Sverigedemokraterna – Nä tack!

Jag tittade på SVT:s dokumentär om Sverigedemokraternas första 100 dagar i Riksdagen. Och det var ingen trevlig upplevelse. Jag skäms ännu mer för att ett parti med denna syn på en del av våra medmänniskor har blivit invald i vår Riksdag. När man läser partiets information eller lyssnar på partiets företrädare så försöker dessa förtvivlat att visa att man driver andra frågor än invandring och integration. Men i stort sett varje gång partiet yttrar sig på något sätt så kommer man till slut in på denna fråga. Alla problem i samhället är invandringen och muslimernas fel. Och här har man så totalt snöat in sig på sin rädsla för muslimer att något är sjukt.

SD Nej TackI debatten, både före och efter valet, har det diskuterats om ifall taktiken att hålla SD utanför debatten var riktig eller inte. Och man hävdar nu från många håll att det faktum att dom blivit invalda i Riksdagen visar att den taktiken var fel. Men faktum är att jag tror att taktiken var riktig. Hade SD släppts in i debatten på ett annat sätt (som i Danmark) så hade man troligtvis kommit in i Riksdagen ännu tidigare. Nu är partiet där, och nu måste deras argumentation bemötas. Och det är faktiskt inte så svårt eftersom hela deras resonemang inte går ihop om man inte har rent rasistiska åsikter.

Och på tal om SD så ser jag en liten notis om att Sverigedemokraterna ska flytta sitt kansli från Stockholm till Kristianstad! Kan detta vara riktigt? Ska personalen flytta med? Vi kan väl inte släppa in en massa 08:or i Skåne. Deras kultur är så olika att det kommer att skapa svåra integrationsproblem. Vi vill inte ha hit en massa 08:or!

Elpriserna stiger och stiger och stiger. Sedan elmarknaden avreglerades och den Nordiska elbörsen ”fick ansvar” för att sätta priset har priserna för kunderna rasat i höjden. En del skyller på skatter och avgifter, men dom förklarar bara en del av prishöjningen. Resten beror på det faktum att elen har blivit en spekulationsvara där elbolagen skär guld med täljknivar just nu. Aktiebörsen har som syfte, förutom att förmedla pengar till företagen, att just trissa upp priserna på aktier. En auktion har som syfte att just få upp priserna. Och samma sak gäller med Elbörsen, syftet är att trissa upp priserna.

Svenska Dagbladet har kört en liten artikelserie om småkillar som vill gå klädda i kjol. Och i dag på radion lyssnade jag på en liten debatt i ämnet. Och man intervjuade bland annat en mamma vars 4-åriga pojke gillade att ha kjol på sig. Och jag kan ju inte annat än tycka att det måste vara helt fritt att klä sig precis som man vill; i kjol, i jeans, i burka, i bastkjol, i skinnkläder eller i nattlinne. Det är naturligtvis så att var och en måste ha rätt att välja den typ av klädsel som man trivs i och som passar med hänsyn till väderlek och omständigheter. Men i en liten bisats i intervjun så framkom det att det var inte så att grabben själv hade valt dom där kjolarna. Det framkom att mamman mycket tidigt innan han blivit så stor att han gjorde några egna val hade hon klätt honom i kjol för att hon ville ”provocera”. Det var alltså inte grabben som valt, utan precis som med alla grabbarna som väljer byxor, så var det mamma som valt ursprungligen.

Slutligen ser jag att vi nu har facit för resultatet för våra PPM-fonder under 2010. Genomsnittligt har vi som medvetet valt att inte välja, dvs det som kallas soffliggarfonden hos Sjunde AP-fonden klarat sig bättre än genomsnittet för de som gjort aktiva val. Några av dessa har klarat sig bra (det är dom som brukar framhävas). Men ännu fler har det gått dåligt för. För en del riktigt uselt så att dom förlorat stora delar av sina pengar. Till detta kan läggas att vi som medvetet valt att inte välja betalar en mycket lägre avgift för administrationen av fonden jämfört med de som gjort aktiva val. Som kan slösa bort en stor del av vinsten på sina placeringar i avgifter till kapitalförvaltaren. Välj aktivt att inte välja! Vår framtida pension ska inte vara en lekstuga för slipsnissar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s