Calle Bildt minns – inte!

Carl Bildt ”minns inte” om han i sina, och Tobias Billströms, samtal med amerikanska diplomater i Bagdad pratade om flyktingmottagandets problem i Sverige, om de irakiska flyktingarnas dåliga utbildning (som ju är fel) och utpressning om ambassadöppnande. Och han kan inte hitta sina egna minnesanteckningar. Då är det ju verkligen tur att de amerikanska diplomaternas minnesanteckningar som fördes under samtalet har offentliggjorts genom Wikileaks. Då behöver inte Calle leta längre efter sina egna minnesanteckningar. Jag förstår att Tobias Billström och Carl Bildt har problem. Dom kan ju inte erkänna att dom snackar skit med amerikanerna bakom stängda dörrar. Men samtidigt kan dom ju inte heller beskylla den amerikanska husbonden för att ljuga. Och då tvingas man ju slingra sig med att ”inte uttala sig” eller ”inte komma ihåg”. Jag tycker nästan synd om Tobias och Calle – men bara nästan…

Iraks flaggaOch i morse hörde jag en liten diskussion om den svenska ambassaden i Irak. En ambassad som är en av Sveriges dyraste ambassader i världen. Men som trots detta inte utför allt arbete en ambassad normalt gör. T.ex. visumärenden. När den öppnades stängdes att antal ambassader i världen ner för att finansiera ambassaden i Irak. Och den öppnades som motprestation för att Irak skulle gå med på ett återvändaravtal, dvs att Sverige fick rätt att tvångsavvisa irakier tillbaka till Irak och sedan dumpa dom där.

Jag lyssnade på en diskussion i går på radion som handlade om rätten / möjligheten att använda Facebook på arbetet. Och det är en ganska intressant diskussion. Det en enorm framgång för Facebook att ha blivit ett så etablerat varumärke att man diskuterar om rätten att använda Facebook, inte om rätten att använda Internet för privat syfte på arbetet. För det är väl det som ska diskuteras. Det är väl helt betydelselöst om det är till Facebook man surfar, eller läser bloggar, eller läser nyhetssajter, eller kollar vädret på SMHI, eller läser privat e-post, eller Twittrar, eller kollar arbetskamratens nyfödda bebis på webben eller… Själv är min åsikt att precis som du har rätt att ta en fika, snacka skit med en arbetskamrat några minuter, käka frukt, gå på toa osv så måste man ha rätt att kanske använda Internet privat några minuter för att koppla av från arbetet. Det får naturligtvis inte handla om timmavis surfande så att det inverkar negativt på arbetsinsatsen. Men, ett par minuters paus från ett stressigt jobb gör att man jobbar effektivare totalt. Men varför just diskutera Facebook?

Nyligen införde Högerregeringen höga avgifter för studerande från länder utanför EU som vill studera på svenska Högskolor och Universitet. Och precis som kritikerna poängterade så har antalet ansökningar till många utbildningar rasat. Det finns utbildningar som tappat upp till 75% av de sökande. Sluteffekten blir att många utbildningar kommer att läggas ner (dvs dom kommer inte att finnas för svenska studerande heller). Och på många utbildningar kommer många mycket duktiga studerande att försvinna (studerande som fungerar som viktiga sporrar för svenska studenter). Vi har sparat några miljoner, och samtidigt har den svenska högre utbildningen försämrats.

För övrigt har jag tillbringat ett par timmar under kvällen inne på Helsingborgs Dagblad och tillsammans med ytterligare ett tiotal HD-läsare och några representanter för HD (bland annat chefredaktören Lars Johansson) diskuterat hur vi vill att HD ska se ut. Vad är bra med dagens HD? Vad är mindre bra med dagens HD? Vad kan bli bättre? Intressant diskussion.

Danmarks flaggaFrån sportens värld har jag sett på nyheterna att Sverige och Danmark nu tagit sig till semifinal i handbolls-VM. Och jag ser nu att Sveriges semifinal ska spelas klockan 1800 medan Danmarks ska börja 2030. Det intressanta i hela kråksången är vem som bestämt detta, och varför. Jo, det är TV4 som bestämt matchstart till 1800. Och skälet är att man inte vill flytta på sändningen av Let’s Dance… Det som bestämmer när semifinalen handbolls-VM ska spelas är alltså ett antal kändisars försök att dansa!

Slutligen ser jag att danskarna är de i världen som har högst andel cancerfall. Förklaring? Dom dricker för mycket och röker på tok för mycket. Det är inte många år sedan man inte kunde resa över dan till Danmark utan att stinka som en cigarettfabrik när man kom hem. Men, numera har till och med danskarna infört begränsningar för rökare. Men det satt långt inne. Och det straffar sig nu.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Calle Bildt minns – inte!

  1. Magister Stork

    Mitt minne, det har bara försvinne, liksom alla minnesanteckningar…Ja, ja…det är väl alla dessa dagar som gått sedan samtalen i Bagdad som ställt till det för Bildt och Billström? Troligen har väl det som hänt inte ens hänt om de får frågan igen??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s