Midsommar – Sveriges verkliga nationaldag

Midsommar! Det är nu vi svenskar verkligen firar att vi är stolta svenskar. Små grodorna, matjesill med gräddfil och gräslök, nypotatis, majstång och allt det andra typiskt svenska. Ja, alla traditioner och maträtter är visserligen någon gång importerade. Små grodorna är t.ex. ursprungligen en fransk militärmarsch som britter för att vara elaka mot fransmännen gjorde en text med grodor till. Vi har alltid importerat traditioner från andra håll i världen och sedan gjort dom till typiska svenska traditioner. Och detta sker hela tiden runt om i världen. Det gör inte traditionerna sämre. Så låt oss nu fira Midsommar på traditionellt svenskt vis (förutom fylleriet). Och låt oss vara stolta över att vi är svenskar. Att vi bor i världens bästa land (i varje fall bästa land för svenskar). Vi har under årens lopp uppnått mycket att vara stolta över. Genom demokratiska reformer (gissa vilka som var motståndare till dessa) har vi skapat ett land där vi tar demokratin för given. Vi har skapat ett välfärdssamhälle (gissa vilka som var motståndare till detta) där ingen ska behöva lida. Visst finns det missar, det finns mycket kvar att göra. Men det är ett mycket bra land som vi skapat, och vi har rätt att vara stolta över detta. Tyvärr bestämda en grupp lätt sinnesförvirrade politiker för inte så länge sedan att den svenska Nationaldagen skulle firas den 6 juni. Urkorkat, det är nu vid Midsommar vi firar att vi är svenskar. Ändra beslutet!

Jag såg att det inte bara var den konservativa högerregeringen i Grekland som fifflade med redovisningen av landets ekonomi. Nu har det visat sig att det verkliga budgetunderskottet i det center / högerstyrda Bulgarien i själva verket är dubbelt så stort som redovisats tidigare. EU har nu gett Bulgarien en månad på sig att komma in med korrekta siffror.

Dagens citat måste bli det här: – ”Vi har inte löst alla problem. Därför behöver vi bli omvalda.” Sagt av Centerledaren Maud ”Mauderaten” Olofsson under partiledardebatten. Och det är verkligen ett genomtänkt uttalande av damen. Har man misslyckats med saker så måste man ju väljas om så att man får fyra nya år för att misslyckas.

SVT visade i dag på kvällen ett kort utdrag ur Hasse & Tages revy Under Dubbelgöken. Bland annat Tage Danielssons resonemang om Sannolikhet. Ni vet den där om att det var ju så osannolikt att olyckan i Harrisburg skulle hända att den troligtvis inte hände alls. Och om den verkligen hände så är det ju så fruktansvärt osannolikt att det händer en gång till att det i princip inte kan hända. Du är saknad Tage Danielsson! Tage spelade i en egen division, dagens komiker är rena gärdesgårdsserien i den konkurrensen. I love you Tage!

Ibland får man funderingar innan poletten trillar ner. Jag laddade ner en uppdatering till Picasa på datorn. Och det stog då i fönstret hur många procent som laddats ner och sedan stod det ”00.25 vänster” till exempel. Var f-n kommer vänster från tänkte jag. Tills poletten trillade ner. Programmet har gjort en maskinöversättning av ”00.25 left” och istället för ”kvar” så blev det ”vänster”. Maskinella översättningar är en företeelse som verkligen kan liva upp tillvaron i en annars tråkig värld.

För övrigt har jag firat midsommar med sedvanligt trädgårdsarbete. Poolen är framtagen, ihopsatt och av Angeli skrubbad ren. Själv har jag som alltid nällat mej på brännässlor som gömmer sig i häcken när man sliter bort annat ogräs. Det är ofattbart hur länge det kan ”bränna” efter närkontakt med brännässlor! Det verkar förresten bli gott om jordgubbar även i år. Men dom är sena. I dag fanns det några enstaka knappt mogna som Angeli nallade. Det kan tilläggas att det även verkar bli gott om smultron. En växt som sprider sig i trädgården likt ogräs. Hallon verkar det dock inte bli så jättemycket av. Björnbären verkar nästan utebli helt. Krusbär och de röda och svarta vinbären ger nog ganska normal skörd. Fruktträden har jag ganska dålig koll på däremot. Tyvärr tar päronpesten nästan alla päron varje år. Hur kan folk ha en trädgård utan fruktträd, bärbuskar och liknande?

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Midsommar – Sveriges verkliga nationaldag

  1. Michael Gajditza

    Instämmer i saknaden efter Tage D. Han gick bort alldeles för tidigt. Ha en trevlig midsommarkväll! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s