Sverigedemokraterna avklädda

Jag lyssnade på en del av Budgetdebatten på radion i dag. Och det var skrämmande att höra hur Sverigedemokraterna så fort dom öppnar munnen fortsätter med att alltid till slut komma fram till att alla problem är invandringens fel. SD hävdar att dom driver en mängd andra frågor förutom att begränsa invandringen. Men i alla andra frågor som dom hävdar att dom driver, så sluter argumentationen med att det är invandringens fel att det är ett problem. Det var skönt att höra representanter för de andra partierna helt klä av SD:s argumentation. Som exempel så hävdar ju SD att alla invandrare bara kostar en massa pengar i många år innan dom börjar jobba. Och att man därför måste begränsa invandringen. Med det argumentet ska vi inte heller skaffa barn. Det tar ju minst 20 år av kostnader innan dom kan börja jobba. Det kan inte ha varit lätt att vara SD-sympatisör i dag. I varje fall inte om man lyssnade på debatten.

Jag lyssnade en hel del på nyheterna på radion i dag. En av nyheterna som rapporterades under morgonen var att Högerregeringen och den Rödgröna oppositionen kommit överens om att fortsätta med kvittningssystemet i Riksdagen. Det innebär att blocken är överens om att ifall någon från det ena blocket måste vara ledig så kvittar man ut någon från det andra blocket för att inte röstförhållandet ska påverkas. Och det gjordes stor affär av att Sverigedemokraterna inte ingick i överenskommelsen. Jag begriper inte på vilket sätt detta skulle ha varit möjligt, dvs vad var nyheten i det förhållandet. Sven Tycker att överenskommelsen om kvittning visar att vi har ansvarsfulla politiker i båda blocken. Sven Tycker också att det är självklart att SD inte ingår i systemet.

Vår nya Infrastrukturminister, Catarina Elmsäter-Svärd (M), har varit på besök i Malmö för att presentera den nya budgeten. Men hon har inte mycket att skryta med. Samtidigt som järnvägarna har enorma behov av investeringar och underhåll så sänks anslagen för investeringar i järnvägen. 2011 får man bara 90% av vad som gällde 2010 och det händer inget annat än inflationsuppräkning de kommande åren. Budgeten är en skandal och Catarina kunde lika gärna stannat hemma. Det är bara att se fram emot fortsatta problem eftersom underhållet inte hänger med och de investeringar som måste göras för att svälja den ökande trafiken uteblir.

I Örebro har minst en serievåldtäktsman härjat och skapat mycket upprörda känslor. Förhoppningsvis är det den huvudskyldiga som man nu har gripit. Men, rapporteringen ställer en del frågor. Det har uppenbarligen skapat en ”hysteri” så att unga kvinnor inte vågat gå ut. Men verkligheten är ju faktiskt den att det INTE är unga tjejer som i allmänhet råkar illa ut – det är unga killar. Men det byggs aldrig upp någon ”hysteri” över det. Egentligen är det unga killar som inte borde våga gå ut. Risken för att någon av dessa skulle åka på att bli misshandlad är mycket större än för unga tjejer att råka ut för våldsbrott. Vi måste alltså ta ner riskerna på rimliga nivåer. Att sedan våldtäkt är ett mycket allvarligt brott är en annan sak. Den som begår våldtäkt är allvarligt störd. En frisk (och nykter) man begår inte en våldtäkt. Sex handlar om ömsesidig kärlek, den som tydligen tror något annat är i behov av vård. Samtidigt ska det också påpekas att i stort sett alla unga killar som råkar illa ut är onyktra. Det är alkoholen som är roten till nästan allt ont.

En ung man begick självmord genom hängning i direktsändning på en av Internets värsta dynghögar, Flashback. Medan flera som deltog i diskussionstråden uppmanade honom att fullfölja självmordet tog det tid för andra att förstå att det var allvar. När äntligen någon larmade polis var det för sent. Mannen var död när polisen kom till hans bostad. Internet och friheten på Internet kan i många fall vara positiv och till nytta för mänskligheten. Flashback däremot tillhör Internets avarter. Ett besök här gör en normal människa illamående. Här härjar nazister och sjuka människor som gömmer sig bakom en anonymitet som dom tror innebär att man kan uppföra sig hur som helst utan något eget ansvar. I dag är det Civilkuragets dag. Det är något vi har allt för lite av, och ger anledning till funderingar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s