Försäkringskassan skapar jobb – hos Förvaltningsrätten

FörsämringskassanAllt fler klagar på Försäkringskassans beslut. Ökningen från förra året är massiv och Förvaltningsrätterna börjar få rejäla problem med att hinna med alla överklaganden. Första halvåret förra året kom det in 5.800 överklaganden och när året var slut var siffran uppe i 11.200. I år har det redan under första halvåret kommit in 9.400 överklaganden vilket är en ökning med 62%. Och det är inget att förvåna sig över. Om man inför den ättestupapolitik som Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) infört så kommer ju mängder av sjuka människor att plötsligt kallas friska. Och om dom överklagar dessa beslut är det inget att förvånas över. Det som förvånar är att de nyinrättade Förvaltningsrätterna inte kunde förutse detta.

När nu fotbolls-VM har hissat ner sin flaggor drar den svenska fotbollsallsvenskan igång igen. Och som skåning så ser ju allt riktigt trevligt ut med HIF och MFF i topp. I går hade MFF besök från huvudstaden i form av laget som går från att vara svenska mästare till att riskera åka ut – AIK. Och av rapporterna att döma så lekte malmöiterna med 08:orna ordentligt. Enligt rykten så får MFF:s målvakt bara halv lön eftersom han i princip inte rörde bollen mer än en gång. Däremot utmärkte sig i sedvanlig ordning tillresta s.k. AIK-supportrar med att före matchen sitta och supa och kasta ut inredningen och glas från krogen där man satt. Efter matchen bodde tydligen en del av dessa rötägg på hotell där man passade på att bryta sig in hos andra hotellgäster och misshandla dessa. Sven Tycker det är dags att ta i på allvar mot dessa vandaler, och mot AIK som uppenbarligen inte själva mäktar göra något. I dag slår det nästan aldrig fel. Om AIK spelar bortamatch så är det nya skandaler på gång.

FågelungeVädret har gått från gårdagens ”shorts och T-shirt” till dagens ”långa jeans och jeansjacka”. Det har alltså på mycket kort tid blivit mycket kallare, blåsigt och några regndroppar. Men regn hade det gärna fått komma mer av. Det är torrt – mycket torrt. Fast av nyhetsrapporteringen att döma har allt regn kommit på några enstaka platser så att dom fått för mycket istället. Hur som helst firade Kimmy och jag det hela med en extra lång skogspromenad. Uppskattningsvis var vi ute i drygt två timmar. Jag har nallat vildhallon lite här och var (det är bland det godaste som finns att stoppa i munnen), och jag har inspekterat var det finns gott om björnbär. För vädret verkar ha varit mycket förmånligt för björnbären i år. På hemvägen stötte vi på den här lille bortkomna krabaten. Jag har tyvärr inte lyckats identifiera den lille sötnosen, men den var ganska stor, dvs klart större än en fullvuxen mesfågel.

Jag hörde förresten att den f.d. moderata försvarsministern Anders Björk nu också har insett att det är dags för Sverige att fundera över ett slutdatum för krigsinsatsen på NATO:s sida i Afghanistan. De flesta länder har numera mer eller mindre satt ett slutdatum för insatsen. Men i Sverige är det tabu bland de styrande att ens nämna något sådant. Krigsinsatsen i Afghanistan har misslyckats – det är dags att erkänna detta. Att Sverige så starkt befäst sin ställning som underlydande till NATO är illavarslande. Hade alla de miljarder som satsats på bomber, granater, stridsvagnar och flygbombningar istället satsats på en civil och humanitär insats hade situationen i Afghanistan i dag varit mycket bättre. Men när generaler och andra uniformsklädda får styra är det bomberna som får tala. Sven Tycker att det är dags att omvärdera den militära insatsen.

Sedan moderaten Sven Otto Littorin avslöjats(?) som sexköpare har en hel uppsjö av borgerliga debattörer dykt upp som kräver ett slopande av sexköpslagen. Man kan undra om det finns något samband? Sven Tycker fortfarande att de som vill slopa lagen men inte kan tänka sig att själva (eller låta sina barn) jobba som prostituerade är hycklare. Kan dom tänka sig detta (och dom är inte många) så accepterar jag deras åsikter. Men tycker att dom har fel.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s