Rojalismen och sladderblaskor

För några dagar sedan blev tydligen Aftonbladet och Expressen osams om vem som hade rätt till ett par suddiga bilder på Madde när och var och åt lunch på en lyxrestaurang i New York med en då oidentifierad karl. Om jag hängde med rätt i historiebeskrivningen så köpte först Aftonbladet bilderna och betalade, och sedan bjöd Expressen över för bilderna så att säljaren ångrade sig och ville stoppa Aftonbladets publicering och istället sälja med ensamrätt till Expressen. Slutresultatet blev tydligen att båda sladderblaskorna publicerade de suddiga bilderna med ensamrätt och förmodligen betalade dom båda också för ensamrätten. Så den enda vinnaren var det snikna kräk som sålde bilderna med ensamrätt – till två stycken.

Prinsessan MadeleineI dag har Aftonbladet identifierat karlsnoken som någon 35-årig amerikanska slipsnisse. Medan Expressen istället berättar att Madde inte berättat för mamma och pappa i förväg om att hon hade en ny karl på kroken. Det framkommer också att Madde tydligen trivs så bra i New York att hon inte har för avsikt att återvända till Sverige. Jag utgår ifrån att detta innebär att det kungliga apanaget då kan sänkas med 1/5-del. Kan inte Madde finansiera sin vistelse i New York själv så får väl Knugen använda sin egen förmögenhet att betala för den. Det ska inte vi skattebetalare göra längre.

Jag läste att nu senast Portugal har lyckats låna upp tillräckligt med pengar på den internationella marknaden utan att behöva hjälp från resten av Euroländerna. Tidigare har Spanien och Irland lånat upp stora summor pengar för att täcka sina underskott. En intressant detalj är att det är den kinesiska staten som är den stora investeraren i de statsobligationer som varit till salu. Och så hävdar Sverigedemokraterna tillsammans med sina andra islamofobiska kollegor runt om i Europa att Muslimerna håller på att ta över vår västerländska civilisation. Och så är det i själva verket kineserna som håller på att köpa oss.

Medan det går bra för Moderaterna och Fredrik Reinfeldt (så bra att det är tveksamt om det går bra för Högeralliansregeringen) så går det mindre bra för Moderaternas kollegor i Danmark. De danska Konservative Folkeparti blev helt nyligen av med sin partiledare sedan Lene Espersen tvingats avgå. De Konservative bildar precis som i Sverige en koalitionsregering med andra partier på högerkanten. Men opinionssiffrorna är mindre bra, och speciellt Konservative har rasat i opinionen. Och nyligen blev det klart att partiledaren Lene Espersen mer eller mindre kuppats bort från ledartoppen. Ny partiledare blir troligen Lars Barfoed.

Italiens flaggaOch i Italien fortsätter Silvio Berlusconi att göra bort sig. Men alla skandaler rinner av honom som om han hade hela kroppen täckt av teflon. Italien har utvecklats till en bananrepublik, och det är en ren skandal att Sverige befinner sig i union med en sådan ”demokrati”. Silvio Berlusconi är typexemplet på en teflonpolitiker. Här i Sverige ligger Carl Bildt hästlängder efter i kampen om titeln som årets teflonpolitiker. Nu senast har det avslöjats hur Silvio Berlusconi personligen ringt polisen och försökt hjälpa en ung marockansk nattklubbsdansös som polisen tagit för snatteri. Den då 17-åriga tösen försörjde sig som prostituerad och hade tidigare fått motsvarande 45.000 kronor för att delta i en fest hemma hos Silvio Berlusconi. Fast dom hade inte sex – säger både tjejen och Berlusconi.

Och för att övergå till en lokal nyhet. Jag såg i lokaltidningen att Åstorps kommun nu äntligen vunnit i Tingsrätten mot Mattias Alp och hans företag Svensk Jordförbättring. Den här skandalen har präglat mycket av debatten här i Åstorp under flera år. Företaget fick ett avtal att bygga bullervallar i kommunen. Men det visade sig att man snarare skapade en deponi av giftavfall med rötslam och natriumsulfat som slarvigt täcktes över med ett tunt lager matjord. Och sedan dess har konflikten varit igång mellan kommunen och fifflaren Mattias Alp. Och mellan boende vid vallen som vill att kommunen ska bekosta en total sanering och kommunen som vill använda andra metoder för att lösa situationen. Nu har Tingsrätten dömt Mattias Alp att betala närmare 8 miljoner i ersättning till Åstorps kommun. Tyvärr är inte den verkliga miljöskandalen löst med det eftersom han kursat och inte lär kunna / vilja betala för sig.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Rojalismen och sladderblaskor

  1. Anna

    Intressant sammanfattning av världsläget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s