Meningslösa uppfinningar

Vilken är den mest meningslösa uppfinning som gjorts? Jag är medveten om att konkurrensen är knivskarp om utmärkelsen, men jag vill trots detta nominera en ytterligare uppfinning till utmärkelsen. Självhäftande lagningslappar till punkterade cyklar. Syftet med lagningslappar för punktering är att dom ska laga punkteringen. Jag har ännu inte träffat på någon självhäftande variant som gör detta med någon varaktighet. Antingen håller det inte tätt alls, eller också börjar det läcka efter några månader. Men tyvärr är det snart bara den självhäftande varianten som går att få tag på om man inte uppsöker cykelhandlare. Och dom finns inte på så många håll numera. Själv har jag just bytt ut en sådan självhäftande variant eftersom jag inte kunde få tag på solution när jag tvingades laga punkteringen första gången. Skit är skit och ska benämnas som skit!

För övrigt har jag svårt att förstå nöjet med att sprida glassplitter på cykelbanor. De som gör det är ju ändå inte närvarande och kan skratta åt den som drabbas. Det är mycket skadegörelsen och sabotage där man undrar vad som försiggår innanför pannbenet när det utförs. Jag förstår vad som gick runt ibland de grå cellerna om man förstör något som man tycker illa om. Djurrättsaktivister som förstör för pälsuppfödare. Grannar som förstör för grannen man är ovän med. Förstörelse av lyktstolpar om ljuset stör. Nedrivning av politiska motståndares valaffischer. Den som målar graffiti på väggen till en gångtunnel. Och så vidare. Jag accepterar inte den typen av aktioner, men jag förstår varför man gör det. Men den som bryter planterade träd även om man inte tycker att det är fel med trädplanteringen. Den som river upp planterade blommor trots att man egentligen tycker att det är trevligt att dom är där. Den som pangar rutor i en affär som man inte har något otalt med. Den som slänger glassplitter på en cykelväg trots att man kanske själv är tacksam för att cykelvägen finns där. De som sprejar fult klotter på en vacker målning som man inte har något emot. De ligister (av alla åldrar) som gör sådant är ju så blåsta i de övre regionerna att det borde utfärdas stormvarning om dom vistas utomhus.

Det blev biobesök på kvällen i dag. Tillsammans med Kevin och Angeli åkte vi in till Helsingborg för att se Salt med Angelina Jolie som CIA agenten Evelyn Salt. En osannolik action där man aldrig kunde veta vem som är vän eller fiende. Mycket action och inget som var självklart för nästa scen. Men det här är inte min favoritgenre så jag ger bara filmen 3 spindlar. Däremot fick jag intrycket att både Kevin och Angeli gav högre betyg. Det här är Kevins favoritgenre men Angeli hade nog velat ha lite mer romantik. Av slutet att döma så kan vi se fram emot en Salt II. Det ska bli spännande att då se vilka vänner som är fiender och vilka fiender som är vänner.

Atomkraft - Nej tackSlutligen ser jag att den svenska kärnkraften har bekymmer. Av våra tio kärnkraftsreaktorer står i dag fyra helt stilla och en ger bara 30% av full effekt. Oskarshamns tredje reaktor, som är Sveriges största, har haft stora problem sedan den rustades upp för stora pengar förra året. Den har aldrig kommit upp i full effekt och står allt som oftast stilla sedan dess. Just nu ger den svenska kärnkraften en tredjedel av vad den är byggd för att leverera. Kärnkraften är en tekniskt mycket avancerad teknik. En teknik som är livsfarlig för 1000-tals människor om något händer vilket gör att säkerhetsmarginalerna är höga. Slutresultatet är att det blir dyrt och otillförlitligt. Sverige är ett av världens mest kärnkraftsberoende länder vilket gör oss fruktansvärt beroende av några enstaka produktionsanläggningar. Det är dags att på allvar bli av med det svenska beroendet av kärnkraften. Inte att bygga fast oss i ett ännu större beroende som beslutet att möjliggöra byggandet av nya kärnkraftsaggregat innebär. Elproduktion genom kärnkraft är dyrt, otillförlitligt och farligt. Sätt fart med avvecklingen!

Höstjogging: Förresten tog jag en joggingrunda i går som jag glömde att rapportera. Men det gick ganska tungt, tiden på de 8,8 km som jag till slut valde, 49.10, är den sämsta på den rundan. Men det kändes skönt även om jag alltså tog det ganska lugnt.

