Döden i Afghanistan

FN:s emblemSedan ytterligare två NATO-soldater dödats i går så är antalet döda NATO-soldater i Afghanistan än så länge i år uppe i 600. Detta ska jämföras med att det förra året dog sammanlagt 521 NATO-soldater under hela året. Döden är alltså allt större trots att kriget nu pågått i 10 år. Det är dubbelt så länge som 2:a världskriget pågick! Observera att det heter NATO-soldater, inte FN-soldater i nyhetsrapporteringen. Och jag har sett nyheten rapporteras på många håll, både i Sverige och i olika andra länder. Hela tiden talas det om NATO-trupper, inte FN-trupper.

I torsdags och fredags berättade jag om ett par av Major Jan ”skoltalibanen” Björklunds ogenomtänkta reformer inom skolan. Tyvärr har vi ju begåvats med en Utbildningsminister som främst är en populistisk pratkvarn men vars politiska reformer är ogenomtänkta. Utbildningsministern borde helt enkelt själv gå en utbildning i hur man utreder, skickar på remiss och tar hänsyn till remissinstansers synpunkter INNAN beslut fattas. Det är inte som i det militära där majorn ger order utan att behöva tänka och sedan lyder de underordnade. Tidigare har Sven Tyckt till om nya antagningsregler till Högskolorna som fick (för de sökande) oanade konsekvenser. Och Sven har Tyckt till om övertron på de praktiska gymnasieprogrammen där inte ens hälften av de lärlingsplatser som planerats kunnat tillsättas. Och målet att minska avhoppen från gymnasieskolan har inte heller uppfyllts. I dag berättar radio och tidningar om de nya skärpta reglerna för CSN-bidrag som drabbat många svårt. Studerande som kommit fram till att dom valt fel utbildning och tvingats hoppa av, studerande som inte klarat studietempot, kanske pga sjukdom. Studerande som av andra anledningar inte passar in i normen. CSN har för en tid sedan påpekat problemen för Utbildningsdepartementet. Nu väntar vi bara på att man tvingas göra om, precis som med antagningsreglerna.

Republikanska FöreningenEn studerande som skulle riskerat problem med CSN är Carl Philip Bernadotte som snart studerat två år vid Alnarps lantbruksuniversitet, men fortfarande inte klarat av någon av kurserna han ”genomför”. Av de 80 poäng (på sex olika kurser) han hade kunnat få ihop har slutsumman än så länge blivit 0 (noll) poäng. Men, det är klart. Han slipper ju att oroa sig för att CSN stöter på och kräver tillbaka pengar. Det finns andra som finansierar hans studier, nämligen vi andra skattebetalare som betalar direkt utan omvägen via CSN. Han har väl varit fullt upptagen med att köra Porsche på racerbanor, gå på nattklubbar och stå och vinka istället för att plugga, skriva tentor och annat tråkigt. Sven Tycker att lill-Tjabo borde överlämna platsen till någon annan som tar studierna mer seriöst.

Att leva med ett barn med någon form av funktionshinder gör att man får speciella vanor. Kimmy (som är autistisk) gillar att vara ute och promenera. Så det blir en promenad varje dag på eftermiddagen. Och en på förmiddagen också de dagar han inte är i skolan. Och när man är ute och går kan det vara spännande att studera hur det ser ut utefter vägarna. Och jag blir övertygad om att svensken är en mögpelle. På en mindre infart till Åstorp där vi ofta går ligger först ett par stora plastdunkar slängda i vägkanten (mycket stora), tillsammans med en stor matta, ett stort skynke samt en toalettsits. Ungefär 100 meter längre fram har någon slängt en massa frigolit. Uppenbarligen efter att ha köpt nya hushållsapparater. Går man ännu några hundra meter kan vi hitta ett antal stora svarta sopsäckar slängda med obekant innehåll. Och till detta kan vi lägga alla ölburkar, flaskor för att inte tala om kapsyler, cigarettfimpar och Gud vet allt som slängs. Kimmy, som inte har något talspråk, har i varje fall lärt sig att äter man glass så sparar man glasspinnen tills man kommer fram till en papperskorg. Man slänger papperet i papperskorgen vid affären. Han verkar, trots sitt handikapp, klart intelligentare än alla jävla mögpellar som vi har i samhället. Har människor inget annat är vakuum uppe i huvudet? Man kan faktiskt ha knoppen till annat än sätta en hatt på!

Jag ser förresten att min gamla arbetskamrat Kerstin Engle nu hamnat i Riksdagens Kulturutskott. Då vet jag vem jag ska höra av mig till om jag har synpunkter inom det området.

Till slut ser jag att en annan av våra lokala riksdagsledamöter, moderaten Margareta Pålsson, blivit publicerad i Helsingborgs Dagblad igen. Det finns uppenbarligen en överenskommelse mellan Meta och HD om att hon ska få in ett visst antal artiklar i månaden. Dagens alster handlar om vikten av Kristendomens särställning inom skolans Religionsundervisning. Jojo! Sven Tycker att vi helt enkelt döper om ämnet till Kristendomskunskap igen och lägger in i kursplanen vilka psalmer som ska kunnas utantill.

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Döden i Afghanistan

  1. HEMIMAMMA

    Mycket bra inlägg tumme och jag kommer att återvända trots att jag har mina egna färdiga åsikter!Hemikram

    • Sven Tycker

      Det är det som hela bloggvärlden handlar om, dvs att ha egna åsikter. Sedan behöver dom inte alltid vara färdiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s