Moderaterna har lärt sig något

Ibland kan det vara nyttigt att komma till makten och tvingas ta ansvar. Då kan man nämligen inte gnälla på samma sätt. Alla har vi väl hört hur Högern med Moderaterna i spetsen under alla år har klagat på det svenska skattetrycket. Det har beskrivits som världens högsta. I E-tidningen Dagens Handel har de olika partiernas företrädare tillfrågats om olika saker. Och en av dessa handlar om skattetrycket. Och där påpekar den moderata representanten att det svenska skattetrycket vid jämförelser upplevs som högre än vad det verkligen är. Och tar som exempel att medan Barnbidraget i Sverige är just ett bidrag så är det i många länder en form av skatteavdrag istället. Likaså sjukpenning, A-kassa osv som i Sverige är en beskattat förmån medan det i många andra länder är ett skattefritt bidrag istället. Allt sådant gör att det svenska skattetrycket upplevs som högre än andra länders, men att detta egentligen bara är en synvilla. Några sådana ”förklaringar” hörde vi aldrig från moderaterna när dom satt i opposition och hade som stående punkt att klaga på det höga svenska skattetrycket. Tänk vad nyttigt det kan vara att tvingas ta ansvar!

Inför republikDet blir inget åtal för mutbrott med anledning av EF Educations ägare Bertil Hults generösa bröllopsgåva till Vickan och Daniel. Knugafamiljen kan helt enkelt inte åtalas för mutbrott. Titeln är ärvd och då kan man inte mutas är åklagarens bedömning! I korthet så är det fritt fram att muta Knugahuset hur mycket man vill enligt den lag som gäller i dag. Knugahuset står helt enkelt över lagen. När den moderata Justitieministern Beatrice Ask tillfrågades om hon tycker att lagen borde ändras så ville hon inte ens svara på frågan. Sven Tycker att hela Knugahuset avskaffas. Vi har här ännu ett argument för detta. Sven Tycker att vi alla går med i Republikanska Föreningen. Och jag kan inget annat än bjuda på följande fortfarande aktuella citat från en av landets mest intelligenta medborgare:

”Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk.”
/Wilhelm Moberg

Jag hörde tyvärr vår lokala moderatriksdagspolitiker Margareta ”Meta” Pålsson på radion. Hon debatterade användandet av sponsrade läromedel i skolorna med en miljöpartist. ”Jag ser inget problem” sade Meta om att skolorna kanske använder böcker från SAS om miljövänliga transporter, från Scan om hur matmarknaden fungerar, från Google om hur Internet fungerar, från Moderaterna om hur politiken i landet fungerar osv. Sven Tycker inte att vi ska förbjuda sponsrad material i skolorna, men om man inte ser det som något problem om detta ökar hela tiden så är man mer än lovligt naiv. Å andra sidan blir jag inte förvånad när det gäller Meta.

Jag läste om världens dummast vadslagning. En man satsade pengar på att jorden skulle gå under fredagen den 13:e. Och han fick ju ett verkligt högt odds av spelbolaget och hade en (mycket liten) chans att bli mångmiljonär. Men han måste vara direkt korkad. Att han skulle förlora pengarna var ju det troliga, och så blev det. Men om han nu vunnit? Vad skulle han med alla miljonerna till efter att jorden hade gått under?

Och så har AIK spelat fotboll och deras supportrar ställt till med ny skandal. Har AIK spelat någon fotbollsmatch sedan årsskiftet UTAN en supporterskandal? Sven Tycker att AIK stängs av från allt spel tills man tagit i mot ligisterna. Kan vi hoppas på att UEFA i varje fall tar i med hårdhandskarna. Bannlysning från internationellt spel verkar inte vara helt orimligt denna gången.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s