Maud Olofsson svamlar

Maud(eraten) OlofssonJag lyssnade (tyvärr…) på partiledarutfrågningen på radion av Maud Olofsson. Och hon hade väldigt svårt att försvara hennes förslag om ett totalt slopande av turordningsreglerna vid uppsägningar inom mindre företag. När inte ens Fredrik Reinfeldt stödjer förslaget så visar det kanske hur extremt korkade tankarna är. Maud är så besviken på Fredrik Reinfeldts ståndpunkt att hon beskyller honom för att bara vara taktisk. Hennes förklaringar hade en mycket stor likhet med svammel. På ett annat område är Maud tydligen totalt okunnig. Hon tror nämligen att pensionärer, sjuka och arbetslösa får oförändrad inkomst jämfört med när dom jobbar. Motivet för att den som blir gammal, sjuk eller arbetslös ska betala straffskatt är nämligen att det kostar mindre att inte jobba (resor, mat, kläder osv) så det är rimligt att dom får en lägre inkomst. Vet inte Maud Olofsson om att sjukpenning, A-kassa osv inte betalas ut efter hela lönen. Med pensionen är det detsamma. Man tjänar alltså redan tidigare mindre när man inte jobbar. Straffbeskattningen är inget annat än att man vill sänka nivåerna i ersättningarna ytterligare. Men så vågar man inte beskriva det.

KimmyAtt leva med en autistisk son kan ibland vara dråpligt. Kimmy (han är tolv år) har ett överdrivet ordningssinne (och det kan ibland bli helt fel). Och han har inget talspråk. I dag på eftermiddagen skulle jag ett ärende till Helsingborg så när Ingela kom hem från jobbet på eftermiddagen fick jag hennes biljett. Hennes ”månadskort” är laddat Klippan – Åstorp – Bjuv – Helsingborg även om hon bara behöver Åstorp – Bjuv. Men skillnaden i pris är inte så stor så det lönar sig med alla resor till Helsingborg eller Klippan som också görs. Jag stoppade biljetten i min plånbok och lade denna i jackfickan. En kvart senare gick jag till stationen. När jag skulle visa tågvärden biljetten – fanns det ingen biljett i plånboken! Hemkommen lite senare letade vi rejält efter var den kunde ha hamnat. Till slut fick vi idén att fråga Kimmy. Vilket fick göras genom att visa honom plånboken, det tomma facket och fråga: ”Var är biljetten?”. Efter en minut gick han till sin egen ryggsäck, plockade fram sin egen plånbok och tog fram Ingelas biljett från det fack där hans egen biljett också ligger. Smart tänkt och duktigt att ta fram den. Men det var pinsamt att inte ha någon biljett på tåget. Det var tur att tågvärden såg min tappade haka när det inte fanns någon biljett i plånboken och att jag nog var igenkänd.

Så här på slutet noterar jag att ”trefrågepartiet” Piratpartiet lagt sina skyddande vingar över WikiLeaks. Ett förhållande som gör att jag tappat en hel del förtroende för WikiLeaks. Jag tillhör de som tycker att dom gör en viktig insats för friheten och demokratin. Men att då göra sig beroende av en grupp, som åtminstone kallar sig för ett politiskt parti, är mycket tveksamt. Nu kan vi ju inte längre lita på WikiLeaks opartiskhet. Visserligen är PP mest en patetisk sekt, men dom ska också granskas. Och det kommer ju inte att ske genom WikiLeaks i varje fall. PP är patetiska, och nu i ännu högre grad. Den som röstar på PP köper verkligen grisen i säcken. Ett parti som i de flesta frågor inte har någon åsikt utan kan komma att rösta precis hur som helst om dom blir invalda (måtte Gud bevara oss från detta), är just patetiska.

Jag fick min facktidning, ST Press i lådan i dag. Och den innehöll flera artiklar, notiser och inlägg som förtjänar spridning och kommentarer. Men just nu visar huvudet att det med hjälp av smärta kan tala om att det är dags att lägga av. Så vi ses i morgon istället.

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Maud Olofsson svamlar

  1. Magister Stork

    Maud Olofsson…huga!Det är mycket! som kommer över hennes läppar men det mesta hon säger är dumheter…tycker jag iaf.

  2. Hej! Angående Piratpartiets samarbete med wikileaks samt ”grisen i säcken” tipsar jag om diskussionen i kommentarsfältet till detta inlägg:http://krassman-inyourface.blogspot.com/2010/08/piratpartiet-koper-sig-in-i-debatten.htmlDär tycker jag en intressant diskussion har förts som är mer nyanserad än ”patetiska PP..” vs ”PP äger!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s