Statliga datavirus

Stuxnet är en allvarlig datamask som sedan juni i år sprids snabbt. Den angriper industrianläggningar och är mycket avancerad. Experter är övertygade om att den konstruerats av en stat. Den verksamhet som drabbats allra värst är det iranska kärnprogrammet vilket gör att de flesta är ganska övertygade om att den har sitt ursprung från Israel. Men, det är inte bara i Iran som masken skapat stora problem. Den har vållat kostnader för miljarder i många länder. Och med anledning av detta kan det finnas anledning att påminna om att det är ungefär 6 år sedan som Mohammed Abdel Rahman Abdel Raouf Arafat al-Qudwa al-Husseini dog på ett sjukhus i Paris. Många är ganska övertygade om att Yassir Arafat, som han är mer känd som, giftmördades av Israel. Av någon underlig anledning obducerade han aldrig. Israel hade tidigare gjort flera misslyckade försök att mörda Arafat. En metod som ju Israel använt sig av vid flera tillfällen mot politiska motståndare. Senast när israeliska agenter använde förfalskade brittiska pass för att genomföra attentat i Mellanöstern.

Två europeiska högerledare har i veckan drabbats av rejäla skandaler. I Frankrike har Nicolas Sarkozy kopplats till ett attentat i Pakistan 2002 då 11 franska tekniker dödades. I sedvanlig ordning lades då skulden på muslimska terrorister i form av al-Qaida. Nicolas Sarkozy var då minister med ansvar för utbåtsförsäljningen och mycket tyder nu på att det inte alls var muslimska terrorister som låg bakom attentatet utan istället pakistanska militärer som protesterade mot affärens genomförande. Och i Italien har nu Silvio Berlusconi kopplats direkt till den italienska maffian. På kort tid har inte mindre än 5 ministrar lämnat Silvio Berlusconis regering. Senast i raden är jämställdhetsministern Mara Carfagna som krasst konstaterat att hennes insatser helt negligeras av Silvio Berlusconi.

Belgiens flaggaKongo-Kinshasas flaggaTintinalbumet Tintin i Kongo riskerar att förbjudas i Belgien, som är Tintins hemland. Albumet Tintin i Kongo anses vara grovt rasistiskt och utpekar innevånarna i Kongo som ytterst korkade. Tecknade som mycket grova karikatyrer av afrikaner. Tecknaren Hergé har tidigare gång hävdat att albumet (som är det andra Tintinalbumet) var ett beställningsverk av en dagstidning med uppgiften att motivera den belgiska kolonisationen av Kongo. Något som krävdes av tidningen. Demokratiska republiken Kongo (eller Kongo-Kinshasa) var en belgisk koloni från slutet av 1800-talet till 1960. De första 20 åren som privat egendom till den belgiske kungen Leopold. Av många anses den belgiska kolonisationen av Kongo vara den allra grymmaste i hela Afrika. I många länder får albumet inte säljas utan en bifogad förklaring om att det skrevs under en annan tid. Rättegången mot Tintin i Afrika kan bli en anledning för Belgien att ta tag i sin mörka historia. Något som man har vägrat göra än så länge. 

För övrigt blir det inte så mycket mer. Jag har under dagen genomlidit en maginfluensa / vinterkräksjuka / matförgiftning / eller rent allmänt magsjuka. Jag skiter bokstavligen i vad det var, men kul var det inte. Även om jag nu framåt kvällen börjar hämta mig lite.

Slutligen ser jag att Data faktiskt är en förkortning och borde skrivas som D.a.t.a. Det betyder Dubbelt Arbete Till Alla!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s