Folkpartiets grumliga fiskarfänge

Dagens Svenska Dagbladet innehåller på Ledar- och Debattsidorna två olika synpunkter på Folkpartiets fiskande i grumliga vatten. Först har högerdebattören Thomas Gür skrivit en kolumn där han tycker att ”Sabunis förslag går i rätt riktning”. Jag kommenterade Nyamko Sabuni populistiska tankar redan i tisdags. Både Sabuni och Gür gör ett problem av något som inte är något problem eftersom man uppenbarligen inte har en aning om hur verkligheten ser ut. Invandrares föräldrapenning är inget egentligt problem eftersom dom antingen får ut ”sparade” dagar i form av minimibeloppet som försörjning istället för försörjningsstöd eller låter dagarna bränna inne. I en debattartikel skriver sedan folkpartisten Mikael Trolin under rubriken ”FP misstänkliggör invandrare” bland annat om Major Jan ”skoltalibanen” Björklunds fiskande i samma grumliga vatten med bland annat kravet på lagstiftning mot burka i skolorna. Men inget om lagstiftning mot nakna lärare, lärare i nazistuniform eller lärare klädda i plastpåsar. Något som är ungefär ett lika stort problem som burkaklädda lärare. Jag skrev om detta den 8 augusti. Jan Björklund är populismens ledande företrädare inom den svenska politiken.

Fruktbarhetssymbol på TrumpetarboställetStörre delen av dagen har Kevin och jag ägnat åt en utflykt tillsammans med Åstorps Hembygdsförening. Första anhalten var Tomatens Hus med rundtur (och provsmakning) i växthusen, fika och shopping i butiken. Eftersom Angeli är tomatälskare köpte jag en provpåse med lite olika sorters tomater. Men Angeli var lite skeptisk mot gula, gröna och randiga tomater. Efter hjortstek på Röstånga Gästgivaregård styrdes kosan till Trumpetarbostället med en mans verk att försöka bygga upp en gammal bondby, Hissbro by. Jag har naturligtvis valt denna fruktbarhetssymbol (egentligen original dörrstopp från 1700-talet) som illustration. Jag hoppas den retar någon, får någon att skratta och får någon intresserad av roligare saker än att läsa bloggar på Internet. Hur som helst var det en trevlig gammal gård som dessutom bjöd på Sveriges största återstående bestånd av den klassiska Gula svenska ankan. Rundturen avslutades med ett kort besök vid Kopparhatten. Som helhet en riktigt trevlig utflykt. Vill du se fler bilder så finns det på Facebook.

I en annan artikel i Svenska Dagbladet berättar man bland annat om platsbrist på Karolinska Sjukhuset. Man tvingas till överbeläggning, lägga patienter på helt fel avdelningar och att skicka hem patienter som borde legat inlagda. Stockholm har i dag färre sjukhusplatser per innevånare än de flesta andra svenska län. Och Sverige har i dag färre sjukhusplatser per innevånare än jämförbara länder ute i Europa. Stockholm har redan tidigare tvingats till böter pga överbeläggningar. Och det nya Karolinska Sjukhus som ska ersätta det gamla har ännu färre platser… Vad man i artikeln glömmer att berätta är vilken politiker som har det yttersta ansvaret för sjukvården i Stockholm. Hon heter Filippa Reinfeldt och har precis som maken prioriterat skattesänkningar framför vården. Under Högeralliansens år vid makten har visserligen skatter sänkts, men 25.000 jobb har försvunnit inom vården och antalet sjukhussängar har minskat.

Och när vi nu ändå kommenterar vad som stått i Svenska Dagbladet så fanns det i dag under rubriken Lobbyism stärker demokratin en kortare debattartikel från en dam som heter Sylvia Nylin och som är vd för Sveriges Informationsförening. Jag har en stark misstänksamhet varje gång en ”förening” har en ”vd”! Det hela är naturligtvis en partsinlaga från de som tjänar kosing på lobbyismen. Att den stärker demokratin är naturligtvis rena rappakaljan. Vad Sylvia uppenbarligen är rädd för är att den svenska lobbyismen ska regleras och kontrolleras på samma sätt som i andra länder. Att acceptera lobbyismen måste vi göra i en demokrati. men lika mycket kräver demokratin att denna övervakas och regleras. Men att säga att den stärker demokratin – det är rappakalja.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s