Politiker gör bort sig

Så här i valrörelsens slutskede brukar det dyka upp det ena mer hårresande förslaget efter det andra från olika lokala kandidater på valsedlarna. De senaste dagarna har vi exempelvis läst om kristdemokraten i Borgholm, Sofie Jakobsson, som tycker vi ska inrätta statliga bordeller och sedan har vi den unga moderaten i Karlshamn som tycker att USA borde atombomba Iran och Irak som hämnd för bråk i Rosengård. Det ska till den unga spolingens heder säga att han snabbt insåg att hans synpunkter på Facebook är identiska med begreppet ”göra bort sig”.

Och lokalt har vi en moderat politiker som verkligen trampat i klaveret. För andra gången sedan förra valet har den moderata nämndemannen (och femma på moderaternas lokala lista i Åstorp) Pontus Pålsson åkt fast för fortkörning. Och i samband med detta, enligt polisen, uppträtt ohyfsat och stöddigt och nästan kört på den polis som skulle stoppa honom. Och beskyllningarna var exakt desamma förra gången han åkte fast. Att han kan sitta kvar som nämndeman efter den typen av uppträdande förvånar. Sven Tror att det antagligen INTE är så att det ohyfsade uppträdandet beror på dålig uppfostran utan på den svenska sosseskolans flummiga undervisning som bara lärt eleverna ohyfs och kaxighet. Eftersom Pontus mamma är lärare och högt respekterad moderat riksdagsledamot kan ju det ohyfsade uppträdandet inte bero på uppfostran. Vi får hoppas att mamma, som partiets skolpolitiske taleskvinna, fortsätter arbeta för mer disciplin i skolan så att svensken lär sig vad visa respekt innebär. Vi måste visa respekt för överheten – i det här fallet polisen. Sven Tycker att straffen för ohyfs mot polisen ska skärpas och ALLTID resultera i fängelse. Och upprepade fortkörningar bör naturligtvis resultera i indraget körkort.

Trafikverket får 700 miljoner kronor mindre i anslag för att underhålla det svenska järnvägsnätet än vad man hade räknat med. Man får alltså sina anslag sänkta! Vägminister Åsa Torstensson (centerpartist) har nu gjort sina prioriteringar i budgeten. Och det är järnvägsunderhållet som får stryka på foten när nedskärningar måste göras för att betala för alla de skattesänkningar som genomförts. På Skånetrafiken är man oroliga för att det tågkaos som rått vid flera tillfällen ska bli sämre istället för bättre som man hade hoppats. Till det kan vi alltså lägga de fördubblade avgifter som järnvägsbolagen ska betala för att få köra på de svenska spåren som jag berättade om i tisdags. Den kraftiga ökningen av järnvägstrafiken som varit under senare år (som ligger högt över beräkningarna) lämnar nog inte den centerpartistiske vägministern någon ro. Det måste vidtas åtgärder för att få ner resandet är Åsa Torstenssons valspråk. Försämrat underhåll och högre priser är då en bra metod.

230.000 mer än hundra år gamla japaner är försvunna. Bland annat 884 stycken som är över 150 år gamla. Men, nu ska en undersökning göras. Det finns nämligen vissa misstankar om att en hel del av dessa i själva verket faktiskt är döda men att anhöriga underlåtit att meddela detta för att fortsätta få utbetalt pensionen. Och här har jag gått omkring i min enfald och trott att socialförsäkringsbedrägerier var ett svenskt fenomen? Helt beroende på svenskars dåliga moral och alldeles för generösa sociala förmåner. Tänk vad man kan bedra sig själv.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Politiker gör bort sig

  1. Lasse L.

    Pontus Pålsson – ränderna går inte ur denna dräng, minns från mellanstadiet hur herr Pålsson fick en klasskompis ”dömd” för att ha pangat några rutor på skolan genom att vittna om händelsen, sedan trädde några oberoende vittnen fram och pekade ut Pontus som den skyldige och han fick krypa till korset och erkänna, hur kamraten som Pontus angav hade det fram till det att Pontus pekades ut kan jag bara föreställa mig. Pontus Pålsson är tydligen den samma än idag, feg och ryggradslös!

  2. Ping: Politiker i sandlådan | Sven Tycker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s