Åldersdiskriminering

Som jag lovade i går skulle jag nämna lite som stog i ST Press som är min fackförbundstidning. Bland annat finns ett långt debattinlägg från en Ylva Wadell med rubriken: Rapport från två år av arbetslöshet. Ylva berättar att hon konstaterat att hon helt enkelt är för gammal för att ha en chans på arbetsmarknaden. En av dessa jobbcoacher som vi erbjuds istället för jobb berättade för henne att: ”Du är för gammal, har varit för länge på samma arbetsplats – drygt 30 år – och är arbetslös.” Och hon reagerar på allt tal från politiker, debattörer och ekonomer om att vi måste jobba längre. Men för att det ska fungera så måste vi ju faktiskt få lov att jobba fram till 65 först. Ylva (och er bloggare som är 58) är av arbetsmarknaden redan utkastade på bakgården som ”för gamla” och värdelösa. Läs Ylvas tankar!

Den nya FörsäkringskassanI en annan liten artikel i tidningen berättar man om situationen på Försäkringskassans kundcentra. Målsättningen är att väntetiden för att få tala med en handläggare ska vara max 5 minuter. Men verkligheten har under sommaren handlat om väntetider på uppåt halvtimmen. Och många samtal har bara försvunnit i tomma intet. Johnny Estius på ST beskriver situationen som ”permanent ansträngd”. orsakad av underbemanning och underfinansiering. Skulden har både politiker som skurit ner anslagen och Försäkringskassan som haft en övertro på koncentration, centralisering och tekniska lösningar.

Vidare berättar man om Försäkringskassans anställningspolitik. När Alfa-kassan i Olofström lades ner fick alla de anställda där tillfälliga jobb på Försäkringskassans nya centraliserade kundcenter i Karlshamn. När de tidsbegränsade anställningarna tog slut fick alla – utom tre, fast anställning. Som av en ren händelse var dessa tre de tre som hade partiell sjukersättning. Försäkringskassan (den myndighet som ansvarar för att hjälpa sjuka och handikappade) fortsätter alltså på sin linje att andra får ta ansvar för sjuka. Inte vi! Och man skäms inte ens.

Jag läser förresten om den moderata kommunpolitikern Lars Sjöblom i Norrtälje. Några veckor före valet väljer han att hoppa av moderaterna. Han kan inte längre se sjuka och handikappade i ögonen med tanke på det sätt som Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrssons (m) Ättestupapolitik drabbar sjuka människor. Moderaterna har ”inte någon som helst känsla för att folk har det svårt” kommenterar han sitt avhopp till Socialdemokraterna.

Aftonbladet avslöjar i dag att två S-politiker från två mellansvenska kommuner åkt fast för att utnyttja prostituerade i Stockholm. Så mycket var det bevänt med Aftonbladet som socialdemokratisk partimegafon! De båda skyller på att det var en fyllegrej och är, i varje fall officiellt, mycket ångerfulla. Det Socialdemokratiska partiet har direkt tagit klart avstånd. Det är annat än när Sven Otto Littorin affären exploderade (vart har han tagit vägen förresten?). Det mest tydliga då var en uppsjö av politiker och debattörer på den högra planhalvan som omedelbart dök upp och ifrågasatte hela lagen. Något avståndstagande från eventuell brottslighet hördes inte.

Cameron Diaz, Julia Roberts och Jessica Biel är de tre farligaste kändisarna att söka efter på Internet. Sannolikheten för att man drabbas av virus är överhängande. Fast jag begriper inte varför man ens söker efter information om dessa donnor. Man får ju för mycket ”information” trots att man inte vill ha. Helt ofarligt är det däremot att söka efter ”Sven Tycker”. Men läser ni detta så behöver ni ju inte ens söka efter mig. Men, jag har ett tips som ni kan få helt gratis. Lägg in Sven Tycker bland bokmärken / favoriter eller vad det kallas i er webbläsare så slipper ni söka efter bloggen fler gånger. Och så missar ni ingenting heller av alla väl genomtänkta funderingar. Sven Tycker att Sven Tycker är bäst! Bara påpekat så där lite anspråkslöst.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s