Moderata ministrar trampar i klaveret

Utvisningsminister Tobias Billström och Bloggeriminister Carl Bildt har trampat rejält i klaveret. Nya läckta dokument från Wikileaks berättar om hur Tobias Billström och Carl Bildt vid besök i Bagdad 2007 ger utlopp för sina uppenbarligen rent rasistiska åsikter om irakiska flyktingar för amerikanska (!) diplomater. Flyktingarna är nämligen enligt de svenska ministrarna ”blottställda, lågutbildade, och utan yrkes- eller språkkunskaper”. Enligt Anders Lago som är kommunalråd i Södertälje som är den stad som tagit emot flest irakier så är den genomsnittliga utbildningen bland de irakiska flyktingarna högre än för svenskar i allmänhet. Det framkommer också av de svenska ministrarnas sladdrande med amerikanska diplomater att Sverige ställt som krav på irakierna att dom ska acceptera ett avtal om mottagande av de irakier som utvisas för att det ska bli en svensk ambassad i Bagdad. Och detta förklarar bättre varför Iraks Migrationsminister Dendar Najman vid besök i Sverige tillsammans med Iraks ambassadör i Sverige vädjat till Sverige att sluta tvångsavvisa irakier till Irak. Det avtal som finns om avvisningarna, som uppenbarligen kom till efter utpressning, skriver att avvisningarna ska ske ”stegvis, humant och under ordnade former.” Något som det ju verkligen inte sker.

Och det är egentligen denna utpressning som är den största skandalen. Att Tobias Billström och Carl Bildt visar sina sympatier för Sverigedemokraterna medan man sitter och sladdrar med husbondens diplomater är inget som förvånar. Vi har av Wikileaks lärt oss att de samtal som förs mellan diplomater är allt annat än diplomatiska.

Tobias Billström med sin tvillingbrorsaOch det allra mest humoristiska var att i dag höra Tobias Billström förklara att han inte ville uttala sig (dvs han erkände att det hela var riktigt). Det blir till att döpa om vår Utvisningsminister till Tobias ”papegojan” Billström. Av de kommentarer jag hunnit höra än så är kritiken ganska väl spridd, även inom de borgerliga leden. Det skulle faktiskt inte förvåna mig om detta leder till att Tobias Billström får skaffa ett nytt jobb. Teflonpolitikern Carl Bildt är ohotad. På honom biter ingenting, det bara rinner av honom. Men Tobias Billströms eviga upprepande av: – ”Den svenska regeringen kommenterar inte på något vis de här så kallade Wikileaks-dokumenten, eftersom det handlar om tredjepartsuppgifter. Det har vi ingen möjlighet att kommentera.” Dagens skratt!

Jag tror att detta blir ännu en fråga där de tre små stödpartierna ser en chans att markera mot Moderata Kannibalpartiet. En annan fråga hörde jag Maud Olofsson uttala sig om. Antalet ungdomar som fått Aktivitetsersättning (en form av Förtidspension för yngre) har exploderat sedan Högeralliansen kom till makten. Från cirka 6.000 till cirka 25.000 på 5 år. Det handlar uppenbarligen INTE om att bekämpa utanförskap. Fast om jag ska vara uppriktig så tror jag inte att Maud Olofsson riktigt vet vad hon pratar om. Hon krävde att dessa ungdomar istället skulle få något att göra, t.ex. studera eller praktik. Men faktum är att många av dessa ungdomar faktiskt gör detta. En stor del av de ungdomar som har Aktivitetsersättning har detta pga ”förlängd skolgång”. Det handlar ofta om ungdomar som går på särskola och sedan gymnasiesärskola. Särskolan kan man gå på 10 år istället för 9 år. Gymnasiesärskolan på 4 år istället för 3 år. Detta innebär att dessa ungdomar går kvar i skolan när deras jämnåriga är klara med utbildning och kanske börjat arbeta. Alltså kan dom få Aktivitetsersättning pga förlängd skolgång när dom går kvar på gymnasiet trots att dom egentligen skulle varit färdigutbildade. Ersättningen motsvarar ingen lön, men betalar kostnaderna för att kunna leva så att inte föräldrarna ska behöva försörja dom längre bara för att dom tvingats gå på särskolan.

Sverigedemokraterna har bestämt sig för att på nytt markera mot Högerregeringen, att deras röster inte ska ses som självklara om man inte får förhandla. Nu handlar det om förskingringen av svenska folkets ägodelar. De Rödgröna partierna kräver i Riksdagen att det sätts broms på Högeralliansens utförsäljning av statliga företag. Det handlar om ett stopp för utförsäljningen av SBAB och Vattenfall och delar av Posten. Och tydligen har man fått panik inom Högeralliansen. Jag hörde Finansmarknadsminister Peter Norman uttala sig som om detta vore en katastrof för den svenska ekonomin. Naturligtvis kan det inte vara en katastrof för den svenska ekonomin att inte göra sig av med något som genererar vinster och inkomster. Däremot är det en katastrof att göra sig av med ännu mer av den svenska infrastrukturen och viktiga företag som behövs för att ha kontroll över olika branscher. Peter Normans argument är att vi måste minska vår statsskuld. Det är därför kanske viktigt att påpeka att den svenska statskulden INTE är något problem. Det måste handla om att man i regeringskansliet ständigt får panik när det inte går enligt plan.

Slutligen kan vi notera att i morgon fyller Sven Tycker 5000 (fem tusen). Mitt blogginlägg i morgon blir alltså det 5000:e jag skrivit sedan den trevande inledningen den 4 april 1997. Efter en lite trevande inledning då jag inte skrev dagligen så är Sven Tycker en daglig rutin sedan juli 1997. På den tiden var inte ordet ”blogg” uppfunnet. Ordet weblog dök upp allra första gången just 1997. Men, när jag började skriva hade jag aldrig hört talas om begreppet utan använda själv uttrycket ”dagbok på nätet”. Hur som helst är Sven Tycker den i dag äldsta svenska dagliga bloggen. Allt finns sparat i Sven Tyckers arkiv.

Wikipedia av Sven Tycker

Så här skriver Wikipedia under ordet ”blogg” om Sven Tycker.

 

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Moderata ministrar trampar i klaveret

  1. HEMIMAMMA

    4999 inlägget är mycket bra skrivet och jag väntar mig inget annorlunda av det 5000:e heller =0)Roligt att du är en av de gamla rävarna som alltså bör kunna ALLT om bloggosfären… RESPECT!!Hemikramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s