Militärens svek mot FN

I dag är det FN-dagen. I Helsingborgs Dagblad skriver Pierre Schori i artikeln Så sviker Sverige FN om hur Afghanistankriget skapar problem för FN. Sverige har under de senaste 10 åren fått ett flertal förfrågningar och vädjanden om att ställa upp med svensk trupp till olika FN-uppdrag. Varje gång har Sverige tackat Nej. Vi är ju fullt upptagna med att kriga i Afghanistan.

Samtidigt berättar tidningen Fokus under rubriken När försvaret tog makten om hur den svenska insatsen i Afghanistan hela tiden smugits in på militärens eget uppdrag. Det är den svenska militära ledningen som bestämmer över insatsen, inte politikerna. Våra politiker ställs hela tiden inför redan fattade beslut av militären. Läs båda artiklarna!

Sverigedemokraterna har deltagit i ett gemensamt internationellt möte med likasinnade i Europa. Låter det inte spännande med att SD deltar i ett internationellt möte…? Hur som helst har kollegor från Belgien, Danmark, Italien, Slovakien och Sverige träffats för att diskutera hemskheter. Det värsta som kan hända är tydligen att Turkiet kan bli medlemmar i EU. Usch ja, där finns ju en massa mörka muslimer. hemskt!

Sedan årsskiftet har bankernas utlåningsräntor stigit med ungefär 1 procent. Samtidigt har räntan som betalas ut till kunderna stigit med 0,5%. Men jag kan inte riktigt förstå varför det gnälls om detta på vissa håll. Någon måste ju betala för alla de miljarder som förlorats i Baltikum. Någon måste ju betala för alla bonusar som ska betalas ut för bankernas goda affärer. Någon måste ju betala för att bankerna helt plötsligt nu ska kunna redovisa miljardvinster. Och dessa ”någon” är ju bankernas kunder. Vi ska känna oss glada över att få hjälpa bankdirektörerna och aktieägarna till nya rekord.

Söderåsen i höstFörra söndagen blev det ingen Lunkenpromenad eftersom Ingela mådde dåligt. Men i dag när det var säsongsavslutning på tipspromenaderna kunde vi ge oss ut. Det hade regnat nästan hela natten, men på morgonen var det slut. Men det var blött, rejält blött. Jag tyckte att en hel del av frågorna var knepiga, och det blev en del gissningar. 8-9 rätt måste därför sägas vara riktigt bra på de 10 frågorna. Och inte blev det sämre av att Kevin hade ett pris att hämta ut från förrförra rundan. Tyvärr kom det en regnskur strax efter att jag tagit bifogade bild. Men, sån’t får man leva med om man går ut och går på hösten.

Om någon är nyfiken på att se de bilder jag tagit under höstens Lunkenpromenader så finns de här.

Är det någon som saknar mina populära joggingrapporter? Tyvärr ser det dåligt ut på den fronten. Senaste rundan för ett antal veckor sedan innehöll en rejäl kullerbytta över en rot. Denna resulterade i sin tur i rejält ont i bröstet / revbenen. Det har helt enkelt inte varit läge att springa. Det har snarare varit problem att hitta lämplig sovställning och undvika alla former av ansträngning. Några nysningar har varit bland det värsta jag upplevt i mitt långa liv. Det börjar nu kännas lite bättre och jag funderar på att ta en liten kort och lugn runda om någon dag för att känna mig för.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s