Försäkringskassan döljer verkligheten

FörsämringskassanNär Högerregeringens Ättestupapolitik i Sjukförsäkringen infördes hävdade ansvariga ministrar, som dåvarande Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) och likaså dåvarande Arbetslöshetsminister Sven-Otto Littorin (m), att de flesta faktiskt skulle få en högre ersättning. – ”Majoriteten av dem som nu lämnar sjukförsäkringen kommer faktiskt att få lite mer i plånboken än vad man hade när man var sjukskriven” lovade Littorin och fortsatte med: – ”Ja, det finns tyvärr ett mindre antal personer … kommer dessvärre att få något mindre. Men det handlar om ett tusental personer.” När Försäkringskassan gjorde en utvärdering av de första 12.000 som slängdes ut ur sjukförsäkringen så visade det sig at 41% fick lägre ersättning. Det var en del som fick oförändrad ersättning. Och det var fler som fick sin inkomst sänkt än som fick inkomsten höjd. Sven-Otto och Cristina ljög helt enkelt. Eller också hade dom inte ens bemödat sig att utreda konsekvenserna av sina förslag. Nu visar det sig att Försäkringskassan slutat att utreda vad som hänt med inkomsterna för de som slängts ut efter detta. Högerregeringen vill tydligen inte veta sanningen och se resultatet av sina beslut. – ”Vi har valt att prioritera andra uppdrag vi har haft till regeringen…” säger Magdalena Brasch som ansvarar för Försäkringskassans analyser. Om verkligheten inte stämmer överens med planen, så blundar vi för verkligheten verkar vara Försäkringskassans och Högerregeringens motto. 

De moderata röstboskapen i Riksdag och Regering, de som går under namnet Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna, börjar allt mer att inse att dom helt håller på att ätas upp av Moderata Kannibalpartiet. Det gäller alltså att sluta vara lydiga röstboskap och istället profilera sig. Fredrik Reinfeldt bör nog börja oroa sig för att allt inte kommer att vara lika lätt den här mandatperioden som förra. Det är inte bara Sverigedemokraterna som någon gång då och då kommer att markera att dom inte är röstboskap och därför rösta emot Högerregeringen. Vi har sett att under de första månaderna har SD stöttat upp Högerregeringen i drygt 90% av de omröstningar där deras röster hade kunnat ha betydelse, men dom har vid några tillfällen valt att markera att Högerregeringen inte kan ta deras röster för helt självklara. Och på bara några dagar har nu alltså de riktiga röstboskapen markerat sitt oberoende i ett par frågor. När Fredrik Reinfeldt aviserar nya steg i Jobbskatteavdraget (straffbeskattningen av gamla, sjuka och arbetslösa) så har alla tre partnerna markerat att det är nog inte detta som ska prioriteras. Och när en utredning nu lagts fram som föreslår att skolelever ska ha rätt att överklaga uppenbart felaktiga skolbetyg så säger skoltalibanen Jan Björklund Nej och får stöd av Moderaterna. Men både Kristdemokraterna och Centern tycker förslaget är bra. Och vi kan vara övertygade om att det kommer att poppa upp liknande frågor med jämna mellanrum där röstboskapen markerar att dom inte vill vara detta längre om det får som effekt att dom raderas ut från den politiska kartan av Moderat Kannibalpartiet.

Den officiella ryska utredningen av flygolyckan i ryska Smolens då ett polskt flygplan störtade och 96 personer omkom, däribland den polska presidenten Lech Kaczynski, har nu offentliggjorts. Enligt rapporten försökte flygplanet landa i mycket dåligt väder trots uppmaningar från den ryska flygledningen att inte göra detta. Enligt rapporten försökte piloterna landa efter envisa uppmaningar från den polska flygvapenchefen som också var med på flygningen och befann sig i cockpit när planet störtade. Enligt den ryska rapporten var han kraftigt berusad. De polska reaktionerna är inte glada…

ROT- och RUT-avdragen har ju införts delvis för att göra svarta inkomster vita hävdar Högerregeringen. Just nu står 9 personer under åtal i Stockholm för fiffel med ROT-avdrag där man försökt lura Skattemyndigheten på 2,3 miljoner kronor. Åtalet är inte det första för fiffel med ROT och RUT. Hur mycket fiffel som inte avslöjas är oklart. Kanske har vi missförstått något. Syftet med ROT och RUT är kanske att göra svarta inkomster – lika svarta?

Money talksAtt konjunkturen vänt rejält för länge sedan i världen – åtminstone för en del – kan vi se i det faktum att lyxbilsmärket Rolls Royce förra året ökade försäljningen med 171%. En viss grupp människor i världen kom riktigt snabbt ut ur krisen. Återigen ser vi ett bevis för att vår värld inte saknar resurser, men hur vi använder dessa resurser lämnar en hel del övrigt att önska.

Vi kan t.ex. konstatera att hjälpen till Haiti efter jordbävningen för ett år sedan inte fungerat. Bara en bråkdel av alla de pengar som utlovades när jordbävningen hade hänt har i själva verket betalts ut. Bidragsviljan tog slut efter tsunamin i Thailand när en del av våra egna turister drabbades svårt. Det tog en tid innan vi insåg att det INTE var Thailand som drabbats värst utan Acehprovinsen i Indonesien. Ungefär 75% av alla som dog då var från Acehprovinsen. Lite drygt 2 promille av de som dog var svenska turister i Thailand. En katastrof för de som drabbades, men en droppe i havet i den totala katastrofen. Men det satte fart på det svenska biståndet – till Thailand.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s