Nästa kapitel i fallet Sofia

Affären med Sofia Arkelsten ställer en hel del frågor. Politiker som till exempel Carl Bildt (m), Widar Andersson (s) och Fredrick Federley (c) går alla ut och försvarar Sofia Arkelstens ”mutresor”. Dom tycker alla att det inte är något fel att låta sig bjudas runt. Tror ni att det hade blivit samma mediadrev mot dessa manliga politiker för exakt samma resor som det är mot Sofia Arkelsten? Vi såg flera exempel på detta vid Fredrik Reinfeldts första regering. Kvinnor som begått dumheter fick gå, män kom undan. Tobias Billström hade inte heller betalt sin TV-avgift. Men honom gled det av utan problem. Fredrik Reinfeldt hade också haft svarthjälp hemma, men honom gled det av. Och vi ska inte tala om Carl Bildt som har en teflontäckt hud där allt bara rinner av. Ett litet tips till Calle är att teflon faktiskt är giftigt, och långvarigt utsättande för giftet är mycket farligt.

Om Sofia Arkelsten ska lämna sitt jobb som partisekreterare för moderaterna är en fråga för just moderaterna. Att låsa in sig som hon gjorde från början tycker jag tyder på att hon inte är lämpad för jobbet. Men det är som sagt en fråga för moderaterna. Om hon nu är olämplig, så hoppas jag hon sitter kvar.

Expressen berättar mer om Sofias bostadsaffärer. När hon lämnade Peder Dahlborgs svartabörslägenhet i Stockholms centrum och köpte en bostadsrätt ute i Årsta för 1,1 miljoner fick samtidigt den tidigare ägaren av bostadsrätten överta Sofias lägenhet. Bara några veckor senare köpte hon ännu en ny bostadsrätt i centrala Stockholm och sålde bostadsrätten i Årsta för 1,7 miljoner, dvs en nätt vinst på dryga halvmiljonen på några veckor utan att ens ha hunnit flytta in i bostaden. Men, det är bara ont förtal att hon fick köpa bostadsrätten billigt som kompensation för att hon överlät hyreskontraktet i Centrum. Sofia var också intervjuad i Janne Josefsson och Uppdrag Gransknings avslöjande reportage om Peder Dahlborgs svartaffärer. Även Aftonbladet utvecklar vidare på det här spåret.

Vad affären visar är att Sverige måste skärpa reglerna för mutor och politiska bidrag. Det måste göras offentligt vem som skänker och bjuder. Moderaterna måste lämna sitt motstånd mot en sådan lagstiftning. Vad är det ni har att dölja? Låt gärna riksdagsledamöterna åka på resor till Maldiverna betalda av företag. Men kräv att detta förs upp på en lista. Riksdagsman NN åkte i januari 4 dagar till Italien betalda av Shell, i februari åkte han till Frankrike betalda av Volvo, i mars åkte han till Finland betalda av kärnkraftslobbyn och i april åkte han till Israel betald av israeliska staten. Låt honom göra detta, men kräv att väljaren vet om detta när vi ser hur han röstar i riksdagen om naturgasutvinning, om bilism, om kärnkraft och om Sveriges förhållande till Israel. Samma sak gäller de politiska partierna. Vem och vilka har skänkt pengar till partierna och politikernas kampanjer. Låt dom ta emot pengarna, men det ska ske offentligt. Vad har ni att dölja moderater?

Dagens citat hittar jag i Helsingborgs Dagblad som i sin Helgbilaga intervjuat Rahmani Rahmatollah. En gång i tiden militär i Afghanistan, bland annat nära den tidigare presidenten Babrak Karmal som hans personliga adjutant. 1994 kom han till Sverige som flykting på en båt till Gotland. I dag bor han i radhus i Ödåkra och försörjer sig som taxichaufför. ”…alla trupper, förutom USA:s och Englands, ska lämna landet. De var dom som hjälpte talibanerna att bli starka. Nu får dom själva ordna problemet.” Rahmani tror att freden en dag kommer till Afghanistan, men det tar minst 20 år.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s