med den fina yachten? Fy vad orättvist. Själv tycker jag att det är helt självklart att precis som man inte kör bil med alkohol i kroppen så ger man sig inte ut med båten. Tyvärr är reglerna så utformade att bara ganska stora och snabba båtar omfattas. Den gränsen kunde satts MYCKET lägre. Men det vågade man väl inte?

Vi tog en skogspromenad på eftermiddagen för att fira att det för första gången på ett tag inte verkade regna alls. Det förekom faktiskt till och med att solen tittade fram. Visserligen bara under 8,5 sekunder, men den visade sig i varje fall för att bevisa att den inte gått på långsemester. Den här bilden får väl vara en fortsättning på tidigare bilder som visar bevis på att det funnits bebyggelse uppe på åsen för länge sedan. Det framgår dåligt, men om ni tittar noga på bilden strax ovanför mitten så kan man se att det finns rester av en grind i det gamla stengärdet, helt övervuxet av mossa, och som går rakt igenom ”urskogen”. För övrigt blev det en riktigt trevlig promenad på ett par timmar. Kimmy älskar att gå i skogen och Ingela och jag kan fundera över vad det är för fåglar som sitter i träden medan våra Glador vid ett par tillfällen seglade rakt över oss på jakt efter något matnyttigt. Men att få till någon bra bild med min digitalkamera är inte möjligt. Dessutom tycker Kimmy alltid att linslocket ska sättas på så fort man tagit av detta.

Slutligen noterar jag att lillsessan återvänt hem från sin exil ”över there”. Lilla Madde har ju varit sjukskriven en längre tid från sitt arbete som PR-kvinna för Konungariket Sverige. Separationen från Jonas var ju mycket smärtsam och Högerregeringens nya storsatsning på rehabilitering av sjuka har gett Madeleine möjlighet att för våra skattepengar resa till New York, Miami och Bahamas för att läka såren. Nu ska lilla tösen vara hemma för att hjälpa till med bröllopsbestyren. Men sedan bär det tydligen tillbaka till det förlovade landet på andra sidan Atlanten. – ”Madeleine mår inte bra i Sverige” säger en källa i kungafamiljen. Tänk om alla svenskar som inte mår bra här i kalla Norden fick resa till något bättre för våra skattepengar?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s