Ättestupan på tippen

Den nya FörsäkringskassanVad Sven Tycker och mängder med andra bloggare sagt, vad tusentals andra debattörer sagt, vad den politiska oppositionen sagt hela tiden, dvs att Alltför sjuka överförs till Arbetsförmedlingen i den nya Sjukförsäkringen har nu även vår nya Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (m) upptäckt. Han har nämligen skrivit ett debattinlägg med exakt den rubriken i Dagens Nyheter. Tänk om vår Högerregering inte hade varit så prestigebunden, så envis, så omänsklig utan lyssnat på remissinstanser och de Rödgröna partierna och inte haft så bråttom. Då hade mängder av tragedier kunnat undvikas. Då hade tusentals och åter tusentals sjuka människor sluppit att förnedras och oroas. Ättestupapolitiken är en återvändsgränd. Det kan finnas anledning att göra förändringar i Sjukförsäkringen. Det finns verkligen anledning att förbättra möjligheterna till rehabilitering av sjuka. Att ge mer resurser till riktade insatser för att hjälpa sjuka och handikappade till att få en vettig och meningsfull sysselsättning. Men Ättestupan i sjukförsäkringen…?

Och återigen vill jag hälsa till de på Försäkringskassan som läser min blogg. Och allra helst vänder jag mig då till er på HR-avdelningen. Det är kul att veta att ni läser bloggen. Men, när nu till och med ”Husbonden” insett att Sjukförsäkringsreformen inte var så där idealisk så kanske ni kan sluta att vara så arga på mig. Man kan inte ”svartlista” folk för deras åsikter. En myndighet måste tåla kritik. Om den inte tål kritik säger det mycket mer om bristerna på myndigheten än om den som framför kritiken.

oops SÄPOSÄPO fortsätter att göra fiasko. SÄPO fortsätter att hävda att dom inte hade en aaaning om att USA:s ambassad sysslade med spionage på svenska medborgare och olaglig registrering av svenska medborgare. Om dom inte upptäckt detta efter 11 år är dom totalt inkompetenta.

Ännu ett bevis för SÄPO:s inkompetens är insatsen mot fyra palestinier i Göteborg för några dagar sedan. Flera lägenheter totalförstördes, barn fördes bort och fyra oskyldiga personer låstes in under förnedrande omständigheter. Det tog sedan bara ett par dagar för polisen att erkänna att de fyra var helt oskyldiga. En av de anhållna var dessutom inte misstänkt för något ens från början. Han skulle bara förhöras som vittne. Mycket tyder på att hela insatsen skedde efter helt felaktiga anonyma ”tips” till Polisen. Och att sedan de fyra utsågs som skyldiga efter telefonavlyssning av ett telefonsamtal om ”exploderande huvudvärk”. De riktigt elaka antyder att tipset kommit från ”utländsk underrättelseverksamhet” som mest var ute efter att hålla terrorberedskapen vid liv. Det är dags för SÄPO att lämna en rejäl rapport om var det gick fel.

Och apropå moderata partisekreteraren Sofia Arkelstens hyllning av Shells miljöprofil (efter att ha bjudits av Shell till Frankrike) kan det finnas anledning att titta lite på just Shells miljöprofil. Miljöaktuellt berättar om Shells skandal i Nigeria. Där oljeutvinningen förorsakat enorm miljöförstöring och kostat mängder av människor livet. Men den miljöskandalen får inte lika stort utrymme som t.ex. BP:s utanför USA:s kust. Men amerikaner är ju mycket viktigare än nigerianer.

Jag har förresten börjat läsa Thomas Sjöbergs bok om Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken. Jag har inte kommit så långt än, jag fick boken i går, men det är uppenbart att många som uttalat sig borde läsa boken först.

Slutligen noterar jag att dagens stora medianyhet är att Bonniers TV4 meddelat att TV-kanalen TV400 ska läggas ner och ersättas av en ny kanal som ska heta TV11. En rejäl satsning ska göras – med Big Brother! En skitkanal som är fylld med smörja ska alltså ersättas av en annan skitkanal fylld med annan smörja. Svenska folket är ett privilegierat folk. Vi har tillgång till SVT!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Ättestupan på tippen

  1. Magister Stork

    Ja fram för statliga televisionen…Kloka ord i övrigt, Mr. Tycker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s