Det är farligt att leva

Midsommarhelgen är inte bara den äkta svenska nationalhelgen. Det är också olyckornas helg. I dagens Aftonbladet läser jag om den 24-åriga tjejen som var ute och lekte med en vattenskoter, och körde på sin kompis så illa att han dog. Och så är det den 65-årige mannen i sin lyxsportbil, en Dodge Viper, som av oförklarlig anledning kör av vägen och slår runt med cabben. Båda han och passageraren dog. Och så har vi mannen i sin motorbåt som är så fullt upptagen av att kolla GPS:en för att inte köra fel, så istället kör han på en annan båt så att den klyvs i två delar. Vad vi lär av detta, är att vi fått för mycket avancerade, dyra, livsfarliga leksaker. Försöken att begränsa buskörningar med vattenskoter har t.ex. stoppats av EU.

Och på tal om EU så ser jag att S + Mp + V, dvs de Rödgröna enats om en gemensam EU-politik. Tyvärr verkar det som om det är Socialdemokraternas relativt positiva syn och inte Miljöpartiets och Vänsterpartiets mer negativa syn som satt störst prägel på dokumentet. Synd!

Juni månad blir den blodigaste i Afghanistan sedan kriget började. I dag dödades den 91:a utländska soldaten i landet bara denna månad. Totalt har 311 av de 140.000 utländska soldaterna i Afghanistan dödats bara i år. Å andra sidan så berättar den amerikanska arméns tidning, Army Times, att varje dag begår 18 amerikanska krigsveteraner självmord. Begrunda den siffran en gång till. 18 självmord varje dag! Det är tydligen större risk att man mår så dåligt EFTER krigsinsatsen att man tar sitt eget liv än risken för att man dödas medan man är ute i kriget. När man kommit hem hjälper det inte med alla pansarvagnar, förarlösa bombplan, skyddsvästar och långdistansvapen. Då kommer minnena!

En stor del av eftermiddagen har ägnats åt en drygt två timmars skogspromenad med Kimmy. Vi började med att konstatera att antalet komockor i Kalvahagens fårhage hade ökat betänkligt. Och mycket riktigt, nu finns det ett drygt 10-tal kor och ungefär lika många får som betar i fårhagen eller på ängarna nedanför. När vi gick genom fårhagen höll dom sig nere på ängen, men av komockornas konsistens kunde jag fastslå att det inte var länge sedan dom varit uppe i fårhagen och betat också.

Bilden visar samma grind som jag fotograferade på lite avstånd den 13 juni. Mitt inne i urskogen går ett gammalt stengärde genom skogen. Och i detta finns resterna av vad som en gång varit en grind. I dag är det bara en liten stig som leder genom grinden, men kanske har det varit en lite större stig / väg som en gång i tiden ledde denna vägen. Som ses så håller Vrams Gunnarstorp på med skogsavverkning, och det var jobbigt att följa stigen eftersom det låg både det ena och andra över den. För ett antal år sedan var detta en del av ett joggingspår som en hel del (däribland jag) ofta utnyttjade. Tyvärr har det vuxit igen för mycket på senare år för att man ska kunna använda det. Synd, det hade varit roligt att kunna springa här. Jag beklagar att bilden blivit lite ”trolsk” i färgerna. Men det är mörkt inne i ”urskogen” medan solen gassar ner i små gläntor.

På hemvägen konstaterade jag att man använde utomhusdansbanan vid Tingvalla. Jag tror att det är första gången jag sett någon använda den. Vilket inte innebär att den inte används. Det var en hel del personer som satt och fikade, men det var bara ett enda par som dansade till dragspelsmusiken från den lilla scenen. Men, det var en skön promenad. Den stora fördelen med promenader i skogen när solen gassar på från en klarblå himmel är att det inte blir så varmt i skuggan från träden. Riktigt skönt alltså.

Slutligen noterar jag att Påven är ”skitförbannad” på polisen i Belgien. Dom har nämligen gjort polisrazzia hos katolska kyrkan i Belgien och bland annat beslagtagit mängder med papper i jakten på handlingar som kan visa hur kyrkan försökt tysta ner sexuella övergrepp inom kyrkan. Och uppenbarligen behandlades inte kyrkans män med vördnad utan som de misstänkta brottslingar dom var. Och kyrkan män SKA behandlas med vördnad tycker Påven. Om man inte behandlar dom underdånigt så finns det ju risk att dom förlorar sin makt över människorna.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s