Ändra prioritering Borg

Sverige år tydligen, enligt finansminister Anders Borg (m), redo att återigen hjälpa en av Europas nyliberala och fartblinda kasinoekonomier som kraschat in i väggen. Tidigare har Borg ställt upp med svenska pengar för att rädda den kraschade nyliberala ekonomin i Lettland och för att rädda den isländska ekonomin sedan deras banker fått storhetsvansinne och med gasen i botten basejumpat ner i nån jökel på Island. Nu är det Irland som ska ha hjälp från sina Eurokollegor – samt tydligen även Sverige. Irland satsade hårt på att med extra låga skatter locka företag till landet. Och med en i allmänhet nyliberal ekonomi gick det snabbt upp – och sedan ner igen platt som en pannkaka, vilket det ju brukar bli. Det ska bli intressant att se om kraven på Irland (att t.ex. höja företagsskatter) blir lika hårda som dem var på Grekland (att göra nedskärningar i samhällsservice).

Anders BorgFör övrigt tycker jag det verkar som om Anders Borgs (och Fredrik Reinfeldts) smekmånad med svensk media verkar nå en vändpunkt. Läser man, som jag gör, en hel del tidningar med deras ledarsidor och kommentarer så har det på senare tid dykt upp allt fler artiklar och kommentarer som ifrågasätter Anders Borgs vishet. På flera håll är man t.ex. mycket kritiska till att Anders Borg likt en ”översittare” sätter sig över de olika fackdepartementen. Och på många håll ifrågasätts det kloka i att så ensidigt satsa pengar på att betala av på den svenska statsskulden. Denna ska enligt Anders Borg ner från 35% till 21% av BNP, vilket skulle vara den lägsta på mer än 40 år. Istället borde alla dessa miljarder som ska användas för att minska vår skuld användas för att göra investeringar i infrastruktur. T.ex. järnvägar. Den svenska statsskulden på 35% ska t.ex. jämföras med den italienska på 135% av BNP. Vi har ingen extremt hög skuld, däremot har vi enorma behov av investeringar. Jag tycker att vi börjar med att byta ut Anders Borg.

Det amerikanska företaget Intelcenter, som tydligen tjänar bra med kosing på att skrämma upp folk för muslimska terrorgrupper, har fått extra publicitet i dagarna. En nättidning som Intelcenter uppges ha ”upptäckt” på nätet och som heter Inspire och som uppges vara en engelskspråkiga publikation från al-Qaida berättar nämligen om att ”fienden ska blöda ihjäl av tusen nålstick”. Det är alltså al-Qaidas nya strategi. Inte stora terrordåd utan många fler mindre dåd istället. I varje fall är det detta som Intelcenter ska tjäna mer kosing på att berätta om. Ett led i denna nya strategi ska vara de brevbomber som påstods skickats från Jemen till olika, främst judiska, mål i USA. Själv tycker jag att om detta vara al-Qaidas nya strategi så är dom ju komplett inkompetenta. Det kan inte handla om att – ”Denna gren av al-Qaida är mycket dödlig” som det hävdades. Om man nu vill göra terrordåd mot judiska mål i USA så måste det absolut sämsta metoden vara att skicka ett paket adresserat dit från Jemen. Ett paket som kommer från en av dessa hemska muslimska länder adresserat till en judisk mottagare i USA kommer att genomlysas, kontrolleras, skannas och åter genomlysas minst 10 gånger innan det kommer fram. Men Intelcenter lär ju i varje fall få sålt ännu ett antal rapporter om den fruktansvärda muslimska terrorn på att få publicitet om det hela.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Ändra prioritering Borg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s