Inkonsekventa högerdebattörer sprider strunt

I mitt resonemang den 23 juli om Högeralliansens politik för att medvetet öka klyftorna i samhället hade jag som ett av exemplen de differentierade avgifter till A-kassan som höjts kraftigt av Högerregeringen. Yrkesområden med hög arbetslöshet (nästan uteslutande yrkesområden som samtidigt har låga löner) har också fått jättedyra A-kassor. Tanken bakom detta är att på områden med hög arbetslöshet ska det finns en press att få ner lönenivåerna. Detta i tron att arbetslösheten då ska minska om dom som jobbar där tjänar mindre. Dvs att klyftorna ökar. På nätet hittade jag en av dessa egoister på högerkanten som argumenterade för det riktiga i detta systemet med att bilförsäkringen ju är differentierad med dyrare försäkring för den som förväntas kosta mer. Men, det är skillnad på en kommersiell försäkring hos ett kommersiellt försäkringsbolag och en försäkring som ingår i samhällets försäkringsskydd för medborgarna. För A-kassan ingår i den gruppen. Det är staten som bestämmer hur avgiften ska tas ut, det är staten som bestämmer reglerna för att få ut från försäkringen. Precis som t.ex. sjukförsäkring, pension osv. Och vi har INTE ett system där de som jobbar inom yrkesområden som har högre sjukfrånvaro ska betala högre avgifter. Eller att de som jobbar inom yrkesområden där medelåldern blir högre ska betala in mer för pensionen. Avgifterna tas ut solidariskt så att de som är lyckligt lottade får hjälpa till att finansiera de som är mindre lyckligt lottade. Enligt statistiken lever tjänstemän längre än kroppsarbetare. Stockholmare blir äldre än Norrlänningar. Kvinnor lever längre än män. De som försvarar den stora skillnaden i avgifter till A-kassan borde alltså också kräva differentierade avgifter till pensionen. Kvinnliga tjänstemän som bor i Stockholm borde få kraftigt höjda avgifter eftersom dom kommer att kosta mycket mer i pensioner medan manliga kroppsarbetare i Norrland skulle få mycket lägre avgifter. Verkligheten är att dessa högerdebattörer pratar strunt, det är bara det att dom vill inte erkänna att syftet är att öka klyftorna i samhället. Och att skapa en bank av billig arbetskraft som tvingas vara villiga att ta vilka jobb som helst, till vilka löner och villkor som helst.

AmnestyJag hörde i morse att Amnesty i en rapport kritiserat Grekland för deras inhumana flyktingmottagande där man bland annat spärrar in människor utan någon individuell prövning.. Samtidigt får Sverige stark kritik för att vi fortsätter att utvisa asylsökande till Grekland eftersom Grekland ska anses som förstaland. Och vi utvisar då alltså till ett land som inte sköter flyktingmottagandet på ett korrekt sätt. Men Sverige fortsätter att utvisa till Grekland trots att många andra EU-länder slutat göra detta. Utvisningsminister Tobias Billström (m) fortsätter dock att försvara förfarandet med att man måste följa reglerna. Det är viktigt att följa principerna tycker ministern. Att detta går ut över människor har ingen betydelse. Principen är viktigast tycker moderutten. Tobias Billström är en skam för Skåne! Som skåning tycker jag att det är pinsamt att flera av Högerregeringens allra mest omänskliga ministrar kommer från Skåne. De båda moderaterna Utvisningsminister Tobias Billström och Socialutförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson är ju båda skåningar. Jag skäms!

Slutligen kan vi notera ännu ett exempel på att det inte saknas resurser i världen. Men fördelningen är helt fel. Medan vissa människor dör av svält eftersom dom inte har pengar att skaffa mat eller dör i sjukdomar som går att bota men dom har inte resurser att få vård har andra människor för mycket pengar och använder dessa på helt vansinniga meningslösheter bara för att slösa bort dom och visa att dom har pengar. Att köpa en öl för 6.000 kronor som paketerats i en uppstoppad ekorre tyder inte på att man tänker med det man har mellan öronen. Där verkar bara finnas pengasedlar och plastkort, men ingen grå hjärnsubstans.

Och i samma ämne kan vi notera att efter de bortskämda Stockholmsbratsens pinsamma vecka i Båstad har man nu avverkat Stockholmsveckan på Gotland också. Precis som i Båstad handlar det på Gotland om att visa att man har pengar som man kan slänga. Att köpa en dyr champagne och bara hälla ut för att visa att man kan slösa med pengarna tyder som sagt på att det inte finns något annat än tomrum mellan öronen. Möjligen några sedlar och ett plastkort. Jag är övertygad om att det finns gott om utrymme för att höja den s.k. värnskatten några procentenheter. Pengar som kan användas för att höja personaltätheten inom åldringsvården så att alla åldringar, som vill, kan få en liten utomhuspromenad. Det vore en mycket vettigare åtgärd för att skapa sysselsättning än att skattesubventionera städningen för välavlönade Danderydsbor.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s