Nästa terrorhot?

Den svenska och danska säkerhetspolisen har plockat in fem personer som man beskyller för att ha planerat ett attentat mot den danska tidningen Jyllands-Posten. Nu återstår att se om beskyllningarna och tidningarnas stora feta rubriker har mer anknytning till verkligheten denna gången och att det inte rör sig om samma fiasko som när den svenska polisen nyligen anhöll några personer i Göteborg efter liknande misstankar. Mycket tyder på att det denna gången finns mer på benen, men om medias stora svarta rubriker om planerat massmord stämmer vet vi fortfarande inte. Och fortfarande gäller att högerextremister och rasister gjort sig skyldiga till många fler mord och våldsattentat än vad extrema muslimer hunnit med. Allt förtjänar samma fördömande och allt beror på förvirrade hjärnor som i sin fanatism tappat förankringen i verkligheten.

Fortsätt säga nej till EuronOm någon dag får Eurozonen en ny medlem, Estland. Det var otur att dom hann med att fatta beslutet innan de flesta insåg att Euron inte var den gyllene räddningen för alla. Entusiasmen för Euron har falnat betänkligt i Estland sedan beslutet fattades om införandet. Och i dag finns det inget större stöd för inträde i något av de länder som har kvar sin frihet och står utanför. Det är ganska tyst från Euroförespråkarna för tillfället. Dom gömmer sig i allmänhet bakom en dumstrut. Därför att det med en tår i ögat som jag nås av beskedet om att en av de som såg till att Sverige höll sig utanför nu har lämnat jordelivet. Sören Wibe har efter en kort tids sjukdom lämnat oss. Du kommer att vara saknad!

Jag ser förresten att den amerikanska högerns för tillfället ledande galjonsfigur, Sarah Palin, har protesterat och kritiserats Michelle Obamas kampanj i USA för att få barn att röra sig mer och äta mindre ohälsosamt. I Sarah Palins värld ska inte samhället lägga sig i medborgarnas liv – det ska vara fritt fram att äta ihjäl sig! Fast jag ser att det finns positiva tecken också från USA. Den delstat i USA där kritiken mot just Sarah Palin är som störst är i hennes hemstat Alaska. Dom har ju lärt känna henne bäst, hon var ju guvernör i Alaska 2006-2009.

Annars har er bloggare nu åter anslutit sig till de arbetslösas skara och fortsatt marschen mot den slutliga soptippen, Fas 3. Mitt 6 veckors sjukvikariatsinhopp som socialsekreterare är slut, i varje fall för den här gången. Mitt förslag till mina arbetskollegor att dom skulle lägga upp ett schema och turas om att sjukskriva sig var det väl lite tveksamt om dom visade tillräcklig entusiasm för. Men det förekom förslag som ”om du står för karensdagen”. Men med tanke på min tidigare bakgrund från Försäkringskassan så kanske att uppmana till sjukförsäkringsbedrägeri inte är det mest optimala. Men om ledamöterna i den nya Socialnämnden läser detta, så vill jag ha sagt att det faktiskt är ett stort behov av utökad personalstyrka. Att jobba med Försörjningsstöd får inte bara vara att betala ut pengar till alla sjuka som varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen vill ta i. Dom blir allt fler, och om det ska vara någon mening måste man hinna med mer än bara betala ut pengar.

Slutligen såg jag i tidningen att man nu lyckats gräva fram de båda Pågatåg som stått insnöade och fastfrusna ute på Österlen på linjen mellan Malmö och Ystad i nästan en vecka. Nu får dom nog snart igång trafiken också på den sista biten till Ystad. Om det inte kommer mer snö…

5 kommentarer

Under Okategoriserade

5 svar till “Nästa terrorhot?

 1. Bloggaren Magnus

  Bärste Sven,Först vill jag verkligen framföra min förhoppning att du ska få ett arbete. Du verkar vara en pliktrogen arbetare i samhällets tjänst.Jag läser din blogg nästan varje dag och som du vet har jag en liten sport att i förand gissa vilken nyhet du väljer att belysa och med vilken vinkling. Jag har ofta hyggligt rätt, men du lyckas ibland hitta lite ”udda” nyheter och då gissar jag fel. Så här på årets sista dag så har jag en utmaning till dej. Kan du inte uner det kommande året försöka hitta något positivt som regeringen gör. Dom kan ju inte vara så usla som du framställer det och göra fel i ALLT som dom gör. Att du skulle hitta en bra sak som regeringen gör varje dag förstår jag är en alltför övermäktig uppgift, men nog måste du kunna hitta något bra en gång i månden under 2011. Överrens?Nu måste bubbel och det vita sydafrikanska vinet in i kylen. Hoppas att du får något gott att dricka i kväll.Gott slut!

  • Sven Tycker

   OK. Jag ska försöka. Men jag är rädd för att jag tar på mig något övermäktigt… Något posititvt från regeringen varje månad? Det blir jobbigt!Men den 18 dec var jag ju trots allt positiv till att regeringen verkade stoppa utredningsförslaget om ”gårdsförsäljning” i papperskorgen. Det kan jag väl få ett halvt poäng för?Jag kan berätta att jag i stort sett varje nyår försöker lova mig själv att få bloggen till att inte bli så gnällig utan istället mer positiv. Tyvärr brukar det bara hålla en eller två dagar. Det är alltid roligare att klaga än berömma.

 2. Vajra

  Terrorhot vad är det? upphör terrorn och får ett annat namn när den byter land?Så fort ett sk ”demokratiskt” land är inblandad i ett yttre land än sitt eget så kan det aldrig vara fråga om terror ….utan det hamnar under namnet bistånd, ..undrar vidare vad exportering av krigsmateriell för understöd av detta bistånd kallas?…Vidare kan man undra vad neutralitet betyder…och skall betyda i egentlig mening

  • Sven Tycker

   Varför krångla till det. Terror är när andra tar till våld. När vi själv tar till våld är det bistånd och fredsbevarande.

 3. Anonym

  Sverige är ett bra land.För terrorister sverige är så klent i dette ämne.Så vi ska vara glada vi inte vet mer.Gott nytt år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s