Euron i papperskorgen

SCB:s senaste undersökning av intresset för att införa Euron och avskaffa den svenska kronan visar på att stödet för Euron är det lägsta sedan man började fråga svenskarna. I dag skulle 28% rösta för Euron och 60% skulle rösta Nej tack. Det är uppenbart att svenskarna blir allt mer intelligenta och välupplysta. I dag är det nog bara folkpartiklarna med Major Jan Björklund i spetsen som vågar argumentera för det slutgiltiga avskaffandet av vår ekonomiska och finanspolitiska frihet.

Det är med en enorm skadeglädje jag noterar att en stor del av svenska folket uppenbarligen tycker att bröllopshysterin blivit lite för hysterisk. Bussbolagen ställer in sina bussresor till Stockholm på löpande band. SJ har ställt in sina bröllopståg från Malmö och Falun, bara det från Göteborg ska gå. Hotellen i Stockholm är på väg mot att den kommande helgen blir den sämsta på hela månaden. Alla de som räknat med att göra en rejäl hacka på att hyra ut sina lägenheter under helgen kan nog glömma den förtjänsten. Och bröllopsmazarinerna får reas ut redan före bröllopet. Medan jag och en massa andra mediakonsumenter kräks över hysterin i TV och i tidningar. Låt Vickan och Daniel gifta sig i lugn och ro!

22.000 fler svenskar har i dag Försörjningsstöd än för ett år sedan. Att tvingas till Försörjningsstöd för att kunna försörja sig måste väl vara höjden av utanförskap? Och det var väl utanförskapet som skulle minska! Men, det finns faktiskt positiva siffror för Arbetslöshetsminister Sven-Otto Littorin och Näringsminister Maud ”Mauderaten” Olofsson att glädja sig åt. Antalet nyanmälda jobb har ökat med 308 stycken, från 10.395 för ett år sedan till 10.703 i dag. Antalet arbetslösa har minskat från 219.390 för ett år sedan till 219.049 i dag, det är hela 351 personer. Fast det är klart, antalet som varslats om uppsägning har ökat med 22.084 jämfört med för ett år sedan, från 50.026 till 72.110. Så det ser kanske inte så jättebra ut trots allt för Sven-Otto, Maud och alla vi andra.

I morgon blir det lite bättre luft och många människor får en mycket tystare miljö. Mycket tyder på att det blir flygstrejk i morgon. Piloterna strejkar för att stoppa arbetsgivarnas system att säga upp piloter pga arbetsbrist, och sedan samma dag komma underfund med att det faktiskt inte råder arbetsbrist så dom måste låna in samma piloter via ett bemanningsföretag. Det tar emot att säga det, men jag stödjer denna överbetalda och bortskämda yrkesgrupp. Deras strid handlar om en viktig princip på hela arbetsmarknaden. Att säga upp pga arbetsbrist betyder att man inte har något jobb som ska utföras, inte att man vill fortsätta som tidigare, men med sämre villkor för personalen.

Jag ser att Bonniers vill sätta stopp för något som ligger i blodet för oss som bor nära gränsen. Bonniers har startat en ny TV-kanal i Danmark, Canal9. Och för att lura danskarna att betala för den och titta på den har man köpt upp attraktiva matcher i fotbolls-VM som nu sänds exklusivt i Canal9. Problemet är att många danskar tittar på svensk TV (precis som vi skåningar alltid tittat på dansk TV). Så danskarna zappar till svensk TV4 istället för Canal9 för att se matcherna. Och se, det passar inte Bonnier (som äger TV4 och en massa annat). Nu har man skrivit till antennföreningar och liknande i Danmark och uppmanat dessa att sluta distribuera svenska TV4! Solsting i Bonniersskrapan?

De fyra yrkesgrupper som svensken har sämst förtroende för är reklamare, marknadsförare, journalister och politiker. Det som skiljer mig från de flesta andra är att jag faktiskt har förtroende för politiker som grupp. Det finns bra och dåliga politiker, men som grupp är det faktiskt människor av kött och blod som drivs av att göra samhället bättre. På det sätt som dom tror är bäst. Vi kanske inte är eniga, och jag kanske tycker att många politiker vill försämra för människor. Men dom gör det för att dom tror att det är bäst för DERAS väljare.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s