Utvisningsministern som lever i en drömvärld

Kritiken mot Utvisningsminister Tobias Billströms politik fortsätter. I dag hör jag på radion Thomas Hammarberg, som är Europarådets kommissarie för mänskliga rättigheter, framföra sin kritik. I sak handlar det om en irakisk flykting som ska utvisas. Hans bror (som precis som han själv har arbetat för den amerikanska militären) har redan mördats. Thomas Hammarberg anser att det visar på ett tydligt systemfel i asylprocessen. Och han anser att det är politikerna som måste göra något. I en intervju tycker Pascale Warda, före detta Migrationsminister i Irak, att Tobias Billström lever i en drömvärld. Migrationsverkets representant hänvisar till de politiska direktiv som finns. Utvisningsminister Tobias Billström däremot ville inte delta i debatten, han hänvisade till Migrationsverket… Lever i en drömvärld var det som gällde alltså.

Så ser jag att Irland har beslutat att utvisa en israelisk diplomat som ”reaktion” på att Israel under terroristmordet på Hamasledaren Mahmud al-Mabhuh på ett hotell i Dubai förfalskat irländska pass. De israeliska mördare som skickats ut av den israeliska säkerhetstjänsten använde bland annat förfalskade pass som hävdade att några av de utsända mördarna var irländare. Totalt användes tolv brittiska, sex irländska, fyra franska, ett tyskt och tre australiska pass. Efter att tidigare för några år sedan gjort på samma sätt, dvs att förfalska pass från andra länder, så lovade Israel att inte gör om detta. Men så mycket är israeliska löften värda. Alla inblandade länder har officiellt protesterat mot de israeliska metoderna.

Jag såg förresten Birgit Nilsson i dag på stationen i Åstorp. Jag pratar alltså än en gång om de nya Pågatågen som Skånetrafiken just nu provkör och utbildar lokförare på. Enligt det ursprungliga kontraktet skulle i dag 12 tåg ha varit i trafik (av de 49 som beställts). I verkligheten är inget i trafik pga tekniska bekymmer med den avancerade datortekniken. Sydsvenskan skrev för en tid sedan lite om Skånetrafikens problem med de nya X61-tågen. Men det handlar tydligen bara om dagar eller veckor nu innan dom sätts i reguljär trafik. Och dom ska visst börja på linjen Helsingborg – Åstorp – Kristianstad. Men Sydsvenskan webbtidning är så usel att jag inte besöker den så ofta och har inte sett artikeln förrän nu.

Och när vi ändå är inne på ämnet om tåg, så ser jag att Trafikverket offentliggjort en utredning av vinterns alla tågförseningar. Av den kunde man bland annat se att den vanligaste orsaken till förseningarna var att det var snö och is i växlar. Ett problem som blivit enormt mycket större sedan all personal ute på järnvägsstationerna rationaliserats bort. Precis som inom nästan all annan verksamhet så är det en centraliserad organisation som gäller. Händer något så får man ringa in folk som sedan ska resa ett tiotal mil innan dom kan göra sitt jobb. Förr fanns det folk på alla stationer som gav sig ut och skottade och borstade bort snön. I dag finns dom inte. Och med tanke på hur jävligt det ser ut på stationen i Åstorp så åker man aldrig ut och städar på stationerna heller. Det ligger snart så mycket skit på spåret att man inte ser makadam eller slipers. Städning tack!

Till sist kan vi konstatera att vädret växlar snabbt. I dag har det varit strålande solsken och ganska varmt. Timmarna med slit i trädgården blev alltså ganska svettiga. Dom har lovat samma värme i morgon så den planerade löparrundan får jag nog göra tidigt på förmiddagen.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Utvisningsministern som lever i en drömvärld

  1. m

    Just nu har jag en tävling på min blogg med priser för 1500kr.Det enda jag vill att du ska göra för att ha chans att vinna är att länka till min blogg och motivera varför du ska vinna :)Gå in på tävlingens hemsida och var med ! :)http://mattans.bloggie.se/2010/aromatech/06/proaqua/17/tavling-med-aromatech-vinn-en-luftrenare-varde-1000kr/Endast tävlande från Sverige, Norge eller Danmark

    • Sven Tycker

      Nä, jag tror inte det. Reklam på bloggar (som inte direkt anges som reklam) är No no.Men du får gärna skicka den där luftrenaren. Den kan behövas när det serverats bruna bönor……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s