Med Moderaterna för ökade klyftor

Högerledaren Fredrik Reinfeldt har hållit sitt traditionella sommartal. Och för att inte riskera bilder med alldeles för många traditionella priviligierade rikingar i publiken så höll han inte talet i Vaxholm som han brukar göra. Nä, det blev i centrala Stockholm. Men i övrigt var talet traditionellt. Precis som väntat utlovades nya skattesänkningar till de som redan har sitt på det torra och alltså en ännu hårdare bestraffning av den som blir sjuk, den som blir av med jobbet eller den som blir förälder. Det som ska ske är nämligen en ytterligare höjning av jobbskatteavdraget som alltså innebär att klyftan mellan den som har förmånen av jobb och den som drabbats av arbetslöshet och sjukdom ska ökas ännu mer. Pensionärerna utlovas också lite skattesänkningar men eftersom Jobbskatteavdraget också ska ökas så blir ändå skillnaden mellan den som är ung och frisk och den som är gammal oförändrad. Jag tycker fortfarande att straffbeskattningen av sjuka, arbetslösa, gamla och föräldralediga är falsk och djupt orättfärdig. Enda syftet är att öka klyftorna i samhället. Helt enkelt traditionell Högerpolitik även om man kallar sig de ”nya” Moderaterna.

Jag ser också att Maud(eraten) Olofsson (c) vill göra RUT-avdraget till en valfråga för Centern. Det handlar om synen på privat sektor hävdar hon. Inte visste jag att Mauds syn på privat sektor är att den ska vara bidragsberoende!

Vi var förresten på bio igen på eftermiddagen – Karate Kid. Unga Dre Parker (Jaden Smith) flyttar med mamma till Beijing i Kina och får där hjälp av vaktmästaren Mr. Han (Jackie Chan) att lära sig Kung Fu för att hävda sig. En story som låter mycket tråkig men som faktiskt är mycket bättre än vad man kunde förvänta sig. Jag gillar Jackie Chan, som trots att hans filmer i allmänhet bygger på actionscener och slagsmål så finns det oftast en underton av kärleksbudskap, humor och att våld egentligen inte löser problemen. Filmen innehöll mindre slagsmål än vad man hade kunnat förvänta sig och istället mer av ett budskap om att våld är ingen lösning. Jag gav filmen 3,5 fioler, Angeli gav den 4 fioler och Kevin gav den 3 fioler.

För övrigt så har det fallit en hel del regn nu under några dagar. Och det har behövts. Men själv tycker jag att det räcker nu. I dag har det även åskat en del framåt kvällen, Antagligen är det åskan som provocerat fram en del huvudvärk så det blir inte mer nu. God Natt på er!

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Med Moderaterna för ökade klyftor

  1. Anders

    äsch, jag trodde det handlade om urringningar=)

  2. Sven Tycker

    Snuskhummer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s