Svensken bänkad framför dumburken

Totalt nästan 3 miljoner svenskar tittade som mest på Bröllopet på TV:n. Det var under kortegen genom Stockholm. Det låter enormt, men å andra sidan var det nästan 3,9 miljoner som tittade på finalen i Melodifestivalen i år. Av dessa 2.960.000 svenskar som satte sig framför TV:n för att titta på bröllopsspektaklet var hälften över 60 år. Av ungdomar var det mindre än 17% som kollade in hysterin. Undrar hur könsfördelningen var? Svenskt tittarrekord har Kalle Anka julen 1997, då satt 4,3 miljoner svenskar klistrade framför TV:n!

Den 11 juni berättade jag om Familjen Abousalah från Gaza som skulle utvisas till Gaza med sin sjuka dotter. I Utvisningsminister Tobias Billströms Sverige är det utvisning av flyktingar som gäller. Nu hör jag att Migrationsverket beslutat sig för att ändra sitt beslut och familjen får stanna. Nu har helt enkelt Michael Ribbenvik på Migrationsverket beslutat att det finns nya uppgifter och Lulia och hennes familj får stanna i Sverige. All heder åt Michael!

Ibland får man ett gott skratt när man läser olika nyhetsnotiser. En del förespråkare för att avskaffa den svenska självständiga finans- och räntepolitiken (alltså att införa Eurovalutan i Sverige) använder lite udda metoder för att förespråka detta. Bland de mer löjliga infallen är de kommuner som infört Euron som parallellvaluta i kommunen. Det är en löjlig demonstrationspolitik som egentligen inte har någon praktiskt betydelse och dessutom inte fyller någon funktion heller. Veckans Affärer berättar om en av dessa fjantiga borgerligt styrda kommuner, Sollentuna. Intresset i Sollentuna är helt runt, dvs Noll. En annan av dessa töntkommuner har vi här i Nordvästra Skåne, Höganäs. Denna moderatstyrda lilla kommun (ungefär dubbelt så stor som Åstorp) har officiellt utnämnt sig till Euro-City. Fast vad jag förstått så är det inte så stor efterfrågan på Euromöjligheten. Det är lika vanligt att man vill använda dollar, för att inte prata om alla danska kronor som används i Höganäs. Men man har inte utnämnt stan till kroner-city! Det finns en tredje kommun som använder Eurovalutan vid sidan om, Haparanda. Men här fyller det i varje fall en funktion genom alla finnar som shoppar i stan.

Tydligen börjar Skånetrafiken få ordning på sina nya Pågatåg. Medan jag stod i köket och stekte middagens isterband passerade tre nya multipelkopplade Pågatåg förbi utanför. Jag hann se att det var Nils Poppe och Elsa Andersson, men det första hann jag inte se namnet på. Uppenbarligen är nya leveranser på gång. Kanske kan man snart sitta lite bekvämare när man tar tåget. Och slipper nedsuttna säten.

För övrigt tycker jag det är mycket översvämningar i världen just nu. Våldsamma skyfall har skapat katastrofer på många håll. Frankrike och Polen här i Europa, Brasilien och Kina är andra länder som drabbats. Det handlar om många tusen människor som fått sätta livet till när vädrets makter visar sin makt. Detta medan vi oroas över att en regnskur skulle förstöra ett bröllop eller midsommardansen.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Svensken bänkad framför dumburken

  1. Ping: Om växande klyftor | Sven Tycker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s