Centerpartiets dödsruna

Maud(eraten) OlofssonAftonbladet fortsätter i dag på ledarplats att precis som jag gjort konstatera att Centerpartiet under Maud(eraten) Olofsson håller på att avskaffa sig själva. Aftonbladet påminner om hur Maud i början av sin karriär höll på att driva Västerbottens hushållningssällskap i konkurs där hon var verksam som verkställande direktör. I dag är hon på gång att driva ut Centerpartiet ut ur Riksdagen. De gamla traditionella väljarna bland småfolk på landsbygden har övergetts av partiet i jakten på det nya slipsgänget kring Stureplan i Stockholm. Sveket om kärnkraften har skrämt bort en stor del av de ”gröna” väljarna som en gång i tiden gick till Centerpartiet. Men, slipsgubbarna kring Stureplan och det moderna innefolk som partiet försökt locka till sig har inte förstått varför dom skulle stödja ett litet obetydligt parti som inte är annat än röstboskap till ett stort framgångsrikt parti med en väl medietränad ledare. Centerpartiet är i dag det mest onödiga partiet i hela Riksdagen. Till och med Kristdemokraterna fyller en större funktion. Tyvärr till och med Sverigedemokraterna trots min totala avsky för deras åsikter. Begravningen är nära om inget radikalt händer, men det kommer inte att komma många på den begravningen, saknaden kommer inte att bli stor.

Skillnaden mellan bankernas utlåningsräntor och reporäntan växer stadigt. Skillnaden mellan bankernas inlåningsräntor och utlåningsräntor växer också stadigt. Slutresultatet är rejält ökade vinster för bankerna. Den svenska börsen har gått upp med 25% i år. De svenska bankerna och det svenska näringslivet i allmänhet är på väg mot rejäla vinster, utdelningar och bonusar till de höga slipsnissarna. De svenska löntagarna har under några år tagit ett rejält ansvar för sina arbetsgivares möjligheter att överleva finansbubblan. Tror ni att allt detta kommer att innebära att den kommande lönerörelsen kommer att präglas av generösa arbetsgivare? Nä, jag trodde inte heller det. Den goda utvecklingen räcker nog bara till bonusarna och aktieutdelningarna. Hipp hipp hurra för våra slipsnissar som är så duktiga!

Och så har då den s.k. konstnären Lars Vilks lyckats få mer av den publicitet som han så starkt eftersträvar. Jag läser bland annat att han tagit intryck av kritiken av att hans ”rondellhund” egentligen var riktigt usel konst. Ett ”verk” som inte ens hade platsat på en skolutställning om det inte varit för att det stog Lars Vilks på skylten och all den publicitet som denna mediakåta konstnär lyckas få. Mina egna kommentarer här är ju ännu ett exempel på att om nu Lars Vilks må vara en usel konstnär så är han istället ett PR-snille. Hur som helst såg jag att han gjort om rondellhundarna för att visa att han är duktigare. Jag tycker att den lilla grupp fanatiska extremmuslimer som är villiga att ta till våld inte förtjänar annat än förakt (och vård…?) Men dom är ju dessutom ytterst korkade eftersom deras aktioner inte uppnår något annat än att ge Lars Vilks ännu mer publicitet samtidigt som det dom tror på får dåligt rykte. Men, det ger inte Lars Vilks rätt att förolämpa andra människor om enda syftet är att få just den publicitet som han eftersträvar. Ni är barnrumpor allihopa som inte har vett att uppföra er på ett anständigt sätt.

3 kommentarer

Under Okategoriserade

3 svar till “Centerpartiets dödsruna

  1. Maria de Suède

    Jag skrev ”Adjö centerpartiet” http://utlandssvenska.wordpress.com/2010/12/29/adjo-centerpartiet/ Mina bloggar här fungerar ej längre… Jag säger bara ; Adjö centerpartiet

  2. syfte

    vilka härliga formuleringar, trots allvaret…du gav mig ett härligt skratt…instämmer även i Maria´s ord ”adjö Centerpartiet,,,Hanna

  3. HEMIMAMMA

    Bra som vanligt!!Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s