Dagens skratt – som fastnar i halsen

En av moderaternas komiker, Anna Kinberg Batra (känd för det komiska yttrandet om ”Stockholmare är smartare än lantisar”) gifte sig också med en komiker, David Batra, för att hålla komiken på hög nivå. Men frågan är om inte vår moderata Vägtrafikminister Catharina Elmsäter-Svärd får 2010 års politiska humorpris. I en intervju i Dagens Nyheter med rubriken Ministern nöjd med SJ:s hantering har regeringens stora komiker följande att säga: ”Väl förberedda. Insiktsfulla. Bra på att kommunicera. … är mycket nöjd över hur Trafikverket och SJ har hanterat tågkaoset.” och hon fortsätter: ”Järnvägsaktörerna har varit duktiga och bra på att kommunicera.” Det är verkligen klass på humorn. Komiker som Hasse Alfredsson, Tage Danielsson, Gösta Ekman och Robert Gustafsson som tidigare tillhört min verkliga favoriter kan slänga sig i väggen. Catharina rules!

Läser förresten en annan artikel i Svenska Dagbladet som hyllar Schweiz som ett tågparadis. Det poängteras hur kraftfull den statliga satsningen varit på att verkligen satsa på att föra över trafik från vägar till järnvägar. Vad Svenska Dagbladet glömde att berätta var att avregleringsvansinnet inte nått Schweiz och SBB-CFF-FFS (har man tre språk så blir det ett lite längre namn än SJ) på samma sätt som i Sverige.

Jag såg förresten att EU haft stora invändningar mot den kommande svenska vargjakten och man har uppmanat Sverige att ställa in jakten. Jag undrar om Sverige, som nästan alltid annars, är EU:s lydigaste medlem som vanligt gör som EU bestämmer. Jag befarar att detta blir en fråga som är undantaget som bekräftar regeln.

För övrigt blir det inte mer. Man ska ju vara snäll på julen.

God Jul på er alla

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s