Återigen slår EU-byråkraterna till

Vi börjar väl med att sparka på korkade regler från EU igen. Jag ser nämligen att svenska bönder riskerar att få betala tillbaka upp till 780 miljoner kronor i EU-bidrag som dom fått i betesstöd. Det växer nämligen för många träd och buskar i de svenska beteshagarna tycker de EU-byråkrater som rest runt i Sverige. Det är ju verkligen tur att dom inte besökt Kalvahagen för då hade dom väl fått skrämselhicka om dom tittat i Fårahagen. I EU:s ständigt ändrade regler för hur en beteshage får se ut finns det noga reglerat hur många träd det får finnas, hur många som får stå i en klunga osv. Det är kvalificerat TRAMS! Svenska beteshagar ska se ut som dom gör. Det är det som gör Sverige till det Sverige vi har! Det ska finnas gott om träd och buskar. Har dom fått hjärnsläpp i Bryssel? För att inte tala om att det svenska Jordbruksverket bara bockar och säger amen till allt dumt från Bryssel. Egentligen visar detta hur sjukt hela EU är. Man talar om Sverige som bidragssamhälle, men hela EU är ju uppbyggt på bidrag till än det ena och än det andra. Nästan halva budgeten (där Sverige är en av de allra största bidragsgivarna till budgeten) går till ett korkat jordbruksbidrag. Nästan all verksamhet inom EU-länderna går ut på att anpassa verksamheten så att den passar in i något EU-bidrag. Sedan får man stå ut med att det måste stå en skylt någonstans som talar om att det hela pågår med hjälp av bidrag från EU:s skattebetalare. Sven Tycker att vi använder motorsågen och kapar hela EU-byråkratin istället för att hugga ner träd i svenska beteshagar. Sven Tycker för övrigt att vi lämnar EU åt sitt öde.

Hjortar på fri fotSom omväxling till alla löparrundor upp på Söderåsen så tog jag faktiskt i dag en cykeltur. Och fördelen med det är att man kan ta med sig en kamera. Strax efter gamla sågen skrämde jag upp en stor flock hjortar som lämnat Hjorthagen och istället uppehöll sig precis utanför. När jag kom cyklande skuttade de som vanligt in en bit i skogen och ställde sig sedan och tittade på mig medan dom brölade. Gissningsvis stog det närmare 25 hjortar inne i buskarna. Vrams Gunnarstorps Hjorthage är ett ganska magnifikt byggnadsverk. En två meter hög stenmur, cirka 3 kilometer lång inhägnar hela området och den byggdes redan på 1600-talet och är bland annat omnämnd av Carl von Linné. Fortfarande hålls det en mängd hjortar i Hjorthagen, men det finns ännu fler utanför…

Röda näckrosor i MaglaremaaLite längre upp på Söderåsen, bakom Hjorthagen ligger Maglaremaa. En liten sjö, som väl egentligen är en stor damm. Så här fina är de röda näckrosor som växer i Maglaremaa. Den röda näckrosen är egentligen en genetisk mutation av den vita näckrosen och mycket ovanlig. Den är sedan 1905 fridlyst. Och den är TJUSIG där den växer.

Vidare noterar jag att folkpartikeln Camilla Lindberg lyckats få en aningslös vänsterpartist, Marianne Berg, till att ställa upp på en debattartikel där man kräver att sexköpslagen ska avskaffas. En fråga som Camilla drivit länge. Men, jag tar ingen som propagerar för att legalisera sexköp på allvar om inte han/hon samtidigt deklarerar att han/hon också kan tänka sig att jobba som prostituerad. Som samtidigt deklarerar att deras barn skulle få lov att jobba som prostituerade. Som samtidigt deklarerar att Arbetsförmedlingen ska kunna hänvisa arbetslösa till praktik på närmaste bordell. Ska vi kanske också införa RUT-bidrag för sexköp? Sven Tycker att Camilla och Marianne pratar strunt och är hycklare.

Jag ser att de professionella fotbollsspelarna i AIK gått vidare i Champions League efter att spelat 0-0 mot amatörerna i Jeunesse Esch från Luxemburg. Bättre lyckades ett 50-tal AIK-supportrar som hamnade i slagsmål med polisen sedan dom druckit sig berusade och kastat flaskor på polisen. 12 av dom hamnade bakom lås och bom. Hurra för AIK, ni är prydnad för svensk idrott!

Slutligen grattar jag Angeli som fyller 15 år i dag. Stora damen!

5 kommentarer

Under Okategoriserade

5 svar till “Återigen slår EU-byråkraterna till

 1. ”jag tar ingen som propagerar för att legalisera sexköp på allvar om inte han/hon samtidigt deklarerar att han/hon också kan tänka sig att jobba som prostituerad”Skojar du eller? Jag vill inte jobba på mcdonalds och jag hoppas verkligen att mina barn slipper jobba där också. Men ska det vara tillåtet att köpa och sälja hamburgare? Jo det tycker jag nog. Arbetsförmedlingen hänvisar inte arbetslösa till praktik på strippklubbar så varför skulle de hänvisa till en bordell? RUT-bidrag handlar om hushållsnära tjänster, inte sexuella tjänster, så det låter lite korkat.Grattis! Du lägger fram några av de sämsta argument jag läst mot avskaffandet av sexköpslagen! 😛

