Mauderaten igen

Dagen efter Moderaternas historiska svek och helomvändning så skriver Centerledaren Maud Olofsson ett debattinlägg i Aftonbladet. Under rubriken Så här blir ditt nya liv, Daniel ger Maud råd till prins Danne och sessan Vickan och berättar hur viktigt det är med en gubbe som sköter markservicen. Jag förstår att Maud helst vill hålla tyst om gårdagens historiska svek, men…

Och när vi nu är inne på Mauds slutliga spik i kistan för Centerpartiet så finns det skäl att påminna om att trots denna historiska överenskommelse mellan de fyra högerpartierna i Riksdagen så är partierna inte ens eniga om vad beslutet innebär. Det är ju en riktigt historisk kompromiss när de som gjort kompromissen inte är eniga om vad kompromissen innebär! Kärnkraftsförespråkarna med folkpartiklarna i spetsen hävdar att det naturligtvis innebär nya kärnkraftverk i Sverige. Kärnkraftssvikarna med Centern i spetsen å andra sidan säger att det inte kommer att bli några nya kärnkraftverk. Vad det innebär blir i varje fall att kraftindustrin nu kommer att starta projekteringen av nya kärnkraftsverk. Et satsning som kommer att ta resurser från andra satsningar – som i vindkraft. De Tre Stora föredrar storskaliga satsningar hellre än en massa små investeringar.

Och den så kallade Miljöministern Andreas Carlgren är i sedvanlig ordning överkörd och trumlad till oigenkännlighet. Att höra hans försvar för gårdagens riksdagsbeslut var rent patetiskt. Är det inte lika bra att avgå nu Andreas?

Enligt en utvärdering som Trafikverket har gjort så har järnvägstrafiken under de senaste 10 åren ökat mycket kraftigare än vad man hade förutsett. Som en konsekvens av detta kräver man därför från den Rödgröna oppositionen att Högerregeringen ökar satsningarna på järnvägar. Risken för att nå kapacitetstaket på ännu fler järnvägslinjer är akut. Men, min misstanke är att ansvarig minister Åsa Torstensson (c) inte är lika intresserad. Hon är tillsammans med sina högerkollegor inom Högeralliansen mest intresserade av att bygga motorvägar. Vi minns fortfarande hennes yttrande om de Rödgrönas förslag om start på höghastighetsjärnvägar genom att bygga sträckan Göteborg – Borås. – ”Vad ska göteborgare i Borås att göra?” Svaret från det moderata kommunalrådet i Borås blev: – ”Hon är dummare än tåget!” Sträckan Göteborg – Borås är efter sträckan Stockholm – Uppsala Sveriges största pendlingssträcka – med en usel järnvägsförbindelse. De flesta som pendlar gör det med bil eller buss eftersom tågen är så dåliga. Det är alltså en alldeles utmärkt idé att börja bygga ut höghastighetsbanan just där.

För övrigt är det snart slut på Hysterin. Public Service och kommersiella media har alla visat att man totalt saknar distans i sin bevakning. SVT:s löfte om att det även skulle bli en kritisk granskning vid sidan om det stora hysteriska svammelutbudet visade sig vara en enda stor lögn. När jag lyssnade på radions Ekosändning på eftermiddagen i dag noterade jag att en av de viktigaste nyheterna under dagen var att berätta från bröllopskortegeövningen! Och på tal om kortegeövningen så ser jag att deras framfart var viktigare än en sjuktransport. Denna fick snällt vänta medan bröllopskortegeträningen passerade förbi. Men, håll ut. Bara någon dag till, sedan är hela Hysterin över.

I morgon drar vi alla något gammalt över oss. Jag funderade på att gå och lägga mig nu och sedan inte vakna förrän på söndag så slipper jag hela skiten.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s