Slipsnissarnas nya härdsmälta

Girighet straffar sigDet fina folkets (med lite mer pengar undanstoppade) bank, HQ Bank, har tydligen gått på pumpen ordentligt. Fiffel med siffrorna och förskönande rapporter har hindrat banken från att haverera tidigare, men nu gick det tydligen inte längre. Finansinspektionen varnade tydligen banken redan för två år sedan, men inget hände. Detta medan revisorerna uppenbarligen hellre valde att skydda bankledning framför att skydda kunder och övriga bankvärlden. Och det har funnits fler varningar. Catharina Lagerstam satt i styrelsen men efter att ha varnat för situationen och inte fått något som helst gehör i styrelsen hoppade hon av innan sommaren. Den statliga insättningsgarantin har ett maxbelopp för hur mycket pengar som garanteras. Och som sagt, HQ Bank må ha varit en liten bank, men man specialiserade sig på de fina, rika kunderna. Och det är med detta som bakgrund vi ska se ilskan över att banken tvingades hålla stängt i dag. Det är uppåt 900 kunder som har så mycket pengar instoppade att dom inte får hela beloppet garanterat av oss andra skattebetalare. Och om banken har stängt kan dom inte rädda sina pengar. Återigen har slipsnissarna visat att när det handlar om kosing då är det inget problem att bli fartblind. Och det där som heter ansvar och regler – det kvittar om man kan trixa till lite mer pengaspekulationer. Slipsnissar är ett ansvarslöst pack!

Skoltalibanen BjörklundMin dotter Angeli har planerat att gå i mammas fotspår och utbilda sig till Förskollärare. Och den ursprungliga tanken var att gå Vård- och Omsorgsprogrammet på Gymnasiet och sedan gå vidare till Lärarhögskolan. Men, det programmet är ett ”yrkesprogram” och i Major Jan ”skoltalibanen” Björklunds (fp) nya värld så ger inte alla gymnasieprogrammen högskolebehörighet. Om man alltså som 15-åring väljer fel program på gymnasiet så är det sedan kört med vidare utbildning. Katastrofen till skolminister tycker nämligen att alldeles för många läser på Högskola. Det innebär nämligen att det blir för många som får Högskoleutbildning och då finns det inte en stor bank av lägre utbildade som kan ta alla lågbetalda jobb och passa upp det fina folket som fått högskoleutbildning och kan tjäna lite mer. Att skapa en skola där beslut som fattas i 15-årsåldern ska få konsekvenser för hela livet är skamligt. Sven Tycker att ni ska Rösta Rätt om några veckor, Rösta Rött!

FörsäkringskassanOch så är det dags för nästa artikel om sjuka människor som kom i kläm i Ättestupapolitiken i Sjukförsäkringen. Den politik som har Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrssons (m) signum. Försäkringskassan är på väg att dras ner i träsket av högsta ansvariga ministern.

Jag såg förresten att Förskingringsminister Odells utsålda apoteksorganisation verkligen gett oss billigare varor. Apoteket Hjärtat (som är det bolag som fick köpa flest apotek) har haft rea på en massa produkter. Fast det är klart, det var utgångna eller nästan utgångna varor som såldes ut… Och det är väl bra. Man ska inte låta varor förstöras!

6 kommentarer

Under Okategoriserade

6 svar till “Slipsnissarnas nya härdsmälta

 1. Bloggaren Magnus

  Nu fick du till det ordentligt om slipsnissar….Dina generalliseringar är i nivå med SD där dom ser samband mellan invandrare och våldtäkter.Jag har följt herrarna Qviberg och Hagströmmer och deras förehavanden i 10-15år och har noterat att dom skiljer sej i två avseenden från ”vanliga” bank- och finansherrar. Det första är att dom uttalar sej i den allmänna debatten ganska frekvent och är inte rädda för att sticka ut hakan. Bla. har dom varit mycket skarpa i sin kritik kring direkörsbonusar. Det andra är att dom påtagligt ofta inte bär slips. Detta kunde senast ses i gårdagens Akuellt där Qviberg framträdde i t-shirt, skjorta och skrynklig kavaj. Det var till och med så att Ohly framstår som välklädd.Jag försvarar självfallet inte den påstådda missötseln av HQ-bank, men du är ute och cyklar gällande sliparna. Men om du har några vetenskapliga bevis för att slipsnissar är mer ansvarslösa än populationen i allmänhet så får du gärna framkomma med dessa.Jag vill även påminna dej om att i morgon tar onsdagsslipsens sommarlov slut(se blogginlägg).

 2. Sven Tycker

  ”Slipsnissar” ska inte ses allt för bokstavligt med ”slips”. Däremot tycker jag det verkar av rapporteringen att döma som om HQ Banks problem skapats av den typ av spekulationer som jag tycker mycket illa om och som inte tillför den stora ekonomin ett enda dygg positivt utan bara skapar bubblor. Och sedan har man medvetet förskönat siffrorna och dolt problemen. Finansinspektionen har påpekat problemen. Det sket man i. Catharina Lagerstam satt i styrelsen och påpekade problemen. Men hon tvingades lämna och fick kritik från bland annat de herrar du nämnde. Herrar som uppenbarligen visste om de förskönade siffrorna. Jag ser på flera håll att man ifrågasätter om det eventuellt finns fler institut som gömt problemen på samma sätt.

 3. Bloggaren Magnus

  Sven, du har i allt väsentligt rätt gällande HQ, även om åsikterna går isär varför CL lämnade styrelsen. Från det ena till det andra: Visst hade Hägglund snygg slips i kvällens utfrågning?

 4. Bloggaren Magnus

  Det finns massor med snygga slipsar. Vad jag har förstått så bor du i NV-skåne. Jag vill minnas att det ligger en finare herrekiperingsbutik på torget där vid Magnus Stenbocksstatyn. Du borde besöka den. Det finns inget lättare sätt att skaffa sej respekt hos sin omgivning som en korrekt, matchande och välknuten slips .

  • Sven Tycker

   Det är väl Stenströms du talar om. Med min straffbeskattade A-kassa blir jag ruinerad bara jag tittar i skyltfönstret. Men det är inte det som avhåller mig. Strypsnaror – Nej Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s