Segregationsministern slår till

En av Högeralliansregeringens mest misslyckade ministrar (fast konkurrensen är stor) är Nyamko Sabuni, den folkpartistiska Integrationsministern. Hennes senaste utspel är ett typiskt sådant exempel, där hon samtidigt som hon inte vet hur verkligheten ser ut, passar på att fiska i grumliga vatten. Hon har nu gått ut med ett förslag som går ut på att flyktingar och andra invandrare ska ha lägre lön än svenskar. Syftet är att det då ska vara lättare att få jobb. Och det är möjligt att lägre lön skulle kunna innebära att det blir lättare att få jobb. Men då kan vi ju sänka alla svenskars löner till kinesisk nivå. Tänk så många fina jobb som skulle kunna skapas om våra varor blev billigare. Tyvärr skulle vår efterfrågan på tjänster och varor också minskas så det går väl åt skogen ändå. För att då skydda våra ointegrerade medmänniskor så kan man ju tänka sig att snedögda, krullhåriga, mörkhyade och andra med konstiga namn får ännu lägre lön. Jag utgår ifrån att Nyamko Sabuni har en lägre statsrådslön än sina ”svenska” kollegor. Vad Nyamko Sabuni är ute efter är en billig invandrad underklass som städar upp och passar upp åt oss andra fina svenskar. Sven Tycker vi betalar lön efter prestation oberoende av ålder, kön eller ursprung.

Ett annat förslag som genom att förenkla verkligheten och glömma verkliga fakta, och som nog lockar många, är att antalet föräldrapenningdagar ska begränsas för den som kommer till Sverige med barn och då får rätt till full föräldrapenning. Och att tycka att detta är fel kan ju tyckas rimligt. Men då har man gjort det till ett problem, vilket det i verkligheten inte är. Verkligheten är den att de som inte har fått något jobb ju bara får lägstanivå i föräldrapenningen. Har dom ingen försörjning utan tvingas söka ”socialbidrag” tvingas dom först att ta ut de föräldrapenningdagar som finns och får sedan kompletterat med försörjningsstöd. Den som möjligen tjänar en slant är kommunerna som får lägre kostnad för försörjningsstöd. De som istället får ett jobb och därmed kan få en föräldrapenning som är baserad på en inkomst tar inte ut föräldrapenningdagarna utan dessa bränner inne. Nyamko Sabuni skapar av rent populistiska skäl ett problem av något som inte är ett problem. Folkpartikeln Nyamko Sabuni visar återigen att hon faktiskt är den minister som jag är allra mest besviken på. En invandrad kvinnlig minister med ansvar för integration och jämställdhet visar sig snarare motarbeta det hon har i uppdrag att arbeta för. Sedan kan man undra hur hon däremot kan stödja kristdemokraternas hjärtefråga Vårdnadsbidraget som enligt alla de utvärderingar som gjorts verkligen motverkar integrationen.

Men, Nyamko Sabuni ska ha ett erkännande också. Hon tycker att religiösa friskolor inte ska kunna få bidrag. Och det tycker jag är ett självklart steg. Kristna, muslimska, judiska eller Hare Krishna-skolor ska naturligtvis inte få del av våra skattepengar för att indoktrinera försvarslösa barn.

Girig kraftdirektörFörra vintern kunde de stora svenska kraftföretagen skära guld med tälgknivar på höga elpriser. Genom att hålla ett flertal av kärnkraftsaggregaten stängda för underhåll och reparationer mitt under vintern när efterfrågan på el var som störst så kunde man trissa upp priserna på elbörsen till rekordsiffror. Och sedan sålde man den billiga vattenkraftselen med våldsam vinst. Och den affärsplanen tänker man tydligen göra en repris av denna vintern. Under sommaren när elkonsumtionen är låg har de svenska kärnkraftverken gått för fullt. Men, 1 november när efterfrågan börjar öka ska tre av de tio aggregaten stängas för underhåll. Och så kan man trissa upp priserna igen och sälja billig vattenkraftsel dyrt till konsumenter som kan känna sig lurade – igen!

Ibland får saker sina förklaringar. På mindre ett dygn har två ”retorikexperter” får kicken från media. På TV4 kommenterade Camilla Eriksson politikernas tal och på Svenska Dagbladet var det Martina Skowronska som recenserade politikernas tal i Almedalen. Nu har det visat sig at både Camilla och Martina är folkpartistiska politiker. Inte så konstigt då att Jan Björklund, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson och Göran Hägglund höll så fina och skickliga tal tvärt emot Mona Sahlin och Lars Ohly och…

Och så läser vi om vildsvinsjägaren som tydligen glömt glasögonen hemma. Plötsligt fick han syn på ett vildsvin och fick snabbt upp bössan och fick till en fullträff – på grannens häst som gick fridfullt och betade på ängen! Snacka om att få sina fördomar om jägare bekräftade!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s