 2. Sven Tycker

  Det är ju intressant att du sätter likhetstecken mellan att jobba på McDonalds och jobba som prostituerad. Jag undrar vad McDonalds tycker om den saken? Jag skulle inte heller gärna jobba på McDonalds, eller skulle vilja att mina barn jobbar där. Men, om det var det jobb som fanns skulle jag ta det tillfälligt, precis som jag sklulle låta mina barn göra detta. Men inte som prostituerad. Men jag noterar att du skulle vägrat båda delarna! Tur du inte är arbetslös och blir anvisad jobb på McDonalds. Du hade du blivit utan A-ökassa för den vägran. Du verkar tycka det är ett riktigt skitjobb som inte borde finnas tydligen. Som sagt, undrad vad McDonalds tycker om det. Eller de centerpartister som ju uppenbarligen ser detta som ganska lämpliga startjobb för ungdomar.Det är väl Centern som vill utöka RUT till att bland annat gälla frisörsbesök? Frisörsbesök eller bordellbesök – vad är skillnaden om det nu ska vara tillåtet med prostitution. Du får en service verkar du ju själv tycka. Det är inte jag som vill ha en utökad RUT-subvention – det är Centern.Och det är inte jag som vill legalisera prostitutionen. JAG tycker det är skillnad på prostitution och McDonaldsjobb. JAG tycker det är skillnad på bordellbesök och frisörsbesök. JAG tycker sexköp ska vara olagligt!

 3. Li Amelia

  Jag håller med Marianne Berg till ett hundra procent. Jag tycker att sexköpslagen stigmatiserar och infantiliserar kvinnor. Vare sig du eller staten skall lägga sig i om jag, mina söner eller mina döttrar vill sälja sex-tjänster. De besluten tar vi själva tack.Jag tycker inte det är särskilt konstigt. Själv torkar jag rumpor på äldre på jobbet och tycker att det funkar OK. Varför skulle det vara så mycket värre att sex-tjänster? En del skulle inte palla det, andra skulle klara det fint.Att du drar det där argumentet med Arbetsförmedlingen visar ju att du inte ens läst artikeln. Det finns många jobb som man aldrig mot sin vilja kan bli anvisad. Exempel är porrskådespelare, strip-dansös, polis och barnmorska.Jag tror Marianne litegrann intar ett HBT-perspektiv (hon är ju själv öppet homosexuell), det kan vara därför hon reagerar på det där med att staten ska ha vetorätt på vad samtyckande vuxna gör i sängkammaren — sånt är inte alltid helt bra..

  • Sven Tycker

   Av ditt resonemang förstår jag att du själv skulle acceptera att jobba som prostituerad och inte heller skulle ”förbjuda” dina barn att göra detta. I så fall respekterar jag din åsikt även om jag har en annan åsikt.Och du har helt rätt, staten ska inte ha vetorätt på vad samtyckande vuxna gör i sängkammaren. Det är upp till var och en. Vill man göra det framifrån eller bakifrån (det finns tider och platser där detta ju varit förbjudet). Om man vill vara två eller fem. Om man vill vara av samma kön eller olika kön. Om man vill klä sig som pajas eller MC-knutte. Eller också om man vill ha en piska och handbojor. Samhället ska inte lägga sig i så länge båda (alla) parter är med och gör detta frivilligt.Men, ibland hamnar vi i gränsfall. Jag tror att vi t.ex. i stort sett alla är eniga om att barn är tabu. Och hur är det med SM-sex? Hur frivilligt är det? Var går gränsen? Rättegången mot en viss polischef sätter ju fingret på detta. Den som ”piskar” kan uppleva det som att båda är med, men den som piskas kanske egentligen inte vill vara med men känner sig tvingad. Hur drar vi gränserna? Den som får betalt för att ställa upp på ”både det ena och det andra”? Var går gränsen mellan ”frivillig sex” och ”utnyttjande av någon som hamnar i beroendeställning”? Missbrukare? Tvingad av hallick”Jag vidhåller att jag tycker sexköpslagen är i stort sett bra. Men eftersom du har en annan åsikt och inte bara hycklar om etta så respekterar jag din åsikt.

 4. Li Amelia

  Tack för svar med bra tonläge! Jo, gränsdragning när det gäller frivillighet i sexhandeln är svårt. Fast det gäller ju alla brancher.De flesta trafficking-offer inom Europa hamnar i slavliknande förhållanden inom jordbruk, bygg eller tiggeri — d.v.s. en minoritet inom prostitution. Men det är bara dumt att försöka komma åt detta med en ”brödköpslag” eller med ett ”hus-bygg-förbud” för att minska efterfrågan i brancherna i fråga. Det missar målet helt. Vi måste rikta insatserna på själva slaveriet och människohandeln — inte att jag vuxna människor som deltar i samtyckande sexhandel. Notera också att artikeln skriver: ”Kriminalisering av sexköp där slaveri eller trafficking föreligger är också ett alternativ.” Så har de haft i Finland tror jag.Och, som du påpekar, hur ska vi se på frivillighet inom prostitutionen när det gäller missbrukare? Ja, alla håller med om att det sånt är fruktansvärt! Men, (nu citerar jag artikeln) ”ska vi då inte ordna behandlingsmöjligheter för drogberoende? Det saknas tusentals rehabiliteringsplatser idag. Och måste vi inte granska det sociala skyddsnätet? Fungerar det så dåligt att människor väljer sexhandel framför att befatta sig med socialkontoret? Kriminalisering av sexköp stigmatiserar redan marginaliserade männskor.” Hur skulle de bli hjälpa av sexköpsförbudet?Ja, jag tycker som sagt att artikeln var jättebra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s