Mr President, Tear down this wall!

Palestinas flaggaDen 12 juni 1987 uppmanade USA:s president Ronald Reagan sin sovjetiska kollega Mikhail Gorbachev att riva ner Berlinmuren, ”Tear down this wall!” Några år senare, för nästan exakt 21 år sedan (den 9 november 1989), föll också muren ihop. Idag har det byggts en ny mur, en mur som är både längre och högre än Berlinmuren. En mur som den Israeliska ockupationsmakten har byggt inne på ockuperad palestinsk mark. En mur som skiljer av palestinska jordbrukare från sin jordbruksmark. En mur som placerar palestinska grannbyar på var sin sida av muren. Det är nu dags för den nuvarande amerikanska presidenten, Barack Obama, att hålla ett liknande tal med exakt samma uppmaning. – ”Mr. Netanyahu, Tear down this wall!

Vellinge kommunEn av de kommuner där Moderaterna gjorde ett riktigt uselt val var i Vellinge kommun i södra Skåne. En kommun där Moderaterna styrt som man ville i årtionden efter årtionden. Kejsar Göran Holm (han kallade sig borgmästare) har styrt i ensam majestät som han velat. Han har, för sina politiska motståndare, varit sinnebilden av maktfullkomlig pamp. Fast det uttrycket används bara om sossar, inte om moderater. Nu har det visat sig att Göran Holm (och hans moderata kollega Lars-Ingvar Ljungman) fått 100.000-tals kronor för mycket utbetalda i ersättning. Detta trots att Göran Holm som kommunalråd varit en av Sveriges högst betalda kommunalråd. Skyhögt över jämförbart stora kommuner, och högt över vad som betalts ut i de flesta mycket större kommuner i Sverige. Men ända sedan början på 90-talet har det dessutom betalts ut felaktiga ersättningar för 100.000-tals kronor. Men publiciteten i ämnet har varit begränsad. Den har inte nått utanför den lokala pressen. Riksmedia har inte visat intresse. Jag undrar om det varit på samma sätt om det varit flera sossepolitiker som under årtionden fått för mycket utbetalt i ersättning? Vellinge har annars främst gjort sig kända för att kontinuerligt vägrat teckna något avtal om flyktingmottagande. Den Moderatstyrda kommunen har ALDRIG tagit emot några flyktingar i villaparadiset.

Fortsätt säga nej till EuronFör övrigt ser jag att marknadsliberalernas mönsterland Irland är på väg mot bankrutt. Men alla de politiska kommentatorerna ute på högerkanten är inte lika villiga att diskutera Irlands problem, som man var att peka på problemen i numera vänsterstyrda Grekland. Som ju också visade sig vara i det närmaste bankrutt sedan den tidigare högerregeringen manipulerat med siffrorna. Gemensamt för många länder med rejäl kris i ekonomin (Grekland, Irland, Spanien, Portugal, Italien osv) är att det är ekonomier i Euroområdets utkant. Länder som i det heliga Eurosamarbetets namn tvingats föra en felaktig räntepolitik. En politik som förvärrat ländernas problem. Det är dags att sända ett antal tacksamma tankar till alla oss som räddade Sverige och i folkomröstningen röstade Nej till Euron. Ett beslut som vi ska vara stolta över.

Iraks flaggaSlutligen hörde jag på radion i morse en representant för Migrationsverket försöka förklara varför man inte upplyser alla de irakier som man ska utvisa till Irak att om dom ansöker om det till Europadomstolen så stoppar denna automatiskt utvisningen. Men, ”av princip” så informeras visumsökande inte om detta. Det får dom själva ta reda på. Den där principfastheten måste dom ha ärvt av chefen Migrationsministern Tobias Billström (m). Mannen som anser att människor ska utvisas av princip även om det kan finnas individuella skäl till annan bedömning. Men principen går före medmänskligheten.

Annars har det verkligen varit höst i dag. Regn, regn och däremellan regn. Och över allt blåst.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Mr President, Tear down this wall!

  1. skvitt

    Tumme, så klart!Muren som judiska staten har byggt är det pinsamt tyst om, ändå finns det väl någon FN-resolution som kräver dess avskaffande, eller?http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutions_concerning_IsraelPå den länken hittar man nog vidare till saken.Hur som helst, det finns palestinier som måste ödsla 4-8 timmar om dagen för att ta sig t.o.r. ett par kilometer från hem till jobb och tillbaka, bara för att muren finns där med kontroller vid övergångarna. Muren ställer alltså till mera elände för dem än berlinmuren gjorde för östtyskarna. Den har för övrigt tillsammans med alla andra judiska åtgärder mot palestinerna mycket vad gäller syftet gemensamt med Hitlers judepolitik initialt: att de ska flytta någon annan stans.Allt det där vet jag att du också vet, men skadar ju inte att sägas ändå.De flesta judar ifrågasätter inte den israeliska sionistpolitiken för att de är så indoktrinerade. Förmodligen (här gissar jag!) känner de inte ens till grundaren av sionismrörelsen. Sökte på Wikipedia för att lägga en lämplig länk, men hittade inte nationalisten Theodor Hrtzl. Märkligt.Så ramlade jag över den här sidan, som jag bjuder på som motvikt mot det massiva inflytande på regionen och världen som ett visst folkslag har: http://radioislam.org/judemakt/business.htmMen, sedan när jag korrekturläste det här så tänkte jag, fan, han måste finnas, och det gjorde han ju:http://sv.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:S%C3%B6k&search=theodor+herzl&fulltext=1&ns0=1&redirs=0Mycket intressant om Vellingekejsaren! Och de övriga styckena, om euron och Irland mfl. länder och om migrationsverkerket. Jag kommer osökt att tänka på ryskan som fick svenskt medborgarskap bara för att OS-medaljen skulle hamna i Sverige. Var det Ludmilla Engström, eller vem var det annars? Är så dålig på sport. Men hur som helst, då var det inget snack om invandring, eventuell utvisning eller sådant. Hon behövde väl inte ens ansöka om uppehållstillstånd. Pang, tjoff och tjong så var ärendet snabbehandlat och så var hon svensk medborgare innan hon hade hunnit att packa upp resväskan. Var det inte så?Tack och tumme!/Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s