Vad har moderaterna att dölja?

Något att dölja verkar moderaterna ha. Man har nu från Högeralliansregeringen svarat Europarådets enhet mot korruption som krävt att Sverige (som de flesta demokratier) ska införa regler som tvingar politiska partier att offentliggöra vilka privatpersoner som finansierar deras verksamhet. Moderaterna har drivit igenom i Högeralliansregeringen att man ska vägra följa Europarådets rekommendation. Annars vill alla de politiska partierna i Riksdagen införa regler om offentliggörande av privata bidrag – förutom Moderaterna. Men, som vanligt har Moderaterna drivit igenom sin linje och kört över sina stödpartier. Det är skamligt att inte Sverige kan införa regler som andra länder. Något har Moderaterna att dölja som envisas med att vägra och fortsätta hemlighetsmakeriet.

Den amerikanska tidningen Time har korat vad man kallar 50 Best Websites 2010. Jag för min del vill närmast kalla det för ”50 bästa engelskspråkiga webbsajterna”. Bland annat saknar jag i all anspråkslöshet t.ex. Sven Tycker på listan.

Sommarjogging 2010: Vi börjar närma oss slutet på det jag kallar sommarjogging. Sommaren är det alltså som börjar ta slut. Förhoppningsvis inte joggingen. Under ett par dagar har det blåst rejält, men i dag var det lite lugnare. Alltså tog jag mig äntligen tid för veckans första runda, och det blev samma runda som i söndags. Jag har fortfarande inte mätt upp den, men uppskattar att den är lite drygt 8,5 km lång. I dag gick det mycket lättare att springa, och det kändes som om tempot var ganska högt. Tiden 46.40 är ju också en ganska rejäl förbättring. Enda hindret var att blåsten de senaste dagarna tydligen hade inneburit den sista dödsstöten för ett döende bokträd ovanför Tingvalla. Det hade lagt sig rakt över vägen, så det var inget annat att göra än att klättra över.

Skrota SocialutförsäkringsministernHallandsposten berättar om ännu ett av de fall där Ättestupapolitiken i Sjukförsäkringen som Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) genomfört får absurda konsekvenser. Du kan läsa här och en kommentar från Arbetsförmedlingen här. Undrar när det ska nå fram till den damen att Ättestupalagen faktiskt har skapat en mängd svåra problem för sjuka människor som inte hade varit nödvändiga om syftet verkligen bara var att hjälpa sjuka människor till en meningsfull sysselsättning. Det handlar istället om att misstro sjuka människor och genom tvång och bestraffning minska sjuktalet. Tänk på det när det är dags att rösta!

Enligt en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Miljöpartiet väljer 51 procent av stockholmarna ”utbyggnad av pendeltåg och tunnelbana” medan 40 procent väljer ”en ny motorväg” när dom tvingas välja. Det handlar alltså om motorvägen Förbifart Stockholm. Enligt en annan undersökning som gjorts av Synovate för Dagens Nyheter så vill en majoritet att Förbifarten byggs. Men det bygger på att man både kan äta äpplet och päronet. Dvs att man kan få allt.

7 kommentarer

Under Okategoriserade

7 svar till “Vad har moderaterna att dölja?

 1. Magister Stork

  Jo det är väl klart att bidragsgivarna vill ha något tillbaka…det är väl där någonstans där skon klämmer skulle jag tro…moderaterna är rädda att avslöja sig helt enkelt eftersom de troligen är springpojkar åt storfräsarna.Ättestupan är nog lindrigare än alliansens förföljande av sjuka människor där undertonen är att de är latmaskar och fuskare.Fy hundan för utanförskaparna alliansen och deras ättestupapolitik!

 2. Bloggaren Magnus

  När jag såg Times lista så gjorde jag direkt samma reflektion som du. Skandal att din sajt, som känneteckas av opartiskhet i inrikespolitiska frågor….:-)

 3. Bloggaren Magnus

  Bäste Sven,Jag tycker dina dagliga inlägg är välskrivna och läsvärda. Stundtals riktigt kul och välformulerade, men opartiska och objektiva är dom knappast.

  • Sven Tycker

   Nä, jag får väl erkänna att jag ibland är lite partisk… Men det är ju den stora fördelen med en blogg. Och egentligen så är det i praktiken helt omöjligt att vara opartisk eller objektiv. Även om det man skriver är rena kalla fakta så innebär ju vilka ämnen man väljer att skriva att man tar ställning. Samma med tidningar. Även om texten i sig är ”neutral” så innebär det urval av nyheter man väljer att man förlorar objektiviteten. Och ännu mer de nyheter man väljer att INTE nämna. Men tack för berömmet. Jag suger åt mig och fortsätter att välja vad jag skriver om och hur jag skriver det baserat på mina egna val.

 4. Bloggaren Magnus

  Visst är det så Sven, att bloggandet har sina fördelar. Man kan välja och vinkla efter behag. Men det hade varit klädsamt om du NÅN gång kunde hitta NÅT positivt från motståndarsidan.

  • Sven Tycker

   Ja, men det är svårt… Men i går (fredag) så kommenterade jag ju faktiskt Anders Borgs ”Ni ska arbeta inte supa” i till viss del positiva ordalag. Och jag tror att jag sagt flera gånger att Fredrik Reinfeldt är skicklig (på att manipulera…) hrm, jag kunde inte låta bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s