Döden i Afghanistan

Afghanistans flaggaÄnnu en svensk soldat har dödats i Afghanistan. En händelse som naturligtvis är mycket tragisk. Det är dags att på allvar diskutera varför svenska soldater ska strida i Afghanistan och riskera sina liv under NATO-befäl. Är detta den rätta metoden för att skapa ett bra samhälle i Afghanistan? Går talibanerna att bekämpas med vapenmakt? Många människor har fått offra sina liv. Det är viktigt att komma ihåg att de flesta är afghaner. Sverige har kommit mycket lindrigt undan. Sven Tycker att vi påbörjar planeringen av hemtagandet och istället satsar på en rejäl humanitär insats. Omvärlden lägger mångdubbelt mer pengar på bomber och militärer än på humanitärt bistånd. Militärer som ger talibaner och andra extremister nya argument att ”bekämpa den utländska ockupationen”.

Jag lyssnade på radions intervju med den nya Integrationsministern Erik Ullenhag (fp) i dag. Och på den intervjun lyckades han säga flera intelligenta saker än vad tidigare moderaten Tobias Billström och folkpartisten Nyamko Sabuni sammanlagt lyckades kläcka ur sig på fyra år. Fast han lär väl tyvärr inte få lov att göra några radikalare förändringar för moderaterna.

Nederländernas flaggaI Nederländerna har Geert Wilders, som är ledare för det islamofobiska PVV-partiet, krävt att en av medlemmarna i den nya mitten – höger regeringen ska avgå. Det gäller den kristdemokratiska hälsoministern Marlies Veldhuizen van Zanten-Hyllner. Det visar sig nämligen att Marlies har dubbelt medborgarskap. Hon är även svensk medborgare! Center – höger regeringen är helt beroende av islamofoben Geert Wilders röster för att existera. Under den förra regeringen krävde Geert Wilders att två andra medlemmar av regeringen skulle avgå eftersom dom hade dubbla medborgarskap. Det gällde då Ahmed Aboutaleb and Nebahat Albayrak och han måste ju nu vara konsekvent. Nederländerna är bara ett av många länder i Europa där Högerregeringar är beroende av invandrarfientliga partier på yttersta högerkanten.

Välkommen till Vellinge - gäller bara vissaJag ser att Vellinges kejsare avgår. F.d. kommunalrådet och sedan borgmästaren i Vellinge, Göran Holm, lämnar politiken. Mannen som personifierat den moderata egoismen i miljonärsghettot Vellinge. Mannen som legat bakom Vellinge kommuns ständiga vägran att ta sitt ansvar och ta emot några flyktingar. Mannen som plockat ut en kommunalrådslön som legat i den absoluta toppen i hela Sverige. Högre än de flesta storstäder, och skyhögt över kommuner av samma storlek. Huvudskälet till avgången är en debatt om att han fått utbetalt alldeles för mycket pengar. Titeln Borgmästare är han stolt över: – ”En fin konservativ titel som passar i Sveriges mest konservativa kommun!” Sveriges mest konservativa kommun kan nog vara en korrekt beskrivning, men jag ser det inte som något att skryta med. Det kan påpekas att Moderaterna i Vellinge i år gjorde ett riktigt uselt val och sjönk för första gången på mycket länge under 50%. Jag säger bara: Det var på tiden!

Sporten tillhör inte den del av tidningarna som jag läser först. Snarare när jag läst allt som är intressant men fortfarande vill läsa mer. Aftonbladet berättar i dag om att det varit lite ”handgemäng” i Österrike där det svenska skidlandslaget tränar. Under träning på rullskidor blev det tydligen lite konflikt med en polis som var ledig och det slutade i lite knuffande. Rubriken på Sportbladets framsida är: ”Attack mot de svenska OS-stjärnorna” och huvudartikelns rubrik är ”Det kunde ha slutat riktigt illa”. Men i artikeln citeras ett par poliser som säger: – ”I 30 år har vi haft det här problemet, det är förbjudet att åka rullskidor på bilvägarna”. En annan polis uttalar: – ”Vi talar med tränarna om att de inte ska köra här, men det blir aldrig någon lösning.” Den svenska förbundskaptenen säger: ”Vi vet om att det är förbjudet, men…” Men vadå? Kanske är det dags att inse att det inte gäller speciella lagar bara för att man är ”OS-stjärnor”. Skäm inte ut Sverige genom att uppföra er som översittare och primadonnor!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s