Moderata klavertramp

SVT har beslutat sig för att polisanmäla den moderata ordföranden i Båstads Vård- och omsorgsnämnd, Christer Nordin. Detta sedan han mordhotat SVT:s reporter. Reportern gjorde ett inslag om en 25-årig man med diagnosen infantil autism och som det redan för fem år sedan beslutades att han skulle få ett boende. Men fortfarande, efter fem år, år boendet inte löst. Den moderata ordföranden ville inte uttala sig för reportern eftersom ärendet var sekretessbelagt – och det är väl helt OK. Men sedan fortsatte han med att prata illa om familjen och avslutade med att säga att han inte fick citeras, och om reportern gjorde detta ”skulle han mörda henne”. Här kan ni läsa en artikel i Helsingborgs Dagblad om detta.

De nya moderaterna är som de gamlaModeraterna i Malmö gör som Sverigedemokraterna. Dom kan inte läsa statistik när det gäller flyktingmottagande och invandring. I Malmö har moderaterna nu inspirerats av Vellingemoderaterna och vill göra stopp i flyktingmottagandet i Malmö. Men dom verkar ha dålig koll på hur många flyktingar som verkligen kommer till Malmö. – ”Det är flera tusen” säger dom att det handlar om. Verkligheten är 752 förra året och det är däromkring siffran ligger. Sverigedemokraterna som väl inspirerat Malmömoderaterna vill ha ett stopp för flyktingar eftersom det ”kommer 100.000 varje år” till Sverige. Och det låter onekligen mycket för ett land på dryga 9 miljoner. Men i den siffran ingår alla svenskar som varit utomlands en tid och återvänder till Sverige, danskar som bosätter sig på den svenska sidan av gränsen och sedan pendlar, EU-medborgare rent allmänt som kommer hit och jobbar osv. När alla dessa är av räknade har antalet ”flyktingar” krympt rejält och Sverigedemokraternas argumentation har rasat ihop totalt.

Just nu pågår Stockholm Pride och jag känner mig splittrad som en häst mellan hötappar. Å ena sidan inbillar jag mig att jag inte har några fördomar eller diskriminerande tankar om det som kallas HBTQ. Jag ger fullständigt f-n i om människor älskar män eller kvinnor, om dom känner sig som båda könen eller vill klä ut sig eller vad det nu kan handla om. Det är ett val som var och en får göra allt efter hur dom känner är det rätta för dom. Jag ser det inte som något speciellt. Men, delar av HBTQ-rörelsen verkar tycka annorlunda. Dom verkar ibland tycka att det är så speciellt att det inte är normalt. Är man homosexuell så ska man tydligen spöka ut sig och uppföra sig så att folk verkligen uppmärksammar att man är speciell. Var tar alla de homosexuella som känner sig som helt vanliga människor vägen? Som vill leva ett helt vanligt Svenssonliv! Man är ingen sämre människa som är mindre värd bara för att man är homosexuell eller bisexuell eller transperson eller…. Men man är inte heller en bättre människa. Man är en MÄNNISKA av kött och blod som alla andra. Jag undrar om inte delar av HBTQ-rörelsen genom sin verksamhet gör mer skada än nytta?

Om några dagar blir det Bingo för den kommersiella radion och TV:n. Men tyvärr inte för lyssnaren och tittaren. Då införs nämligen nya regler för reklamen i de kommersiella etermedierna. Allt som en anpassning till Jätten Glufs Glufs – EU ni vet. Allt för att göra de kommersiella mediernas ägare glada. Regeln om att det måste gå minst 20 minuter mellan reklamen slopas, vi kan alltså räkna med ännu fler kaffepauser, kissepauser eller vad man nu utnyttjar reklamavbrotten till. Det blir också mer fritt fram för produktplacering och sponsring i programmen (alltså reklam som inte syns att det är reklam). – ”Vi är glada eftersom den ger oss nya kommersiella möjligheter och därmed även våra kunder” säger Michael Grimborg på TV4-gruppen. Observera att ”kunder”, det är alltså inte tittarna (dom skiter man i bara man kan sälja reklamen) utan kunderna är reklamköparen. Själv räknar jag med att det blir ännu mer tittat på SVT och filmkanaler utan reklamavbrott. Att få se ännu fler korkade åsnor eller ungar i mustasch som försöker prata tyska eller vad det nu är räknas inte till mina önskedrömmar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s