Lite smått och gott – och lite till

Vid midnatt passerade den version av Sven Tycker som finns här på Aftonbladets bloggsajt 40.000 besökare, i varje fall enligt det räkneverk som finns. Det kan nästan konkurrera med de stora bloggarna. Fast det är klart, dom har det antalet besökare per dag, jag har fått ihop det på några år…  Hela den kompletta samlingen av Sven Tycker snart 14 år tillbaka kan du läsa här.

Påven har förtydligat sitt uttalande om att acceptera kondomer. Nu gäller att kondom är helt OK för att inte sprida sjukdomar. Men om syftet är att kondomen ska vara någon form av preventivmedel – Ajabaja, Usch. Något sådant kan man inte acceptera. Jaha, så var vi alltså tillbaka igen på ruta ett.

Vitrysslands flaggaJag hörde förresten Calle Str.. f’låt Bildt kommentera resultatet av det Vitryska valet med att den styrande makten dominerade mer än 80% av media i Vitryssland och att oppositionen bara hade drygt 10%. Hur ser det ut i Sverige? Är det så mycket bättre fördelning här mellan borgerliga och icke-borgerliga tidningar? Men, det är klart. För Calle Bildt är det inget problem, för här stödjer ju nästan alla tidningar honom när det verkligen gäller!

SD NejAv de 48 omröstningar i Riksdagen där det haft någon betydelse vilken sida Sverigedemokraterna skulle välja så visar det sig att SD röstat med Högeralliansen 44 gånger och med de Rödgröna 4 gånger. Det behöver alltså inte råda något tvivel om var högern hör hemma, alltså till höger.

Primegate (avslöjandet om att Svenskt Näringsliv satsat mångmiljonbelopp via lobbyingföretaget Prime på att vrida Socialdemokraterna åt höger) har fått Prime till att jaga vem på Prime som läckt hemligheterna till Aftonbladet. Den som läckt hotas nu av mångmiljonkrav i skadestånd. Men, jag tyckte att jag såg någon från Prime kommentera det hela redan första dagen efter avslöjandet med att allt skett helt öppet. Det fanns inga hemligheter. Men, om det nu inte fanns några hemligheter, vad kan läckan ha avslöjat? Jag tror att det behövs många fler Wikileaks! Och en reglering av lobbyingföretagen

En domstol i Tyskland har beslutat att det är förbjudet att tatuera djur. Den avgörande händelsen var en man som var på väg att tatuera Rolling Stones emblem på sin ponny. Nog finns det människor som har en lägre intelligens än djur, det står klart.

Och så har det tydligen spelats hockeyderby mellan AIK och Djurgården. Gissa om det blev bråk på läktaren? Matchen fick tydligen avbrytas ett par gånger pga bråk i publiken . Kan verkligen inte stockholmare uppföra sig? ”Stockholmare är smartare än lantisar”? Haha! Hon är ju faktiskt riktigt kul den där moderaten Anna Kinberg-Batra. Jag såg förresten henne på TV i dag med ett glatt smil på läpparna kommentera vad jag skriver lite högre upp, dvs att Sverigedemokraterna verkligen är ett högerparti.

För övrigt var det kallt av bara f-n i morse när jag skulle gå till jobbet. -19,8 visade termometern när jag skulle gå. Då gäller det att sätta på termobrallor och klä sig så att man inte går att identifiera. Det innebär att om dom här som vill förbjuda burka hade fått råda så skulle nog min klädsel ha varit förbjuden. Jag visade verkligen inte ansiktet.

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Lite smått och gott – och lite till

 1. skvitt

  Grattis till dina besökssiffror!Och med dem i ryggen vill jag tipsa om att Hemimma vill att budskap sprids, om du skulle vilja bidra.Här är hennes inlägg om läkare som inte får bedöma arbetsförmåga längre:http://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/2010/12/hemimammas-kamp-reinfeldts-nyarsgava-till-alla-sjuka-ursakta-att-jag-skriker-men-det-ar-viktigt/Skvitt

 2. Bloggaren Magnus

  Bäste Sven,Nu är det ju inte riktigt så att alla tidningar med borgliga ledarsidor stödjer CB. Senast var det Expressen och någon av morgontiningarna(minns inte om det var SvD eller DN) som på ledarsidan var mycket kritiska mot CBs twittrande för någon vecka sedan.Men visst är hon kul Batra. Hon är dessutom en form av övermänniska. Möjligen i klass med Bodström. Jag satt snett bakom henne på en flygmaskin för någon vecka sedan. Hon svarade på mail i mobilen(vi får hoppas att den var på flight mode) och detta samtidigt som hon läste högt ur en bot för dottern(och alla oss andra). Tänk att besitta sådana kvalifikationer.God jul på dej Sven.

  • Sven Tycker

   När det gäller Calle är jag medveten om att det inom borgerligheten finns en viss kritik mot hans ”attityd från ovan”. Det var just därför jag poängterade med ordet VERKLIGEN i meningen ”stödjer ju nästan alla tidningar honom när det verkligen gäller”.God Jul själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s