Sjuka hamnar mellan stolarna

Enligt en artikel i Aftonbladet är man i varje fall inom Försäkringskassan medvetna om att de nya Ättestuparegler i Sjukförsäkringen som Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) infört innebär att en stor grupp människor hamnar helt mellan stolarna och står helt utan inkomst. Enligt de hårda reglerna som införts anses dom för friska för sjukpenning / sjukersättning. Men är dom är på tok för sjuka för att kunna stå till arbetsmarknadens förfogande. Och eftersom dom kanske är gifta så kan dom inte heller få något från Socialtjänsten eftersom de nivåer som gäller där är MYCKET låga och det kanske finns lite inkomster i familjen. Men enligt den ansvarige ministern är allt så bra så bra. Skäms hon inte ett dugg?

Den allmänna borgerliga propagandan från Högeralliansens politiker, supportrar och alla pressmegafoner på den sidan hävdar att nu är krisen över för den svenska ekonomin och vi har klarat oss jättebra. Det förtjänar därför att påpekas att krisen INTE är över. I dag berättade AF att arbetslösheten har ökat med 45.000 sedan samma tid förra året och den är nu uppe i 405.000. Sug på den siffran lite, Fyrahundrafemtusen svenskar är arbetslösa. Det är en siffra som för tio år sedan hade gett politikerna skrämselhicka. I dag verkar man tycka att det är helt OK trots att den alltså fortsätter att stiga. Sedan den tidigare Arbetslöshetsministern Sven Otto Littorin hoppat av har vi inte ens en riktig minister med ansvar för frågorna. Ansvaret ligger på Utvisningsminister Tobias Billström, en minister som är fullt upptagen med att utvisa flyktingar. Man riskerar väl som arbetslös att bli utvisad av bara farten.

Medan jag var ute på förmiddagen och gick en promenad med Kimmy funderade jag över vad som egentligen är det mest irriterande i villakvarteren. Min första tanke var osen från grillar. Jag har väldigt svårt för att förstå hur svensken kan ha blivit så förtjust i vidbränt kött. Men efter några minuter bestämde jag mig för att det finns värre saker. Motorgräsklippare? Nja, det finns ju faktiskt en positiv trend. Och det är att dom blir allt tystare. Så jag avförde även motorgräsklippare. Till slut bestämde jag mig för att lägga min röst på grästrimmers. Dessa djävulens påfund som för ett väsen som hörs på en halv kilometers avstånd och låter mer irriterande än en hel fotbollsstadion fylld av vuvuzelor. En gång i tiden fanns det ett redskap som hette lie. Med ett nästan ljudlöst ”swisch” kunde nästan vem som helst slå gräset på några minuter. I dag har uppfinnare konstruerat en infernalisk maskin som är dyrare, låter vidrigt och dessutom gör att det tar fem gånger så lång tid att få jobbet gjort. Ett av politikernas viktigaste krav måste vara att förbjuda bensindrivna grästrimmers i villakvarteren!

Sommarjogging 2010: Gårdagens ”långa jeans och jeansjacka” är i dag tillbaka till ”shorts och T-shirt”. Årets första höst är alltså över för den här gången. Och vi fick i stort sett inget regn nu heller. Det är torrt, TORRT, mycket torrt. Söderåsens små bäckar är nästan helt uttorkade. Och det är sprickor i marken av torkan. Normalt försöker jag springa en runda måndag förmiddag, men i dag var semestern slut för Ingela medan Kimmy fortfarande är hemma. Och det innebär att det inte går att springa på förmiddagen. Men framåt kvällen, när Ingela kommit hem, inköp och sådant är gjort blev det tid. Och till min stora förvåning gick det faktiskt att hålla ett riktigt högt tempo. Detta trots dagens alla promenader med Kimmy. Tiden, 38.45, på de 7,5 kilometrarna är faktiskt årets bästa tid.

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Sjuka hamnar mellan stolarna

 1. Bloggaren Magnus

  Du har rätt i att ljudet för grästrimmers är oerhört irriterande, men det ser frukansvärt illa ut med oklippta gräskanter. Så man får nog leva med oljudet. Men jag förstår inte vad du har för grillerfarenheter om du likställer grillning med vidbränt kött. Det finns inget bättre än en välgrilld biff och ett dyrare vin därtill. Självfallet köper jag mitt vin på systemet, så det blir fina skattekronor till Anders Borgs kassa. Utmärkt så.

  • Sven Tycker

   Om det är kanterna på villagräsmattan så kan det lösas på ett klart behändigare och miljövänligare sätt. Man MÅSTE inte ha maskiner till allt arbete. När det gäller ofoget med grillos så är som bekant smaken delad – precis som baken. Eller som vi säger här i Skåne, smaken är klöven – precis som röven!

 2. Bloggaren Magnus

  Klövern och röven….Kul och kärnfullt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s