6 kommentarer

Under Okategoriserade

6 svar till “Meningslösa uppfinningar

 1. Michael Karnerfors

  Tacka 30 års katastrofal kärnkraftsfientlig politik för störningarna under 2009 och 2010. Att beskylla kärnkraften som teknik för att Sverige haft två dåliga år nu är helt felriktat och tämligen meningslöst. För det fulla argumentet… varsågod: http://www.newsmill.se/node/16914Ny Teknik berättar mer om varför det är svårt att få ordning på turbinen:http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article2474802.ece

 2. Bloggaren Magnus

  Michael: Du har helt rätt. Sven behöver upplysas. Att det var störningar under 2009 och -10 är illa. Men vad som är värre är att våra nuvarande kärnkraftverk måste upprustas inom kort om den svenska industrin ska kunna bedriva sin verksamhet om 10år. Att påstå att alternativa bränslen kan ersätta kärnkraften vittnar om kraftig okunskap.

 3. Sven Tycker

  ”Att det var störningar 2009-2010…” Kärnkraften har ständiga störningar. Inte bara i Sverige. Kärnkraften är också en enormt dyr energikälla. Helt beroende av samhällets subventioner för att få ekonomin att gå ihop.Det finns en enorm potential i energibesparingar och småskalig elproduktion som gör att om vi verkligen ville kunde göra oss oberoende av kärnkraften.Jag vill INTE skänka mina barbarnbarnbarn… osv vår skit. Skyltarna om att det nedgrävda avfallet är livsfarligt har försvunnit långt innan avfallet är ofarligt.

 4. Michael Karnerfors

  ”Kärnkraften har ständiga störningar. Inte bara i Sverige.”Förlåt men det är trams. Kärnkraften har en tillgänglighet på 85-95% vilket i dessa sammanhang är *förbaskat bra*. Jämför exempelvis med vindkraften…http://www.vindstat.nu…så är det skrattretande att småskaligt skulle kunna tävla med så bra siffror som kärnrkaften har. Det Småskaligt har inte bra upptime annat än om du använder dig av *bränsle*… vilket – om du inte använder trä – är kol, olja och gas. Först då får småskaligt en bra up-time. Men inte ens då gör det småskaliga näten säkrare. Det är en myt. De som hävdar detta tar inte hänsyn till att ett system växer i komplexitet med antalet enheter som måste samverka och gå i takt med varandra. De lever i en drömvärld att smålskaliga kraftverk pluggar bara in så *poff* funkar de jättebra direkt. Verkligheten är något helt annat. http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2008/12/13/the-day-wind-power-nearly-blew-out-europe/”Det finns en enorm potential i energibesparingar och småskalig elproduktion som gör att om vi verkligen ville kunde göra oss oberoende av kärnkraften.”Visst… men så länge den itne finns på plats är det ett fullständigt meningslösat argument. ”Skulle kunna” kan vi applicera på många saker. http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2010/06/15/we-do-not-need-nuclear-power/…men så länge Utopia inte behagat infinna sig är det ett meningslöst argument.”Jag vill INTE skänka mina barbarnbarnbarn… osv vår skit. Skyltarna om att det nedgrävda avfallet är livsfarligt har försvunnit långt innan avfallet är ofarligt.”Det problemet har du oavsett om du lägger ned kärnkraften idag eller inte. Du kan inte stoppa huvudet i sanden och låtsas som att det probleme försvinner bara du får utlopp för ditt kärnkraftshat. Det hjälper *ingen*, inte vare sig dina barnbarns barn eller någon annan. *Om* du nu verkligen bryr dig… om du tror på det argument du just framförde… då skall vi bygga ny kärnkraft. För nyare reaktorer kan ”bränna upp” de långlivade ämnena och istället för att 3000 generationer måste sitt barnvakt åt våra atomsoper kan vi nöja oss med 15. Så bestäm dig: vill du bespara barnbarns barnen detta eller inte? Vad är viktigast? att få säja ”Nej till kärnkraft!”… eller att 2985 generationer slippr våra atomsopor?

 5. ARG KÄRRING!!!!!

  URSÄKTA ATT JAG STÖR I ER TREVLIGA KONVERSATION, MEN DET SKA VARA ”TELEFONJACK? NEJ TACK!” VAFAN ÄR ERT PROBLEM?!!!SÄMSTA BLOGGEN NÅNSIN!! SÄMRE ÄN KISSIE!

  • Sven Tycker

   Inte för att jag begriper så mycket här. En del tycker kanske till och med att det gäller alltid.Är det ”Telefonjack? Nej tack” som är den sämsta uppfinningen?Vem är Kissie? Skulle det vara någon jag konkurrerar med om att ha sämst blogg?Men jag kan upplysa ”Arg kärring” om att det faktiskt finns klart sämre bloggar, och klart bättre bloggar. Du kan glädja dig åt att du slipper läsa i varje fall. Det är helt frivilligt. Du kan återgå till att bli arg på annat. Men ta det försiktigt. Det är inte nyttigt att vara allt för arg för länge. Hjärtat kan ta skada.Slutligen ett litet tips. Om du tittar till vänster på ditt tangentbort så finns där en tangent som heter ”Caps lock”. Om du trycker ner den så slipper du skriva med stor bokstav hela tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s